GJENFORENT: «Hollywoodfruen» Gunilla Persson er overlykkelig for at hun igjen kan holde Tusse i armene sine, mens datteren Erika holder et godt tak rundt familiens andre katt, Lulle. Her er de sammen med to av redningsmannskapene. Foto: Privat

Lykkelig «Hollywoodfrue» etter husbrannen: – Katten vår lever

I ett og et halvt døgn var den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson og datteren Erika overbevist om at deres elskede katt Tusse hadde omkommet i husbrannen.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

Men da de kom tilbake til huset sent langfredag kveld, hørte de noen klynkelyder fra en svart søppelsekk hvor brannmannskapene hadde lagt det de trodde var en død katt.

– Min første tanke var at dette var naboen katt, Bernie, som også bodde i huset. Men så kjente jeg igjen lyden. Den var spinkel, men sterk - og jeg tenkte: «Herregud, det høres ut som Tusse», forteller Gunilla Persson til Aftonbladet.

Fikk du med deg? Huset til svensk Hollywood-frue brant ned

Natt til skjærtorsdag måtte Gunilla Persson, kjent fra TV3-serien «Svenske Hollywoodfruer» i all hast evakuere huset hun leide i Los Angeles etter at det brøt ut brann etter en eksplosjon i nabohuset. Uten å få med seg Tusse.

OPPRYDDING: Oppryddingen etter brannen i huset som Gunilla Persson leide og naboens hus, er i full gang etter brannen natt til torsdag. Foto: Reed Saxon AP

Nå var de tilbake på branntomten for å lete etter noen skolebøker som datteren Erika trengte. Vakten på branntomten gikk bort til søppelsekken, åpnet den og før Gunilla Persson hadde rukket å samle seg, kom han tilbake med med familiens oransjefargede katt i armene.

Les også rasende «Hollywoodfrue» etter husbrannen: – Dette skulle aldri ha skjedd

– Jeg trodde ikke det var sant. Både Erika og jeg ble så glade at vi begynte å gråte, forteller Persson.

Hun er full av beundring over Tusse.

– Katter er så smarte. Det har vært fullt av folk rundt om i huset etter brannen, uten at Tusse hadde gitt livstegn fra seg. Det var først da han hørte stemmen min at han ga lys fra seg. Han skrek som besatt. Den lille stakkaren hadde ikke fått mat på to dager, forteller Gunilla Persson til Aftonbladet.

Familiens andre katt, Lulle, klarte hun og datteren å få med seg ut da brannen brøt ut, men ikke Tusse.

Husker du? Gunilla Persson politianmeldt for grovt bedrageri

– Det var ikke mulig å ta seg inn i huset uten å risikere livet. Min datter ville gå inn for å lete etter katten, men jeg fikk stoppet henne, sa Gunilla Persson til TV-kanalen NBC rett etter brannen.

Hverken hun eller datteren ønsker å flytte tilbake til huset de leide, som ikke ble så skadet i brannen som først antatt. Foreløpig er de hjemløse og bor på hotell inntil videre. Men den svenske Hollywoodfruen legger overfor Aftobladet ikke skjul på at livet er lettere nå som de har funnet Tusse i live også.

– Vi er så lykkelige og Tusse er så glad. Han ser på meg med sine store trofaste øyne og maler høyt. På hotellet i natt sov både han og Lulle i våre senger, sier Gunilla Persson.

Les også

Mer om

  1. Brann
  2. Kjæledyr
  3. Hollywood
  4. TV3

Flere artikler

  1. Rasende «Hollywoodfrue» etter husbrannen: – Dette skulle aldri ha skjedd

  2. Huset til svensk Hollywood-frue brant ned

  3. Dette er politiets bevis mot «Hollywood-fruen»

  4. Gunilla Persson: – Det pågår en heksejakt

  5. Gunilla Persson innlagt på sykehus

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder