TILBAKE: Flere versjoner av Espen Eckbo blir å se på skjermen i høst. Her er han avbildet i forbindelse med innspilling av «Tørnquist Show» på VGTV i 2013. Foto: Jan Petter Lynau VG

Eckbo: – Brukket rygg er ingen unnskyldning for ikke å være på TV

Den aktivt sykmeldte TVNorge-profilen blir å se på skjermen
også denne høsten, men da med arkivmateriale. Selv spøker Espen Eckbo med at jubileumsprogrammet startet som et minneprogram.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var under lanseringen av Discovery Networks meny for høsten at «20 år med Espen Eckbo» ble presentert.

I januar brakk komikeren ryggen i en alvorlig trafikkulykke i Nord-Italia, og måtte opereres flere ganger. Men allerede en uke etter ulykken var han i gang med opptreningen.

Bakgrunn: Espen Eckbo skadet i frontkollisjon.

Eckbo (43) var selv til stede under presentasjonen, men stilte kun til et kort intervju med Discoverys pressesjef Hanne McBride på scenen i Folketeateret i Oslo.

– Espen er i aktiv sykemelding, så jeg takker ham av etter dette intervjuet, informerte McBride.

Se listen over gamle og nye TVNorge-programmer denne høsten nederst i saken.

PÅ SCENEN: Espen Eckbo på scenen i Folketeateret torsdag formiddag. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Idé til minneprogram

Programmet som kommer på TVNorge til høsten, er et kavalkadeprogram som går gjennom høydepunkter fra Eckbos 20-årige karriere.

Mer om Eckbo: På bedringens vei.

– Det er jo 20 år siden jeg lagde min første sketsj på TVNorge, i «Mandagsklubben». Jeg er ikke sikker på om det alene var nok til å trigge interessen for det, men jeg mistenker at ideen oppstod med den bilulykken i vinter da jeg lå nyoperert på et sykehus i Italia. Da var det nok noen som tenkte at nå var nok tiden inne til å lage en sentimental serie til minne om Espen Eckbo, fortalte en smilende komiker.

– Det prosjektet ble satt i gang og man gravde fram masse arkivmateriale. Så, da jeg heldigvis kom meg på beina etter hvert, måtte man prøve å omdefinere prosjektet litt, og lette med lys og lykter etter et alibi. Da kom 20-årsjubileet, hevdet han.

TVNorge-konflikten: Tror unge kan droppe tradisjonelt TV.

Brukket rygg ingen hindring

Dermed blir altså Eckbo å se på skjermen, selv om det er i form av tilbakeblikk:

– Brukket rygg er ingen unnskyldning for ikke å være på skjermen på TVNorge. Men jeg følte meg i veldig godt selskap, for jeg har jo skjønt at jeg ikke er den eneste i norsk mediebransje som ligger med brukket rygg for tiden, sa han tørt.

– Men for meg er det hyggelig at løsningen har blitt å se bakover, og ikke fremover som alle andre snakker om.

– Hvordan endte du som TV-komiker? Spurte pressesjefen.

– Det er ikke sikkert jeg har endt opp som det, men foreløpig er jeg det. Det var én sketsj av gangen, for jeg var egentlig en fornuftig student, men så bodde jeg i kollektiv sammen med Henrik Elvestad som jobbet med Thomas Giertsen og «Mandagsklubben», og så ble jeg invitert med for å lage én sketsj i første program, og en ny figur i neste uke og en ny etter det, fortalte Eckbo og fortsattte:

– Så bare ballet det på seg, og til slutt måtte jeg bare gi opp studiene. Så har det bare fortsatt, og nå begynner det vel å nærme seg 100 forskjellige figurer, men det er ikke nødvendigvis noe kvalitetstegn det, da.

Mer om media: Bemanningskutt i TVNorge.

– Angrer på nakenvideo

På spørsmål om det er noen klipp han helst ville sett forble innlåst i arkivene, svarte 43-åringen bekreftende:

– Det er et klipp der jeg går naken over Norefjell som påskenudist, det føler jeg at jeg er for gammel til nå. Da jeg spilte det inn hadde jeg ikke barn på 11 år, og det er jo litt fjollete. Så det å ha en nakenvideo av seg selv, skulle jeg gjerne vært foruten, men den er med!

På spørsmål om hvordan han har det, svarer Eckbo:


– Det går bedre og bedre. Jeg er bra nok til å stå her, det går veldig fint! Jeg sitter hjemme med pilledosetten og gleder meg til neste dose.

– Det skal bli helt bra, men jeg har ikke begynt å jobbe med noe nytt ennå, det satser jeg på kommer til høsten.

På lanseringen ble også den nye TV-serien om Marcus og Martinus presentert, i tillegg til en rekke nye og gamle programmer.

DISSE FÅR DU SE TIL HØSTEN: Dette er blant de mange ansiktene du får se på TVNorge- og Discovery-kanalene til høsten. Foto: Anita Arntzen Discovery Networks

Dette er TVNorges nye programmer denne høsten:

«Seier’n er vår»: Et humorbasert panelshow som hyller idretten. Trond Espen Seim er programleder, med Kjetil André Aamodt og Steffen Iversen som lagkapteiner med som hver sin komiker av Jan Martin Johnsen og Bartek Kaminski på laget. I hvert program får de selskap av kjente norske idrettsutøvere.

«20 år med Espen Eckbo»: TVNorge har samlet høydepunktene fra Eckbos karriere i seks programmer.

«Marcus & Martinus»: TVNorge og Dplay har inngått en samarbeidsavtale med superduoen og slipper en serie på åtte episoder, kun digitalt, hvor seerne skal komme tettere på tvillingene enn noen gang før.
«En hyllest til: Jahn Teigen»: For ti år siden flyttet Jahn Teigen til landsbygda i Skåne i Sverige. Målet hans var å skape et sted hvor musikere kunne møtes og nå oppfylles drømmen. Carola, Cir.Cuz, Jan Eggum, Hanne Sørvaag, Elisabeth Andreassen, Thom Hell, Morgan Sulele og Alexander Rybak er blant artistene som hyller Teigen.
«Koht og kidsa»: Christine Koht utforsker hvorfor de såkalte millenniums-kidsa stort sett er flinke og pliktoppfyllende, drikker mye mindre enn generasjonene før dem, men samtidig allerede er slitne.

«Kjekt å ha»: TVNorge har bedt vanlige nordmenn om å være forsøkskaniner for å finne ut av hva som virkelig er kjekt å ha og hvilke produkter som bør legges rett tilbake i boksen.

«Norges beste brannmann»: Realitykonkurranse der ti brannmenn og -kvinner fra hele landet konkurrerer både individuelt og som lag, og vinneren får et splitter nytt utrykningskjøretøy. Henriette Bruusgaard er programleder.

Dette er gjensynene på TVNorge:

«Åndenes makt» (sesong 12)

«71° nord» (sesong 18)

«Sinnasnekker’n» (sesong 7)

«Gift ved første blikk» (sesong 3)

«Aamodt og Kjus på bortebane» (sesong 2)

«Alt for Norge» (sesong 7)

«Brille» (sesong 5)

«Costa del Kongsvik» (sesong 2)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder