«CÆSAR»-STJERNE: Evelyn Rasmussen Osazuwa møter VG i en pause fra TV-settet og er stylet som Amanda. Egentlig har hun store krøller (se Instagram-bilde lenger ned i artikkelen). Foto: Frode Hansen VG

Evelyn Rasmussen Osazuwa om Amanda i «Hotel Cæsar»: – Hun er jo helt psycho

Da Evelyn Rasmussen Osazuwa (30) sa ja til å spille Amanda i «Hotel Cæsar», hadde hun ingen anelse om hvor grenseløst utspekulert og kynisk rollefiguren skulle bli.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Facebook - Log In or Sign Up

Hun kom feiende inn på TV-hotellet i fjor og har i rekordfart stått for tidenes maktkupp i såpeserien. I rollen som Amanda Anker Hansen, Jens Augusts ukjente datter, har Evelyn dyttet selveste Juni Anker Hansen (Anette Hoff) ned fra tronen. Med de skitneste knep manipulerer og forfører hun i sin ferd opp karrierestigen.

– Helt ærlig, så vet jeg ikke hvorfor jeg endte opp her, sier en smilende Osazuwa når VG møter henne på en kafé i Oslo.

Da skuespilleren i 2009 fikk avslag etter å ha stilt på audition for rollen som Runa (nå avdød rollefigur), så hun ikke for seg at hun seks år senere skulle ende opp med hovedrollen i serien.

– Jeg fikk tilbud om å spille søsteren til Goggen, og de forklarte at Amanda skulle ha visse egenskaper, som at hun var god til å lyve. Men jeg har tenkt mange ganger at hun er jo helt psycho.

2017: «Hotel Cæsar» flyttes fra TV til nett

RIVALER: Evelyn Rasmussen Osazuwa og Anette Hoff som Amanda og Juni i «Hotel Cæsar». Foto: BJØRN WAD/TV 2

Protesterer noen ganger

Amanda har ringt inn bombetrusler på andre Oslo-hotell og stiftet branner for å skjule sine egne overtramp. Bare for å nevne noe. Osazuwa forteller at hun har diskutert mye med regissøren underveis og iblant satt foten ned.

– Det har vært viktig for meg å forstå hvor mye som står på spill for Amanda for at hun skal gå til de skrittene hun gjør. Jeg har stilt mange spørsmål og krevd svar. Og har jeg ikke forstått eller fått svar på hvorfor Amanda gjør som hun gjør, har jeg sagt nei.

Nysgjerrig? Ny stjerne inn i «Hotel Cæsar»

Da Ingar Helge Gimle (59) spilte ufyselig i serien for noen år tilbake, ble han trakassert av fans. Osazuwa har ikke opplevd det samme. Tvert imot får hun bare gode tilbakemeldinger.

– Når jeg leser kommentarfelt, ser jeg jo at folk er irritert på Amanda. Men de diskuterer rollen, ikke meg. Mens noen hater Amanda, mener andre at hun lager liv og røre. Jeg tar det som et stort kompliment at folk engasjerer seg. Det betyr at jeg gjør en god jobb. Kanskje de er sure, men at jeg ikke får det med meg? Jeg er litt distré. Men jeg har opplevd at folk sier at «du er ikke sånn som jeg trodde». Egentlig blir jeg overrasket når folk kjenner meg igjen, ler 30-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FANS: Evelyn Rasmussen Osazuwa blir stoppet av fans på gaten. Her er det Tage Nikolai Vada (t.h.) og Ørjan Amundsen fra Inndyr og Bodø som er på Oslo-tur og ber om selfies med sitt store idol. Foto: Frode Hansen VG

Osazuwa tror det spiller inn at hun var ukjent for folk flest da hun dukket opp på skjermen. Dermed blir det lettere for seerne å unngå å knytte Amandas personlighetstrekk til den hun er i virkeligheten. For familien, derimot, kan det bli i drøyeste laget å se Osazuwa utfolde seg.

– Det er verst med bestemor egentlig. Hun kan si at «du var jo så slem mot Juni!». Da ser hun plutselig meg og ikke Amanda. Og fordi bestemor bor i Mo i Rana, og vi ikke møtes så ofte, blir det liksom dette hun ser av meg, sier skuespilleren.

«Goggen» ute av serien: – Rart, trist og godt

Artikkelen fortsetter under bildet.

BLITT TØFFERE: Evelyn Rasmussen Osazuwa er ikke lenger usikker på om hun fungere i en hovedrolle. Foto: Frode Hansen VG

Osazuwa har vokst med rollen.

– Før tenkte jeg at jeg ikke var en hovedrolleperson. Jeg trivdes best med mindre roller, hvor jeg kunne stå i bakgrunnen. Kanskje bunnet det i en frykt for ikke å mestre å fylle rollen. Amanda har gjort meg tøffere som person. Jeg har lært å bevege meg utenfor komfortsonen. Frykten for ikke å være interessant nok til å fylle en stor rolle, er mindre.

Anette Hoff om Jens Augusts-exit: – Helt forferdelig

Skryter av «rivalen»

På skjermen er de fiender, men privat er Osazuwa og Anette Hoff gode venner.

– Jeg har lært så mye av Anette og liker henne veldig godt. Står jeg fast, har hun alltid et nøkkelord som løser opp. Anette har også et enormt komisk talent. Da vi spilte inn scenene med liket hun trillet rundt på, holdt jeg på å knekke sammen av latter.

Husker du? Seer-opprør mot sex og vold

Amanda damper opp serien med en god dose erotikk.

– Det går fint, men jeg er ikke så glad i å flashe for mye hud. Man kan spille sexy roller uten å avsløre for mye.

Fikk du med deg? Flere «døde» i såpeserien

Å se seg selv på TV, derimot, er ikke Osazuwa så begeistret for.

– Gjennom hele min første sesong lot jeg være å se på. Men da jeg skulle spille inn sesong to, brukte jeg sommeren på å se mine gamle episoder. Jeg satt med notatblokken for å forbedre meg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PRIVAT: Evelyn Rasmussen Osazuwa på gaten hjemme i Oslo, iført et av sine favorittplagg - oldemors gamle frakk. Foto: Frode Hansen VG

– Du er ikke redd for å få et Amanda-stempel for alltid? Det er litt av en rolle å riste av seg?

– Jeg tenkte på det før jeg takket ja. Man kan bli låst når man er så eksponert. Men jeg kom frem til at dette er var en mulighet til å lære noe helt nytt. Om noen år, så glemmer kanskje folk? For meg er det viktigst å utforske nye roller og karakterer – det trenger ikke være på TV eller film.

Utskjelt: Hun er ny Ninni

Digger «Skam»

I likhet med store deler av resten av Norge, er Osazuwa frelst på dramaserien «Skam».

– Her om dagen, etter 12 timer på settet, var jeg så sliten at jeg falt helt ut. Regissøren avbrøt meg og sa: «Nå sier du «lissom» veldig mye!». Så jeg har kanskje blitt i overkant påvirket av Noora. Men serien er kjempebra, sier 30-åringen om nettkonseptet.

LIDENSKAP: Evelyn Rasmussen Osazuwa fremfører rå slampoesi på Høstjam på Nationaltheatrets hiphop-teaterfestival i fjor. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

– Og så gikk jeg jo på Nissen selv, opplyser hun om skolen, hvor mye av «Skam»-handlingen utspiller seg.

Lest denne? Derfor er eldre hekta på «Skam»

Andre jobber

Når Osazuwa ikke lager TV, jobber hun med teater, dans og slampoesi. Hun underviser også i sistnevnte sjanger, som er en blanding av rap og klassisk poesi, blant annet på barneskoler.

– Som frilansskuespiller har jeg måttet skape min egen arbeidsplass, men jeg er ikke karrierejeger som Amanda. I motsetning til henne er jeg leken og elsker barn, forklarer Osazuwa, som har norsk mor og far fra Nigeria.

Selv har hun ikke barn, men hva med kjæreste?

– Jeg er singel, svarer skuespilleren.

«Hotel Cæsar» rundet 3000 episoder 1. juni. 9. juni er det sesongfinale før ny oppstart 22. august. Fra januar 2017 sendes serien kun på nett-TV, TV 2 Sumo.

Anette Hoff: – Jeg har delt min aldringsprosess med hele Norge

I had a curlsome day #curls

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder