SKREMT,MEN ROLIG: Tom Sterri innrømmer at det var skremmende den første auditiondagen, da det tilsynelatende var få talenter som dukket opp, men forsikrer at alt er bedre nå. Her sammen med resten av juryen, f.v: Geir Bie, Vibeke Sørlie og Guri Schanke. Foto: TVNorge

Grease-juryen skremt over talentmangel på audition

(VG Nett) I kveld sendes tredje episode i jakten på «Grease»-hovedrollene. Dommerne har så langt ikke latt seg imponere av nivået på de fleste av deltakerne.

  • Inger-Marit Sæby

Artikkelen er over 11 år gammel

TVNorge - hjemmeside

To av fire auditionprogrammer er så langt sendt på TVNorge, og skal vi dømme etter juryens reaksjoner, var det langt mellom lyspunktene i jakten på noen som kunne fylle hovedrollene som «Sandy» og «Danny» når musikalen «Grease» settes opp i Oslo Spektrum i november.

- Jeg ble kjemperedd etter første auditiondag, innrømmer regissør og juryformann Tom Sterri overfor VG Nett.

Les også:Peprer TV-høsten med suksessprogram.

Han understreker deretter at det heldigvis også dukket opp noen talenter innimellom massene, men at det var lavt nivå på mange av deltakerne.

- Av 350 deltakere var det nok 250 som ikke hadde trengt å møte opp, sier Sterri, som sammen med Guri Schanke, Vibeke Sørlie og Geir Bie utgjør juryen i den 10 episoder lange TV-sendte hovedrollejakten.

På premieren for to uker siden var det i snitt 212.000 seere som fulgte jakten etter «Sandy» og «Danny» - forrige onsdag steg seertallet med 70.000, eller 33 prosent, ifølge TVNorge. På det meste fulgte 340.000 seere med på hovedrollejakten.

Mossing imponerte

Ifølge pressesjef Ingerid Medhus var det et representativt utvalg av de som møtte opp på audition, som ble vist i de to første programmene.

Les også:«Grease»-stjerne død.

- Vi hadde ingen form for siling av deltakere på forhånd. Når det er åpen casting, slik som det var på «Grease», får man inn alt mulig - både de som kan noe, og de som ikke kan så mye, forklarer Melhus.

TALENT: Kai Thomas Larsen (21) kom inn som «Danny», og imponerte dommerne stort med sang, dans og skuespill. Neste uke ser du ham igjen på «Greaseskolen». Foto: TVNorge

Kai Thomas Larsen (21) var derimot en av de som klarte å imponere juryen, og ble sendt direkte videre til «Greaseskolen».

- Jeg har spilt rollen tidligere på amatørplan, og tror nok det er et pluss. I tillegg vil jeg mene jeg har en del av «Danny» i meg, sier den unge mossingen.

Har favoritter

I forrige episode så TV-seerne hvordan har først imponerte konkurrentene på venteværelset som «syngende servitør», før han deretter tok de mer eller mindre frustrerte dommerne med storm.

Om Kai Thomas er blant de fjorten finalistene, får vi ikke vite før i program fire - men regissør Sterri har allerede rukket å plukke seg ut noen favoritter.

- Jeg har fire personer som er mine soleklare favoritter, to av hver rolle. Men ingenting er bedre enn om noen av de andre overrasker meg i løpet av finalerundene og seiler opp på siden som nye favoritter - ting kan endre seg etter hvert program, sier Sterri.

- Gjør rollen sjøl

- Han beroliger samtidig bekymrede seere og teaterpublikummere, som etter å ha sett de to litt miserable auditionprogrammene, muligens tror det spøker for hovedrollene i det som skal være tidenes «Grease»-oppsetning i Norge.

Les også:Her er de amerikanske «Grease»-stjernene.

HOVEDROLLE: Maria Haukaas Storeng skal spille rollen som «Rizzo», en av de andre hovedrollene i musikalen. Foto: Scanpix

- Jeg vet at vi har de talentene som kan bære rollene, og jeg garanterer at vi skal lage en god forestilling. Resten av ensemblet, med Maria Haukaas Storeng og Hans Marius Hoff Mittet i spissen, er jo eliten i musikalmiljøet i dag, beroliger regissøren.

I kveldens episode av «Grease» får vi se hvilke av deltakerne på den såkalte «siste sjansen» som klarer å kjempe seg videre til «Greaseskolen». Og hvis du fortsatt ikke er overbevist om at rollejakten ender med suksess, har Sterri enda et ess i erme:

- Finner jeg ingen «Danny» skal jeg gå inn og gjøre det sjøl! Men da skal det stå virkelig dårlig til, spøker juryformannen.

Mer om

  1. Medier
  2. Reality-TV

Flere artikler

  1. Lena (16) yngst på Greaseskolen

  2. «Alle» vil se «Grease»

  3. Sofie og Bjørnar vant «Grease»-finalen

  4. - Kommer til å ta «Grease»-publikum med storm!

  5. Legger ut nye billetter til utsolgt «Grease»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder