IKKE NÅDIG: Oddvar Stenstrøm var ansatt i TV 2 i en årrekke. Nå kritiserer han programmet «Sommertid» i sterke ordelag. Foto:Nils Bjåland,VG

Oddvar Stenstrøm om «Sommertid»: Tøvete pludring

Langer ut mot TV 2-programledere

Tidligere TV 2-programleder Oddvar Stenstrøm (68) går hardt
ut mot sin tidligere arbeidsgiver – og ikke minst programmet «Sommertid».

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

På sin private Facebook-side skriver Stenstrøm følgende om TV 2s sommersatsning:

«Dette er flaut. En hån mot seerne. Så tanketomme er vi ikke at vi fortjener dette. Helt blottet for journalistisk snert. Tøvete pludring. At de fikk gode premieretall, må skyldes andre ting enn programlederne. La oss få tilbake Øyvind og Katarina. Dette kan ikke være et nivå TV 2 er stolte av», skriver han.

Stenstrøm gikk av med pensjon i mars i fjor, etter å ha vært en sentral skikkelse i TV 2 siden oppstarten i 1992. Han var også frilanser for kanalen under stortingsvalget i september.

Facebook-kritikken har fått andre brukere til å reagere, blant annet Claus Sonberg, som er styremedlem i TV 2. Til daglig er han daglig leder i kommunikasjonsbyrået Zynk.

«Oddvar, jeg synes du skal holde deg for god til å rakke ned på tidligere kolleger på denne måten. Det er ikke første gang, og kritikken er verken morsom eller konstruktiv», svarer han.

68-åringen kontrer med at noen er nødt til å si ifra.

«Særlig når talspersoner for TV 2 går ut og skryter av programmet og de høye tallene. Men så viser det seg jo at nå at det bare er 170.000 igjen av de noe av over 400.000 seerne fra premieren. For øvrig: bortsett fra Guri, som er den eneste som duger så har jeg aldri vært kollega med de to unge damene som etter min mening er kastet ut på et dyp de ikke behersker. Så kritikken er rettet mot de lederne som står bak dette. Dette må være lov til å gjøre av en person som faktisk var med på å starte denne kanalen.»

Sonberg skriver i en tekstmelding at han ikke ønsker å kommentere denne saken.

Nærmere 403.000 benket seg foran TV-skjermen for å se den nye programledertrioen Guri Solberg, Ida Fladen og Gunhild Dahlberg mandag. Tidligere har Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland ledet programmet.

PÅ SKJERMEN: Ida Fladen (f.v.), Guro Solberg og Gunhild Dahlberg leder «Sommertid» på TV 2. Programmet har hatt varierende seertall den siste uken. Foto:TV 2,

Ifølge TV 2 var onsdagens seertall 325.000. Tirsdag hadde programmet kun 172.000 seere. Kanalen mener dette skyldes at det var en halvtimes program som gikk i direkte konkurranse med Dagsrevyen.

Stenstrøm befinner seg for tiden på Gran Canaria i Spania, men tar seg tid til å utdype kritikken han postet på sosiale medier.

- Jeg står for alt det jeg har skrevet. Grunnen til at jeg reagerte, er på grunn av måten Katarina Flatland og Øyvind Fjeldheim ble behandlet på. De ble kastet ut av dette programmet, fordi ledelsen så ut til å ville ha inn noen nye som var enda yngre.

- Jeg synes også det var sårt overfor dem når TV 2 går ut og skryter over premieretallene, når alle vet at det var en fotballkamp først som førte til at det ble så mange seere, sier Stenstrøm til VG.

Den tidligere «Holmgang»-programlederen sier han bestandig har vært åpen og ærlig om TV 2 – også når han jobbet der fast.

- Jeg har aldri lagt fingrene i mellom. Derfor syns jeg kritikken om at jeg ikke skal kritisere tidligere kolleger blir for dum: Jeg ikke vært kollega med to av kvinnene i «Sommertid» (Ida Fladen og Gunhild Dahlberg, journ.anm), jeg vet knapt hvem de er.

- Men det er ikke noe vanskelig å se at dette er en oppgave de ikke klarer å beherske. Guri er derimot erfaren og flink – de to andre holder ikke i det hele tatt, sier Stenstrøm.

Han understreker han først og fremst vil ramme ledelsen med sin kritikk.

- Det er jo de som har ansatt folk som ikke klarer å svømme på dypt vann.

- Det irriterer meg også at det er mange flinke folk i TV 2 som hadde gjort en langt bedre programlederjobb i dette programmet, sier han.

Stenstrøm er ikke den eneste som reagerer på «Sommertid» i sosiale medier. Flere har utrykt sin misnøye på Twitter de siste dagene.

«Ser på TV2 sommertid. Maken til flåsete intervjuere har jeg ikke hørt siden nærradioens pionertid på 80-tallet. #Sommertid», skriver en bruker.

«Verdensrekord i overfladiske tulleintervjuer. #sommertid», skriver en annen.

Andre er derimot mer positive:

«Det er et underholdningsprogram! Et bra ett».

Direktør i TV 2, Trond Håndlykken Kvernstrøm, er ikke overraskende uenig i Stenstrøms karakteristikk av «Sommertid»-programlederne og programmet forøvrig.

- Hans beskrivelse om hva som skjer og har skjedd i TV 2 rundt «Sommertid» stemmer overhode ikke. Hva slags agenda han har ønsker jeg ikke å spekulere i, men jeg konstaterer bare at han ikke vet hva han snakker om. Vi er veldig godt fornøyd med Guri, Ida og Gunhild sin start som programledere for «Sommertid», sier Håndlykken Kvernstrøm til VG.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier følgende om Stenstrøm-kritikken av «Sommertid».

- Vi i TV2 er ikke redde for å eksperimentere, spesielt i vår sommer-flate. At våre seere har meninger om programledere og nytt innhold er helt naturlig. Vi er godt fornøyd med «Sommertid» så langt. Etter en fantastisk premiere fikk tirsdagens sending lave seertall - blant annet siden Dagsrevyen på NRK ble sendt kl. 20.00 denne dagen direkte mot «Sommertid».

- I går var det vanlig sending igjen og seertallene løftet seg til 325.000 seere og en andel på 27,8 prosent. Slike variasjoner vil vi få så lenge Fotball-VM sendes og med de naturlige endringene som skjer i sendeskjema fra dag til dag, skriver han.

HVA SYNS DU OM «SOMMERTID»? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder