SEIERHERREN: Thor Hushovd kuppet «Mesternes mester». Foto: Mattis Sandblad , VG

Rekord for «Mesternes mester» – seersvikt for «Robinson»

Dag Erik Pedersen: – Helt uvirkelig

NRK knuste TV 2s store premierehelg. Både «Robinson», «Alt er lov» og «Det tredje øyet» gikk på en kraftig smell.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nesten 1,4 millioner seere fikk med seg finalen på «Mesternes mester»på NRK lørdag, der Thor Hushovd slo samtlige i senk. Med sine 1.393 millioner seere plasserer programmet seg helt øverst på TV-toppen for hele forrige uke.

Aldri før har så mange sett «Mesternes mester» siden oppstarten i 2009.

Pedersen: – Skikkelig rørende

Programleder Dag Erik Pedersen er naturlig nok stolt og begeistret. Ikke bare har han satt rekord for realityserien, han har også sammen med blant andre Anne Rimmen vært med å samle det norske folket foran VM-sendingene.

– Ja, dette har vært min helg på flere fronter. Det er helt uvirkelig at vi kommer så høyt. Jeg er superstolt på vegne av hele produksjonen, sier han til VG.

Han er nøye med å takke TV-seerne.

– Takk til det norske folk som støtter oss og vil se på det. Det er skikkelig rørende. Vi må tilbake til Erik Bye for å finne slike tall. Og takk til de fantastiske utøverne som har gitt jernet og fått det norske folket til å elske seg. «Mesternes mester» er et deilig program å se på – intrigefritt og baksnakkefritt, sier Pedersen.

Programlederveteranen har medfølelse med rivalene som sliter.

– Jeg synes synd på alle de gode produksjonene som ikke når opp.

VINNERE: Thor Hushovd og Dag Erik Pedersen. Foto: PRIVAT ,

Lest denne? Her fester mesternes mestre – uten vinneren

NRK eide hele helgen, med over 1,1 millioner seere på VM-sendingene og over 1,1 millioner seere på «Nytt på Nytt». «906.000 seere fulgte «Anno»-finalen fredag, noe som tilsvarer fjorårets finaletall. I år var det seriens eldste deltager, Lars Kristian Engelbregt Grøholt (60), som vant.

Da TV 2 overtok «Robinsonekspedisjonen fra TV 3 i fjor, åpnet de med tidenes høyeste premieretall – 480.000. Sånn gikk det ikke i år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYE ØYBOERE: «Robinsonekspedisjonen» 2016, f.v.: Caroline Haga, Alexander Skorpen, Habibi Ayoub, Thomas Larsen, Alex Ek, Erik Fjeldstad, Espen Hammersvik, Marte Ytre-Hauge, Anya Hortensia Bjerke, Caroline Rasdal Kemi, Pål Tychesen, Tone Vogt Presthagen, Melissa Bertelsen, Vibeke Mathisen, Marianne Bergseth og Flemming Rethmar j. Foto: Anton Soggiu ,

Da startskuddet for realityserien gikk på nytt søndag, var det kun 251.000 seere som lot seg friste. Altså har øydramaet mistet 230.000 seere siden i fjor.

En tung start ble det også for Solveig Kloppens «Alt er lov» på lørdag. Slunkne 170.000 seere fikk med seg underholdningsprogrammet.

ROBINSON-SJEF: Christer Falck. Foto: Anton Soggiu ,

Krimduell

I tillegg har andre sesong av krimserien «Det tredje øyet» mistet fans. Mens 425.000 seere så premieren i 2014, var det bare 289.000 som fikk med seg første episode av sesong to på TV 2 søndag.

I første sesong for to år siden, da den ble vist på mandager, lå gjennomsnittlig seertall på 400.000. Om man inkluderer opptaksseing og repriser, fikk rundt 600.000 med seg hver episode i sesong én.

TV-anmeldelse «Det tredje øyet»: Fornemmelse for muffens

Til sammenligning hadde fjerde episode av NRKs krim «Shetland», som går ganske parallelt med «Det tredje øyet», 394.000 seere søndag.

«Senkveld» måtte fredag ta til takke med 468.000 seere. De ble til og med «slått» av «Idol», som på livesendingen tidligere samme kveld lokket 511.000 seere. «Skavlan» på NRK samlet 720.000 seere.

– Den tøffeste helgen

TV 2 innrømmer at det var tunge tak i helgen. De håper responsen vil ta seg opp.

– Konkurransemessig var nok denne helgen den aller tøffeste denne våren med sterke finaler på «Anno» og «Mesternes Mester» i tillegg til sterke prestasjoner og fine medaljer i Tour de Ski og VM i skiskyting. Sånn sett ble det en tøff premierehelg for oss, men vi er godt fornøyde med programmene, og har tro på at tallene vil løfte seg etter hvert, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

SESONG TO: F.v.: Marte Engebrigtsen (Sofie), Kyrre Haugen Sydness ( Viggo), Ida Elise Broch (Mari), Eivind Sander (Ståle), Ida Leonora Valestrand Eike (Christina). Foto: GEIR EGIL SKOG , TV 2

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder