TOK ÅRETS THE HIT: Geir Arne Hansen og Trine Rein gikk seirende ut av «The Hit», og finalerunden gikk seermessig såvidt seirende ut av den ukentlige knivingen med TV 2s «Idol» som går samtidig. Foto:Trond Solberg,VG

«The Hit»-finalen større enn «Idol»

...og «Skal vi danse» gikk forbi «Stjernekamp» igjen

633.000 fikk med seg at Geir Arne Hansen (45) og Trine Rein (43) vant «The Hit» på NRK fredag. Dermed ble premieresesongen av «The Hit» til slutt større enn konkurrenten «Idol».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Men bare såvidt. Kun 12 000 seere skilte ned til «Idol»s 621.000 seere, der 19 år gamle Lise Emilie Zosa Johannesen måtte forlate konkurransen.

– Jeg tror det er første gang «The Hit» er større enn «Idol». Det er hyggelig å se at også et slik program har den naturlige progresjonen for musikkonkurranseprogrammer. Og finaleprogrammet fikk ganske høye tall i en virkelighet med stor konkurranse, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Låtskriverkonkurransen «The Hit» ble vunnet av Geir Arne Hansens «Story Of Love» som i finalerunden ble fremført av Trine Rein.

TV 2 sier de kan leve med å være 12.000 seere bak «The Hit» denne gangen.

– Vi er godt fornøyd med at Idol fortsetter å øke på fredagskvelden. At «The Hit» har 12.000 flere seere enn «Idol» på førstnevntes finale, lever vi godt med, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

I TV 2 er man imidlertid fornøyd med at «Skal vi danse» nok en gang er foran NRK-konkurrenten «Stjernekamp» på lørdagskveldene.

TOK TIL TÅRENE: Det holdt ikke for Lise Emilie Zosa Johannesen i fredagens Idol. Hun ble stemt ut av konkurransen. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

Sistnevnte program mistet nær 100.000 seere fra operaprogrammet lørdagen i forveien - fra 780.000 til 681.000 - og dermed er de fattige 9000 bak «Skal vi danse» sine tall på 690.000.

– Utviklingen for «Stjernekamp» er også i år positiv. Sesongen ligger fortsatt an til å bli enda bedre enn fjorårets, som igjen var bedre enn den før igjen. I fjor hadde finalen over én million seere, bemerker Kristian Tolonen i NRK.

I TV2 bruker man de samme ordene om Idol på fredager.

– I sin jubileumssesong ligger programmet godt an til å få en av sine beste sesonger på flere år, noterer en fornøyd Jan-Petter Dahl.

Han minner også om en annen jubileumssending som fikk gode seertall denne uken.

– «God morgen Norge» satte årsrekord på fredag. På det meste fulgte over 200.000 seere jubileumssendingen, sier Dahl.

Neste uke kommer gode, gamle «Beat for beat» inn i sendetiden til «The Hit».

– «Beat for beat» har alltid vært populært, og det blir spennende å se om det fortsatt er populært når det kommer på litt annen måte enn før. Det er en tøff konkurranse, påeker analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Statskanalen har fremdeles de mest sette programmene. «Nytt på nytt» fortsetter sine flotte seertall med drøyt 1,1 million seere, mens «Skavlan» samlet 791.000 mot «Senkveld»s 750.000.

Også TV 2s «Farmen» øker seertallene jevnt. Søndag fulgte 788.000 intrigene på den isolerte gården mot 763.000 helgen i forveien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder