Snakker ut om: ** Angst og selvmordstanker ** Veide 115 kilo ** Retten til å tukte sin kvinne

SØNN UTENFOR EKTESKAP: «Farmen»-deltaker Andreas Nørstrud har en sønn utenfor ekteskap. - Jeg skammer meg ikke over sønnen min, sier han. Foto: Nils Bjåland/VG

«Farmen»-Andreas har sønn utenfor ekteskap

TUDDAL (VG) Han kaller seg en «kristen fundamentalist» og har satt sinnene i kok i sin tid på «Farmen». Men fullt så kjent er det ikke at Andreas Nørstrud (28) har en sønn på fire år utenfor ekteskap.

Artikkelen er over syv år gammel

- Jeg skammer meg ikke på noen måte over sønnen min. Men jeg er ikke mer enn et menneske jeg heller ... som kan trå feil.

- Som kristen skulle jeg ønske at rekkefølgen hadde vært annerledes. Jeg mener at sex hører ekteskapet til, sier Andreas Nørstrud.

Les også: Politiker sjokkert over Andreas' uttalelser

Angrer ikke

I dag er han singel og han angrer ikke på noen måte på utspillene han kommer med på «Farmen».

Selv om mange reagerer på hans meninger og stempler han som kvinnefiendtlig, har han allerede fått mange tilbud fra kvinner rundt om i landet.

Les også: Dette er årets «Farmen»-deltakere

Oppegående kvinner

- Mange av dem er svært oppegående kvinner, sier Andreas.

Selv om tilbudene kommer daglig, har han ingen umiddelbare planer om å innlede et nytt forhold. Men han har likevel klare oppfatninger om hvordan hans kvinne skal være. Han vet at hans meninger vekker oppsikt, men for ham er det viktig å være seg selv. Han er ikke redd for å stikke hodet frem og har ikke noe imot å skape litt debatt heller.

- Hun bør være jomfru og hun må akseptere at jeg som mann er sjefen i forholdet. Det er jeg som bestemmer. Men jeg ønsker å være en god og trygg leder som gir mye kjærlighet, sier Andreas.

Saken fortsetter under bildet ...

«FARMEN»-KJEMPE: Andreas Nørstrud i tvekamp med Tov Sollid, en duell Nørstrud gikk seirende ut av. Foto: ALEX IVERSEN / TV 2.

Med rett til å tukte

Han legger stor vekt på bibelens ord om forholdet mellom kvinne og mann. Også når det gjelder mannens rett til å «tukte» sin kvinne.

- Slik jeg ser det handler det om å oppdra, irettesette, lære en kvinne hva som er rett og galt, sier Andreas, og tilføyer:

- Tukt er ikke det samme som vold, men dersom en kone ikke vil ta til seg mine beslutninger, er jeg ikke fremmed for fysiske sanksjoner, sier Andreas.

Les også: «Farmen»-Tov ut mot TV 2: - De blåste i sikkerheten

Gikk på en smell

Nørstrud er hatet og utskjelt. Både på grunn av sine meninger og selvsikkerhet.

- Jeg gikk på en alvorlig smell, sier Andreas Nørstrud til VG.

«Farmen»-verstingen virker ikke på noen måte så ille som han fremstår i den populære realityserien. Han er ikke redd for å snakke om en helt annen side av seg selv. Om den gangen han bare var 20 år, nyinnflyttet til Oslo, hadde akkurat fått seg jobb og problemene meldte seg med full styrke.

- Jeg fikk både fysiske og psykiske plager på en gang. Det ble bare verre og verre. Jeg fikk søvnproblemer, eksem, ryggsmerter, store fordøyelsesproblemer og akutt dårlig mage. Det var rett og slett ikke mulig for meg å jobbe og jeg måtte bare slutte, sier Nørstrud.

Angst og depresjoner

VG møter ham hjemme i Tuddal i Telemark. Han virker fortrolig og avslappet. Andreas møter sambygdinger som kommer bort til ham ved bordet på gamle ærverdige Tuddal Høyfjellshotell og småerter ham for alle medieoppslagene, med et smil og en munter replikk.

«Farmen»-oppholdet er over. Vinneren er kåret, men det er en dypt bevart hemmelighet. Nå føler Andreas seg sterk nok til å fortelle om de vanskelige årene.

Saken fortsetter under bildet ...

MØTTE MOTGANG: - Tankene mine gikk på at jeg måtte forsvinne fra jorden, at jeg bare måtte bli borte, sier Andreas om den tøffe tiden. Foto: NILS BJÅLAND, VG.


- Jeg var sliten, sløv og slapp. Etter tre år gjorde depresjonen at jeg fikk angst og oftere og oftere ble jeg plaget av selvmordstanker. Helt ut av det blå fikk jeg hjertebank, ble nervøs, fikk panikk og ble redd for alt mulig.

Selv om han var langt nede, tror ikke Andreas at han egentlig ville kommet til å ta livet sitt.

- Tankene mine gikk på at jeg måtte forsvinne fra jorden, at jeg bare måtte bli borte, forteller Andreas.

Gikk til NAV

Men samtidig klarte han ikke å dele problemene sine med noen av sine nærmeste. Det var rett og slett ikke mulig for ham. Derfor var det ingen som var klar over hvor tøft han hadde det.

- Jeg brukte mye krefter på å holde fasaden og ta meg sammen. Jeg prøvde å jobbe litt, gikk ut og inn av mange forskjellige småjobber. Alt var bare deltidsjobber, jeg klarte rett og slett ikke jobbe full tid og måtte få støtte fra NAV, fortsetter Andreas.

Ingenting gikk hans vei, alt ble bare verre og verre. Men sakte men sikker skjønte Andreas at han måtte gjøre noe med situasjonen. Med livet sitt. Slik kunne det ikke fortsette.

Les også: TV 2-tabbe avslørte vinneren av tvekampen

- Jeg trakk meg bare unna folk. Jeg klarte ikke å fungere normalt. Det var ingen tvil om at jeg hadde store problemer. Jeg måtte gjøre noe, sier Andreas.

Han hadde allerede tatt runden i «systemet», gjentatte besøk hos fastlegen, alle mulige tester og undersøkelser hadde ikke ført ham noe videre. Både den psykiske og fysiske tilstanden var fortsatt like dårlig.

Melkeallergi

- Vendepunktet kom i 2009. Da hadde jeg vært syk og nedfor siden 2004. Jeg kom i kontakt med en forening som heter Norsk Proteinintoleranse forening og de satte meg i kontakt med en klinikk i Drammen som hadde testmetoder som viste at jeg slet med proteinintoleranse. De ga meg rådet å slutte med melkeprodukter og det ga meg et helt nytt liv, sier Andreas.

Les mer om «Farmen» på VGs samlesider!

Livet snudde helt. Depresjonene forsvant, kroppen begynte å fungere normalt og han raste ned vekt fra 115 kilo til 90 kilo.

- Ideelt sett burde jeg kanskje veie 85 kilo, men jeg er godt fornøyd med mine 90 nå, sier Andreas.

Han legger ikke skjul på at han med en alvorlig melkeallergi, var bekymret for hvordan han skulle klare seg på «Farmen».

- Men det gikk over all forventning. På Farmen ble nemlig melken laget på gamle måten.

- Det er de moderne produserte melkeproduktene jeg ikke tåler, sier Andreas.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder