Vraker Anne Grosvold

NRK-ledelsen tar Anne Grosvolds nye program «Vesentlig prat» av skjermen etter bare noen få høstmåneder.

Artikkelen er over 20 år gammel

- TV-direktør Hans-Tore Bjerkaas har gitt oss kortere sendetid på onsdager neste år, sier Dagsrevy-sjef Viggo Johansen. Det betyr at det ikke blir plass til et program på 50 minutter som Grosvolds «Vesentlig prat» er i dag.

- Derfor fikk Anne Grosvold tilbud om å lage et kortere program, men det syntes hun ble feil. Anne mente at et program som «Vesentlig prat», der folk får snakke ut, krevde såpass tid, sier Johansen.

- Så det er ikke lave seertall og kritikk for at programmet har vært for langt som har fått NRK-ledelsen til å korte ned sendeflaten på onsdager, slik at hennes program ikke passet inn?

- Nei, vi er fornøyd med seertallene. Hun har til og med klart seg bra i konkurransen mot fotball i Champions League på onsdager, sier Dagsrevy-sjefen. Han legger til:

- Så dette er ikke noe forsøk på å fjerne Anne Grosvold fra skjermen.

Mest sett

I uken som gikk var Grosvolds «Vesentlig prat» - som sendes under vignetten «Redaksjon 21» - det mest sette av ukens fire utgaver av «Redaksjon 21». En drøy halv million seere - 539 000 - så Anne Grosvolds program.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om dette, sier Anne Grosvold til VG. Men hun er ikke spesielt fornøyd med NRK-ledelsens avgjørelse.

- Sånn er det i NRK. Det er ikke den enkelte programleder, men ledelsen som avgjør om et program skal fortsette eller ikke, sier Grosvold. Hun legger til:

- Jeg har ikke annet å gjøre enn å forholde meg til det sjefene bestemmer. Anne Grosvold var innstilt på å fortsette med sitt nye intervjuprogram i 2000, men fikk nylig i stedet beskjed om at «Vesentlig prat» blir nedlagt.

Siste sendedato blir 22. desember.

- Hva jeg skal gjøre neste år, vet jeg ikke, sier Grosvold. Ved siden av jobben som programleder for «Vesentlig prat», er hun også programleder for «Bokbadet».

Seermagnet

Da Anne Grosvold for noen år siden tok over som programleder i «Redaksjon 21», økte seertallet voldsomt. Hun gjorde «Redaksjon 21» til en seermagnet for NRK. Fra å være et middels sett aktualitetsmagasin, økte «Redaksjon 21» etter at hun tok over med utrolige 200 000 seere høsten 1996. I samme periode mistet TV 2-nyhetene hele 100 000 seere, ifølge MMIs seerundersøkelser, og TV 2s nyhetsredaktør den gangen måtte bare innrømme at «dama er flink».

I årene som fulgte har Anne Grosvold stått fram som en av Norges store TV-personligheter, fått enormt gjennomslag i norske TV-stuer, og har vært kåret til «Årets TV-navn».

Flere artikler

  1. «South Park»-stemme død

  2. Slutt for «Jeopardy»

  3. Kjendis-nisser på NRK

  4. Brandy på sykehus

  5. Dyrlege-Trude forelsket igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder