AMANDA-PROGRAMLEDER: Han har vært mye på TV, men nå debuterer Hans Morten Hansen (55) som programleder og det skjer i forbindelse med årets Amanda-show. Foto: Dag Magne Søyland

«Den plagsomme naboen» blir Amanda-programleder

For det brede publikum er stand-up komikeren Hans Morten Hansen (55) best kjent som den irriterende og plagsomme naboen Gullestad i komiserien «Side om side» på NRK1.

 • Jørn Pettersen

Nå debuterer han som programleder i årets Amanda-show, som i sin helhet vises på VG+ lørdag 17. august.

– Jeg har vært mye på TV, men aldri ledet et program som «Amanda». Uten at jeg er nervøs av den grunn. Jeg ser mer på det som konferansier-jobb og jeg bryr meg ikke om at det står et kamera i nærheten, sier Hans Morten Hansen til VG.

les også

Dette er årets Amanda-nominerte

Han debuterte som komiker under den første Humorfestivalen i Stavanger i 1993, og har siden 1995 vært komiker på heltid. Mange vil også kanskje huske da han i 2010 satte verdensrekord i stand-up etter å ha holdt et show gående i 38 timer og 14 minutter. Rekordforsøket ble direkteoverført på VGTV og i løpet av sendingen var over en million seere innom for å se hvordan det gikk med med Hansen.

VERDENSREKORD: I 2010 satte Hans Morten Hansen verdensrekord i stand-up komedie etter å ha holdt et show gående i 38 timer og 14 minutter. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

– Amanda er et prestisjefylt arrangement som jeg synes det er spennende å få lov til å lede, fortsetter Hans Morten Hansen.

Han forteller at han er glad i film og ser mye film, særlig norske filmer.

– Jeg synes det er et fascinerende medium . For en tid tilbake hadde jeg en skikkelig retro-runde hvor jeg så opp igjen gamle Stavanger-filmer som «Mongoland», «Monstertorsdag» og «Alt for Egil». Jeg synes det er kult med filmer som er laget på null budsjett og som ikke har noen ambisjoner om å gå inn i filmhistorien, men som likevel overrasker. Jeg har litt av den samme målestokken selv. Legger man ambisjons-listen lavt nok, er det lettere å innfri publikums ambisjoner, sier Hansen.

les også

Han leder årets Amanda-show

– Vi synes det er kjempestas at Hans Morten Hansen skal lede årets prisutdeling! Han har en både lun og rå humor som vil kle showet som hånd i hanske, og gi Amandaprisen en perfekt kombinasjon av høytidelighet og mer slentrende, uformell stil, sier festivaldirektør Tonje Hardersen til programledervalget.

Mer om

 1. Film
 2. Stand up
 3. Humor
 4. Strømmetjenester
 5. VGTV
 6. Hans Morten Hansen

Flere artikler

 1. Slik blir årets Amanda-show

 2. Storeslem til «Ut og stjæle hester» - ble årets film

 3. Amanda-nominerte Ines (18): – Kunne gråte etter opptak

 4. Trosser krass kritikk og satser på nytt

 5. Slik reagerte skuespillerne på nominasjonene: – Urealistisk!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder