Christian August Stang til VG Nett: - Men kjolene gjør susen!

NESTEN LIKE: Ukrainske Ani Lorak (t.v.) og svenske Charlotte Perrelli (33) under generalprøvene i Beograd. De to går på scenen som nummer to og fire i kveldens semifinale. Foto: AP og Reuters

Duket for krig i kveldens Melodi Grand Prix-semifinale: Den store kjolekrisen i Melodi Grand Prix

BEOGRAD (VG Nett) Det er en stor strek i regningen for Sverige at Ukrainas artist stiller i nesten identisk kjole som Charlotte.

Artikkelen er over 11 år gammel

-«Mareritt-scenario», skriver svensk presse om kjolekrasjet. Avisene mener at Ani Lorak (29) er en «livsfarlig konkurrent» for Charlotte Perrelli (33). Også Charlotte er klar over sin sterke rival.

- Hun er min største trussel, innrømmer Charlotte overfor Expressen og legger til at Anis kjole er enda mer vågal enn hennes egen.

Josteins videoblogg: - Hvilken kjole vinner?

Overraskelse

Da Charlotte vant den svenske finalen, var hun iført den samme krystall- og korsettkjolen som hun skal bruke under kveldens semifinale i Beograd. Lite visste den blonde popstjernen at Ukrainas mørke skjønnhet Ani skulle entre scenen i nesten samme kjole.

VG Netts GP-ekspert Jostein Pedersen blogger live fra kveldens semifinale.Følg med på VG Nett fra kl. 21.00.

SE JOSTEINS VIDEOBLOGG:- Hvilken kjole vinner?

Da Ani vant i hjemlandet, bar hun nemlig en helt annen kreasjon. Til og med dansetroppen ligner Charlottes. Også koreografien til den svenske låten «Hero» og ukrainske «Shady Lady» er til forveksling lik. Og begge låtene er av raske og fengende.

Les Josteins kjolkekrise-blogg

- Ani Lorak har forandret sitt nummer. Det er i hvert fall godt å vite at vi var først ute. Det er ikke jeg som etterligner henne, sier Charlotte til svenske Aftonbladet.

Norsk stylist: - Å herregud!

VG Nett tar en telefon til den norske stylisten og ordførersønnen Christian August Stang for å høre hvor stor krise dette egentlig er - at to artister i en slik sammenheng havner i en kjolekrasj som dette.

- Å herregud, jeg kan tenke meg at hele Beograd står på hodet nå, utbryter han etter å ha hørt om kjolene.

NESTEN LIKE: Charlotte og Ani har begge sølvkjoler på scenen. Foto: AFP og Reuters

Etter å ha fått tilsendt bilde av begge artistene, sier han:

- Men det er fine kjoler, da. I denne sammenhengen er de ganske kule. Det er så mye stygt i Melodi Grand Prix, men disse to kjolene gjør susen. De er utrolig flotte. I Melodi Grand Prix er det lov å ha sånne kjoler, selv om disse to kjolene er så små som de kan være, sier Stang.

- Ingen kopi

Han tror ingen av de to kommer dårligere ut enn den andre på grunn av kjolen.

- Jeg tror ikke publikum kommer til å kåre en original og en kopi. Selv ser jeg godt forskjell på kjolene, men jeg ser også likheten. Disse kjolene fanger seerne, og det er viktig. Mulig at hun som valgte kjolen til sist burde gjort litt bedre research, sier den norske stylisten henvendt til den ukrainske artisten.

Problemkjole

Da VGTV traff Charlotte tidligere i uken, var det ikke kjent hvilken kjole hennes ukrainske konkurrent skulle bruke. Ani var nemlig iført hverdagsklær under de første øvelsene.

Men Charlotte snakket åpent til VGTV om problemene med sin egen altfor trange og korte kjole. Les intervjuet - om alt fra nådeløs norsk presse, kjoletrøbbel og slanking - og se VGTV her.

MØTTE VGTV i Beograd: Charlotte Perrelli. Foto: VGTV

Som om ikke kjolekrisen er nok, så veksler også Charlotte og Ani på å figurere i tet på bettinglistene. Begge er storfavoritter til å vinne den store finalen lørdag. Om det er et fortrinn for Charlotte at hun kan skilte med en GP-seier fra 1999, er uvisst. Først må de begge kvalifisere seg i kveldens nervedrama.

Les om tirsdagens norske nervedrama her

Ani kritiserer svenskene

Ani går ikke av veien for å kritisere sin svenske motstander. Mens Charlotte har uttalt til svenske aviser at hun tror Ani kan vinne Melodi Grand Prix, sier Ani til Aftonbladet at hun mener svenskenes låt ligner noe hun har hørt før.

- «Hero» er ikke min type låt. Den er altfor tradisjonell, sier den ukrainske 29-åringen.

For å gjøre det hele enda mer nervepirrende er det bare Tyrkias mannlige artist på scenen mellom den svenske og ukrainske fremføringen. Charlotte går på scenen som nummer to, mens Ani er nummer fire.

- Maria mer kreativ

Går begge videre, mener Christian August Stang at norske Maria Haukaas Storeng i sin enkle, bå kjole likevel kan matche disse andre to fyrverkeriene - og vel så det.

- Marias kjole og sang står for et sobert og fint show. Det fanger meg. Maria er en god representant for Norge. I denne enkle kjolen skiller hun seg faktisk mer kreativt ut enn de fleste andre i konkurransen, sier Stang til VG Nett.

Les også

 1. I kveld forsvarer hun Sveriges ære: Charlotte sliter med GP-kjolen

  BEOGRAD (VG Nett) I kveld skal svenske Charlotte Perrelli i ilden. Hun håper at krystall- og korsettkjolen blir fikset…
 2. Per Sundnes: - Maria vinner!

  BEOGRAD (VG Nett) Per Sundnes er helt sikker på at Norge vil vinne Melodi Grand Prix.
 3. Maria og Mira: - Nå er vi slitne!

  BEOGRAD (VG Nett) Maria og Mira sov bare 4-5 timer i natt. Først nå er resultatet av semifinalen i ferd med å synke inn.
 4. Jostein rystet over avisoppslag

  BOEGRAD (VG Nett) Både Jostein Pedersen og Per Sundnes stiller seg totalt uforstående til avisoppslaget i dag som melder…
 5. Maria og Mira: - Det var så skummelt

  Maria og Mira var jublende lykkelige da de sammen med de andre ni landene som gikk videre, møtte pressen etter seieren…
 6. Opptrer sist i finalen

  BEOGRAD (VG Nett) Maria Haukaas Storeng jubler over å skulle være siste kvinne ut i finaleshowet på lørdag.
 7. Skal heie Maria fram i kveld

  BEOGRAD (VG Nett) Maria er optimistisk. Det er også den norske heiagjengen som i kveld sitter i salen.
 8. Sverige seiler opp som GP-favoritt

  BEOGRAD (VG Nett) BBC og MTV melder at svenske Charlotte Perrelli er heteste vinnerkandidat i Melodi Grand Prix.
 9. Blogger live fra semifinalen i kveld: Jostein: - Dette er bare fælt

  BEOGRAD (VG Nett) Jostein Pedersen har nettopp sett Marias semifinale-rivaler live. Han er veldig oppgitt.
 10. Nekter for nakenfoto under Melodi Grand Prix

  (VG Nett) Svenske Charlotte Perrelli er blant de seks MGP-artistene som er utsatt for nakenrykter under oppkjøringen til…
 11. Snublefare på MGP-scenen

  (VG Nett) Norske Maria og svenske Charlotte er blant dem som er redde for å skli på den speilblanke scenen i Beograd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder