VANT: Thomas Van Bau Harbakk har vært gjennom mange ville utfordringer, men gikk til topps i «Hjelp, jeg er med i et japansk gameshow». Foto: TV3

Tre Japan-turer på ett år for gameshow-vinneren

(VG Nett) Før Thomas Van Bau Harbakk var med i «Hjelp, jeg er med i et japansk gameshow» hadde han aldri vært i Japan. Til høsten skal han derimot på sin tredje tur.

Merete Arnesen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det var en utrolig flott opplevelse, oppsummerer vinneren av «Hjelp, jeg er med i et japansk gameshow» som virkelig har blitt bitt av Japan-basillen.

Thomas Van Bau Harbakk hadde aldri vært i Japan før han deltok i gameshowet og kunne søndag kveld endelig slippe løs nyheten om at det var han som fikk med seg premiene til en verdi av over 200.000 kroner.

- Vi fikk gjøre masse ting som turister ikke får oppleve. Jeg var i Japan igjen for tre uker siden og da var det kjemperart å komme tilbake som vanlig turist. Da fikk jeg virkelig se den kontrasten, sier Van Bau Harbakk som sist besøkte landet i forbindelse med jobb. 35-åringen driver galleri og var da i Japan for å bygge en kulturbro.

Visste ikke hva han gikk til

I finalen som ble sendt på TV3 søndag kveld måtte finalistene gjennom flere hinderløyper før vinneren ble kåret. Blant annet skulle konsentrasjon og balanse testes for alvor og det var akkurat balansen som ble Thomas Van Bau Harbakks største styrke. Dermed kunne han reise hjem med 2 millioner yen (130.000 kroner), to Yamaha-mopeder og en tur for to til Japan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FINALISTENE: Thomas, Geir og Nicolai. Foto: TV3


- De var en fin premie det, men i begynnelsen var det ikke premien som motiverte oss. Det var opplevelsen og de kulturelle utfordringene. Premien blir bare en ekstra-ekstra gulrot på toppen av det hele, sier Van Bau Harbakk som på likhet med de andre deltakerne ikke ante hva som ventet da de ankom Japan.

- Jeg trodde det var en mer kulturell konkurransen og at vi skulle overleve i Japan så lenge som mulighet. Få seg jobb og sånn. Da jeg skjønte det var snakk om et gameshow fikk jeg helt sjokk!

- 364 dager i året

I en av finaleutfordringene ble deltakerne spent fast i en elektrisk stol og ble utsatt for støt og andre fysiske prøvelser mens de ble stilt relativt enkle spørsmål. Thomas Van Bau Harbakk svarte da feil på hvor mange dager det er i ett år.

- Men hvor mange dager er det egentlig i ett år?

- Ehm. 364?, svarer han og ler høylytt da han får beskjed om at han svarte feil denne gangen også.

FINALE: Det er ikke så enkelt å huske hvor mange dager det er i året når noen dasker deg med en boksehanske samtidig som du får støt. Foto: TV3

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder