OVERTAR: Skuespilleren Stig Henrik Hoff overtar som programleder for den nye runden av «Norges Grillmester». Her er Hoff sammen med dommer Jonas Lundgren, Stig Henrik Hoff, dommer Espen Lie. Foto:Espen Solli/TV2
OVERTAR: Skuespilleren Stig Henrik Hoff overtar som programleder for den nye runden av «Norges Grillmester». Her er Hoff sammen med dommer Jonas Lundgren, Stig Henrik Hoff, dommer Espen Lie. Foto:Espen Solli/TV2 Foto:Espen-solli.com,

Stian Barsnes Simonsen ferdig i «Norges Grillmester»

Skuespiller Stig Henrik Hoff tar over: - Her er jeg amatør!

TV

Selv om Stian Barsnes Simonsen (35) må slutte i «Norges
Grillmester» depper han ikke. – Jeg kommer til å fortsette å grille.

Publisert: Oppdatert: 12.02.16 20:55

Eksterne lenker

I fjor knivet ti par om å bli Norges nye grillmester på TV 2. Ved deres side sto Barsnes Simonsen. Det er det slutt på nå.

Våren 2015 sender TV 2 nemlig en ny runde med matprogrammet, men denne gangen har kanalen erstattet den profilerte programlederen med skuespiller Stig Henrik Hoff (49).

– Min kontrakt med TV2 gikk ut for en stund siden, og jeg har derfor ikke anledning til å lede den nye sesongen, som spilles inn i disse dager, sier Barsnes Simonsen til VG.

– Herlig innspilling

34-åringen, kjent også blant annet fra «Ettermiddagen» på TV 2 og som programleder for MGPJr på NRK, legger imidlertid ikke skjul på at han hadde mange fine stunder under innspillingen.

– Det var kjempekoselig å jobbe der, og det var en intens tid. Det var ti herlige innspillingsdager hvor vi ikke gjorde annet enn å lage verdens beste mat. Det var også en fin gjeng fra TV 2 med.

– Kommer du til å savne å være programleder for «Norges Grillmester» ?

– Nå er jeg generelt dårlig på å savne. Jeg er veldig pragmatisk når det kommer til jobb. Innimellom kan man si at man savner menneskene man har jobbet tett sammen med. Men jeg kommer til å fortsette å grille og lage god mat med mennesker. Jeg ønsker min «NGM»-arvtager masse lykke til, sier programlederen, som også tidligere har spilt i «Hotel Cæsar»..

I sommer ble det kjent at Simonsen står uten kontrakt i den kommersielle kanalen. TV-profilen må derfor finne ny jobb.

Nye tilbud

– Jeg har ikke noe konkret jeg kan gå ut med nå, og jeg kan heller ikke si noe om hvilke kanaler jeg kommer til å jobbe for. Det blir klart i løpet av noen måneder.

– Har det blitt mange tilbud?

– Det stemmer at jeg har mottatt flere spennende tilbud, og hva min nye jobb er, vil annonseres om kort tid. Mer kan jeg ikke si om det akkurat nå.

– Vil TV 2 fornye kontrakten, da?

– Det kan jeg ikke gå inn på nå. Men vi har hatt en god dialog hele veien og var like mye enig i starten som vi var på slutten.

Hoff: – Stian er en kjernekar

Stig Henrik Hoff har bare rosende ord om sin forgjenger, og han vil ikke kommentere TV-kanalens beslutning å skifte programleder.

– Det er litt sånn som når du får en dame – de har jo alltid hatt en kjæreste før, stort sett. Og det å forholde seg til eksen når du har fått en ny dame, er ganske uaktuelt. Stian er kjempeflink. Han har intervjuet meg mange ganger og er en kjernekar. Det er ingen konflikt mellom oss, presiserer Hoff overfor VG.

Selv nølte han ikke med å takke ja til jobben da han fikk tilbudet.

– Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker grilling! Det er kjempegøyalt å få være med på dette, og jeg kunne ikke si nei. Men på dette området er jeg helt amatør, sier den folkekjære skuespilleren (se utvalgt filmografi).

Tøff start

– Vi hadde første innspillingsdag i går, og takk og pris at deltagerne er tålmodige. Når jeg trenger 20 tagninger før jeg kommer til poenget, så tar det på. Jeg tror gårsdagen var min verste dag i manns minne. Jeg prøvde å finne på noe vettugt å si, ler Hoff – som tar oppgaven alvorlig.

– Det er viktig å være en god vert, men jeg kan ikke fly rundt med manus. Det går seg nok til etter hvert, mener Hoff.

Helt fremmed for mat-TV er han ikke. 7. september har Hoff og stjernekokk Danièl Rouge Madsen premiere på en ny sesong med «Helt Vilt» på TV 2, og innspillingen pågår i disse dager. Det er med andre ord travle tider for 49-åringen.

Hoff er ikke bekymret for at TV-jobbingen skal gå ut over skuespillerkarrieren.

– Det er alltid en fare for å bli brukt opp, men jeg er sånn at jeg sier ja til det jeg trives med, og nei til det jeg føler meg dum i. Her føler jeg at jeg er innafor. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal kunne jobbe på teater eller med film etter dette.

TV 2 er fornøyd

Programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, sier til VG at et ikke ligger noe dramatikk bak programlederskiftet.

– Kontrakten til Stian har gått ut, og han er på vei inn i en annen jobb.

– I TV 2?

– Jeg kommenterer på generelt grunnlag ikke ansettelses- eller kontraktsforhold, men jeg kan forsikre at dette er helt udramatisk. Vi er kjempeglad for at Stig Henrik Hoff har takket ja til jobben. Han er kjent for TV-seerne gjennom serien «Helt Vilt», og han har også bakgrunn som kokk, forteller Nakken.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Her kan du lese mer om