STORFINT MØTE: Erna Solberg i samtale med skuespiller Kevin Spacey i Davos i januar. Storbritannias statsminister, David Cameron, til venstre i bildet. Foto: PRIVAT ,

Hva forteller du til Frank Underwood her, Erna?

...og er David Cameron en like stor fan?

Det er liten tvil om hva statsminister Erna Solberg (H) skal i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I dag er det duket for premiere av den fjerde sesongen av Netflix-originalen House of Cards, hvor hovedrolleinnehaver Kevin Spacey spiller den skruppelløse Frank Underwood - en skruppelløs president som tar i bruk hvilke som helst midler for å seire i det skitne maktspillet i Washingtons korridorer.

Hva synes du?: Hvem er den mest skremmende amerikanske presidenten på film?

VGs anmelder mener den nye sesongen mest av alt bidrar til politikerforakt, noe også statsministeren luftet med Spacey da de traff hverandre på Verdens økonomiske forums årlige møte i Davos i januar.

– Erna fortalte ham lattermildt at han gir politikere et dårlig rykte. Han svarte med at det ikke var første gangen han hadde hørt det, sier statsministerens statssekretær, Sigbjørn Aanes (H), til VG.

Regissør bytter beite: Fra House of Cards til Fifty Shades of Grey

De to skal ha hatt en hyggelig samtale på et arrangement om bærekraftsmål og likestilling. Og mr. Underwood skal ha kjent igjen Solberg.

– I disse kretsene begynner hun å bli ganske kjent, for engasjementet hennes i bærekraftsmål, sier Aanes.

Statssekretæren vet mye om sjefen sin, men blir svar skyldig når han blir spurt om hvem som er favorittkarakteren til statsministeren.

– Haha, det burde jeg visst. Jeg vet at hun fortsatt har noen episoder igjen av de siste to sesongene, men hun synes det er en veldig spennende serie, sier Aanes.

Det virker å være noe med politikere og deres forkjærlighet for serien. NATO-sjef Jens Stoltenberg har tidligere kalt serien «et eventyr for voksne», mens USAs president Barack Obama har sagt han er redd for at folk skal avsløre såkalte «spoliers» for ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder