Dette er mannen som viste rumpa på Eurovision-scenen

Vitalii Sediuk (28) har tidligere hisset på seg en haug med superstjerner, deriblant Brad Pitt, Will Smith, Leonardo DiCaprio, Adele og Kim Kardashian.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mannen er ukrainer, og altså ikke australier, selv om han hadde det australske flagget rundt seg da han stormet scenen under Eurovision Song Contest i Kiev og dro ned buksa foran fjorårsvinner Jamala.

Nå sitter han i varetekt, melder Daily Mail, som skriver at strafferammen er på fem års fengsel. I beste fall slipper han med en bot. De har det vært noen av fra før.

VG i Kiev: Eurovision-finalen låt for låt

«Flasheren» har skapt overskrifter mange ganger tidligere. Han har det med å overfalle Hollywood-stjerner og storme prisutdelinger. VG har omtalt flere av hans elleville stunt, som da han stormet Grammy-utdelingen i 2013 og tok imot Adeles pris rett foran ansiktet hennes. Den gangen ble han pågrepet og varetektsfengslet.

Sediuk ble også siktet da han i 2014 slo til Brad Pitt på rød løper. Han er blitt bøtelagt og domfelt flere ganger. Etter Pitt-angrepet ble han også pålagt å gå til psykiatrisk behandling.

Husker du? Pitt får beskyttelse mot overfallsmann

2012: Will Smith ble rasende da Sediuk forsøkte åå kysse ham på rød løper i Moskva. Foto: AP

Han har også prøvd å kysse Will Smith og baken til Kim Kardashian – og han har krabbet under kjoleslepet til America Ferreira. I tillegg har Sediuk forsøkt å løfte på Leonardo DiCaprio og Gigi Hadid. Sistnevnte rakk å slå til Sediuk før han ble tatt hånd om.

Bakgrunn: Derfor angrep han Brad Pitt

Flere av stjernesammenstøtene har resultert i besøksforbud, men 28-åringen har i retten forsikret at han ikke er gal eller voldelig.

Sediuk jobbet tidligere frilans som TV-reporter i kanalen 1+1 i hjemlandet. Han skal angivelig ha klart å komme seg tett på begivenhetene og stjernene ved å bruke pressekort fra da han var ansatt der. Han bodde i Los Angeles fra 2012 til 2014, da han ble kastet ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CANNES: Vitalii Sediuk er her lagt i jern etter å ha krabbet under kjolen til «Ugly Betty»-stjernen America Ferreira. Foto: Reuters

Australske medier har etter Eurovision-finalen lørdag vært opptatt av å presisere at mannen altså ikke er australier, som TV-seerne og publikum antok på grunn av flagget.

Nettstedet 9News skriver blant annet at Australia kan ha tapt stemmer fra seerne, siden opptrinnet skjedde i pausenummeret – helt i innspurten av stemmingen.

STUNTMANN: Vitalii Sediuk, her i retten i L.A. i 2014. Foto: Reuters

Australia havnet på en niende plass i konkurransen, altså én plass høyere enn Norge og JOWST.

Sediuk ble fjernet av sikkerhetsvakter etter å ha blottet sin naken bakende for potensielt 200 millioner seere. Opptrinnet spredte seg rast i sosiale medier, men programlederne innlot å nevne episoden.

Det var Portugals «underdog» Salvador Sobral (27) som stakk av med førsteplassen med «Amar Pelos Dois».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder