«Farmen»-deltager kjemper mot fobiene i første episode

I kveld er det premiere på den tiende sesongen av «Farmen» på TV 2, og allerede i første episode får vi se Bjørn Egil Mogenstad (40) slite med fobiene sine.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I et intervju med VG før innspillingen av programmet fortalte Mogenstad at han vil være en av deltagerne som antageligvis vil slite mest under oppholdet. Han har nemlig en fobi for padder og frosker, han er ikke glad i dyreekskrementer, og har aldri brukt en utedo.

Fobiene hans er også noe av det første vi møter når «Farmen» sendes i kveld, for på gården finnes det både frosker, dyreavføring og utedo. I episoden får vi se Mogenstad slite med å gå i mørket, i frykt for å møte på en padde.

– Jeg måtte på do etter mørkets frembrudd, og jeg har ikke sett noen frosk med egne øyne, sier han i episoden før vi får se klippet hvor Mogenstad møter på en frosk, og løper nesten hylende tilbake til huset.

BREKKER SEG: Det tok ikke lang tid før fobiene ble for mye for «Farmen»-deltaker Bjørn Egil Mogenstad. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Sliter med brekninger

Som om ikke fobien for padder var nok, ble også utedoen et problem for ham under oppholdet på Li Gård.

Under et forsøk på å gå på toalettet blir han stående utenfor å brekke seg, ettersom han selv mener at han er spesielt følsom overfor lukter.

– Det endte med at jeg ble sittende i noen minutter og prøvde å få kontroll på brekningene. Etter den stunden tenkte jeg at dette kommer aldri til å gå, sier han i programmet.

Når VG møtte Mogenstad før deltagerne flyttet inn på gården, fortalte han om tankene sine rundt dyreekskrementer og utedo, og hvorfor han synes det er ubehagelig.

– Jeg synes bæsj og skitt er lite tiltalende. Rent intellektuelt forstår jeg at det ikke er farlig med lort, men jeg synes det er ubehagelig. Jeg har aldri vært på en utedo – det synes jeg er forferdelig ekkelt. Når jeg er på jobb, så går jeg ikke på do der heller, da kjører jeg hjem, sa han til VG.

DISSE KONKURRERER: Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Anniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes, programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik og Stine Sørum. Foto:ROLF-ORJAN HØGSETH,

– Superekkelt

Tankene og holdningene rundt avføring er også noe han har lært sine barn.

– Jeg har, på grunn av at jeg synes det er superekkelt, sluppet unna det som har med det å gjøre. Jeg lærte eldstemann hvordan man skulle skifte bleier på de mindre barna – så da har jeg klart å slippe det også.

Det tok ikke lang tid før han begynte han å slite på gården, men han har et håp om at det skal gå bedre etter hvert.

– Å være på «Farmen» er en prøvelse på mange måter, og målet er å komme ut som en ekte mann, sier han.

«Farmen» har premiere på TV 2 21.40 i kveld.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder