ENKEGREVINNEN: Maggie Smith (80) i rollen som enkegrevinne Violet, er i full gang med innspilliungen av sjette og det som kan bli siste episode av «Downton Abbey. Foto:,

Maggie Smith tror ikke hennes Downton Abbey-karakter overlever neste sesong

- Enkegrevinnen må snart være 110 år gammel

Ingen vet hva som skjer med Downton Abbey etter at sjette sesong er ferdig innspilt i løpet av våren. Bortsett fra Maggie Smith. Hun blir overrasket hvis hennes rollefigur,  enkegrevinne Violet av Grantham, overlever høstens visninger.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For henne handler det om noe enkelt som alder – og da er det slett ikke hennes egne 80 år som er det største problemet.

– Enkegrevinnen må snart være 110 år gammel. Vi er godt inne på 1920-tallet i serien nå, sier Maggie Smith i et intervju med The Sunday Times.

– Hun kan jo ikke holde på til evig tid hun heller, legger Smith til.

Skuespilleren har spilt den utsøkt sarkastiske enkegrevinnen siden serien startet i 2010. Allerede i 2012 begynte det å gå rykter om at hun skulle skrives ut etter tredje sesong. Den gang mente hun at tre sesonger var nok og sa at hun ville konsentrere seg om film og teater igjen.

STADIG PÅ FARTEN: Alder er ingen hindring for 80 år gamle Maggie Smith som er kan sette Dame foran navnet sitt. Hun er fortsatt yrkesaktiv og stadig på farten. Som her på verdenspremieren til filmen «The Second Best Exotic Marigold Hotel» for to uker siden. Foto:Justin Tallis,Afp

Men serieforfatteren seriens Julian Fellowes sterkt reaksjon gjorde inntrykk på Smith:

– Jeg kan ikke late som om det ikke er som en kniv i hjertet at hun nå vil forlate «Downton Abbey», sa han i et TV-intervju.

Nå regner Maggie Smith likevel med at tiden er moden for enkegrevinnen. Ikke bare det. Etter at det ble kjent at Julian Fellows, skal begynne arbeidet med sin nye, amerikanske tv-serie «The Gilded Age», ble det fart i ryktene om at sesongen som nå er under innspilling er den siste som blir laget.

Før jul gikk også seriens hovedrolleinnehaver Hugh Bonneville ut og skapte usikkerhet rundt seriens fremtid.

– Det er en unik serie på den måten at den oppleves så stor i skala, samtidig som den står og faller på én persons fantasi: Julian Fellowes, sa skuespilleren som gestalter Lord Grantham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder