TV-SUKSESS: Eward Schultheiss og Line Verndal spiller hovedrollene i NRK-serien «Himmelblå». Foto: NRK

«Himmelblå»-krangel kan havne i retten

(VG Nett) Manusforfatter Kathrine Haugen vurderer å gå til sak dersom hun ikke får økonomisk kompensasjon fra NRK.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Sammen med søsteren Sissel skrev Kathrine Haugen skrev utkastet til den norske TV-suksessen «Himmelblå», etter at de gikk til topps i en lukket manuskonkurranse i NRK for tre år siden- der oppdraget var å lage en norsk versjon av BBC-serien «2000 Acres of Sky».

Da Margrete Kåset - som var en av Haugens konkurrenter i manuskonkurransen - ble utnevnt til manusredaktør, oppsto det konflikt.

Les også:Full «Himmelblå»-krangel

- «Himmelblå» er mitt konsept. Jeg brukte to år på å skape og bygge opp universet, sier Kathrine Haugen til Se og Hør, og legger til at hun føler seg dolket i ryggen av NRK.

Krever halv million

MANUSFORFATTER: Kathrine Haugen vant en lukket manuskonkurranse i NRK i 2006, der oppdraget var å lage en norsk versjon av BBC-serien «2000 Acres of Sky». Foto: VG

Ifølge ukebladet krever søskenparet fra Brønnøysund nærmere en halv million kroner i kompensasjon fra statskanalen.

Innspillingen av sesong tre av «Himmelblå» begynner denne uken. Haugens advokat Øystein Flagstad sier til Se og Hør at NRK burde inngått en avtale med Haugen før innspillingen startet.

- Vi ønsker ikke å stanse innspillingen, sier Flagstad til Se og Hør, men bekrefter at det kan ende med rettssak dersom NRK ikke går med på økonomisk kompensasjon.

Avviser påstandene

«Himmelblå»-produsent Vegard Stenberg Eriksen avviser påstandene til Haugen, og mener NRK har saken på sin side.

- Vi var flere personer som hadde eierskap til serien. Dette er bare tull, sier han til Se og Hør.

Det er ikke første gang søstrene Haugen har luftet sin misnøye med NRK. Etter bruddet med statskanalen i fjor høst fortalte manusforfatterne at de følte seg fullstendig overkjørt.

VG Nett-leser:- Synes serien er det beste innen norsk drama siden NRK sendte Vestavind for ganske mange år siden

«Himmelblå» har i løpet av to sesonger rukket å bli en av NRKs største seriesuksesser. TV-serien har hatt et snitt på nærmere én million seere - som alle må vente i spenning på hvordan det går med Kim (Edward Schultheiss) etter at han forsvant på havet i siste episode i sesong to.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder