Dette er mannen som viste rumpa på Eurovision-scenen

TV

Vitalii Sediuk (28) har tidligere hisset på seg en haug med superstjerner, deriblant Brad Pitt, Will Smith, Leonardo DiCaprio, Adele og Kim Kardashian.

Publisert: Oppdatert: 15.05.17 10:05

Mannen er ukrainer, og altså ikke australier, selv om han hadde det australske flagget rundt seg da han stormet scenen under Eurovision Song Contest i Kiev og dro ned buksa foran fjorårsvinner Jamala.

Nå sitter han i varetekt, melder Daily Mail, som skriver at strafferammen er på fem års fengsel. I beste fall slipper han med en bot. De har det vært noen av fra før.

VG i Kiev: Eurovision-finalen låt for låt

«Flasheren» har skapt overskrifter mange ganger tidligere. Han har det med å overfalle Hollywood-stjerner og storme prisutdelinger. VG har omtalt flere av hans elleville stunt, som da han stormet Grammy-utdelingen i 2013 og tok imot Adeles pris rett foran ansiktet hennes. Den gangen ble han pågrepet og varetektsfengslet.

Sediuk ble også siktet da han i 2014 slo til Brad Pitt på rød løper. Han er blitt bøtelagt og domfelt flere ganger. Etter Pitt-angrepet ble han også pålagt å gå til psykiatrisk behandling.

Husker du? Pitt får beskyttelse mot overfallsmann

Han har også prøvd å kysse Will Smith og baken til Kim Kardashian – og han har krabbet under kjoleslepet til America Ferreira. I tillegg har Sediuk forsøkt å løfte på Leonardo DiCaprio og Gigi Hadid. Sistnevnte rakk å slå til Sediuk før han ble tatt hånd om.

Bakgrunn: Derfor angrep han Brad Pitt

Flere av stjernesammenstøtene har resultert i besøksforbud, men 28-åringen har i retten forsikret at han ikke er gal eller voldelig.

Sediuk jobbet tidligere frilans som TV-reporter i kanalen 1+1 i hjemlandet. Han skal angivelig ha klart å komme seg tett på begivenhetene og stjernene ved å bruke pressekort fra da han var ansatt der. Han bodde i Los Angeles fra 2012 til 2014, da han ble kastet ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Australske medier har etter Eurovision-finalen lørdag vært opptatt av å presisere at mannen altså ikke er australier, som TV-seerne og publikum antok på grunn av flagget.

Nettstedet 9News skriver blant annet at Australia kan ha tapt stemmer fra seerne, siden opptrinnet skjedde i pausenummeret – helt i innspurten av stemmingen.

Australia havnet på en niende plass i konkurransen, altså én plass høyere enn Norge og JOWST.

Sediuk ble fjernet av sikkerhetsvakter etter å ha blottet sin naken bakende for potensielt 200 millioner seere. Opptrinnet spredte seg rast i sosiale medier, men programlederne innlot å nevne episoden.

Det var Portugals «underdog» Salvador Sobral (27) som stakk av med førsteplassen med «Amar Pelos Dois».

Her kan du lese mer om