HOS SKAVLAN: Else Kåss Furuseth mistet både moren og broren da de begikk selvmord. Nå snakker hun ut hos Fredrik Skavlan. Foto: Marius Knutsen, VG Foto: Monkberry/NRK

Lager forestilling om morens og brorens selvmord

STOCKHOLM/OSLO(VG Nett) Else Kåss Furuseth (31) snakket torsdag ut hos «Skavlan» om morens og brorens tragiske død.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Hun fortalte blant annet at broren begikk selvmord mens hun sto på scenen under en forestilling. Nå blir erfaringene hennes til teaterstykket «Kondolerer», som skal settes opp på Nationalteateret i Oslo fra og med 24. september.

VGTV: Else Kåss Furuseth: - Ting er gøy i triste situasjoner

- Det er en forestilling om sorg. To av min nærmeste døde; moren min tok livet sitt da jeg var 11 år, og broren min gjorde det samme for to og et halvt år siden, sa Furuseth på innspillingen av «Skavlan» i Stockholm torsdag kveld.

- Døden, og spesielt selvmord, er vanskelig å snakke om, og når det er sånn, så får jeg veldig lyst til å si noe om det. Og nå, siden jeg er litt kjent, så kan jeg enten snakke om det i et ukeblad eller lage noe jeg har lyst til å se på selv. Da kan jeg lage et komishow eller en forestilling, sa hun.

Etter døden

Kåss Furuseth er for mange kjent fra TV 2-showet «Torsdag kveld fra Nydalen», som har sesongpremiere torsdag kveld.
Hun fortalte at forestillingen ikke handler så mye om døden.

- Det handler mer om det som skjer etter at noen dør og de rollene de gjenlevende får da. Hva som skjer når filmen er ferdig, rulleteksten er over og med alle menneskene som står igjen, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder