DEN GANG: «Gossip Girl»-casten i sesong 3. Bak fra venstre: Ed Weswick som Chuck, Chance Crawford som Nate, Jessica Szohr som Vanessa, Taylor Momsen som Jenny, Penn Badgley som Dan, Leighton Meester som Blair og Blake Lively som Serena.
DEN GANG: «Gossip Girl»-casten i sesong 3. Bak fra venstre: Ed Weswick som Chuck, Chance Crawford som Nate, Jessica Szohr som Vanessa, Taylor Momsen som Jenny, Penn Badgley som Dan, Leighton Meester som Blair og Blake Lively som Serena. Foto: Warner Brothers/CW/TVNORGE

Ti år siden «Gossip Girl» - slik ser de ut nå

TV

I høst er det ti år siden TV-serien «Gossip Girl» kom på skjermen. Nå røper stjernene ting du kanskje ikke visste.

Publisert: Oppdatert: 20.09.17 13:32

19. september 2007 ble første episode av «Gossip Girl» sendt på kanalen CW i USA. Serien var da neste prosjekt fra «O.C»-skaperne Josh Schwartz og Stephanie Savage. «Gossip Girl» var basert på bokserien av Cecily von Ziegesar, og handler om ungdommer på velstående Upper East Side i New York.

Har du lest: Reynolds og Lively viste frem barna

Serien kom før Instagram og Snapchat, og før Facebook og Twitter fikk en så dominerende posisjon som de har i dag. Tittelen referer til en anonym blogger som observerer og sladrer om alt ungdommene ved en prestisjetung videregående skole i New York foretar seg.

Lively: Hadde gitt seg som skuespiller

Blake Lively (30) som Serena van der Woodsen var en av dem vi så mest til i pilotepisoden. Rollen tok hun som 18-åring, etter at hun ifølge Vanity Fair egentlig hadde bestemt seg for å slutte med skuespill og begynne å studere.

Les VG-intervjuet med Lively fra 2008: – Trendsettende sladreserie

– Jeg er egentlig en veldig sjenert person og tanken på å miste anonymiteten min var skremmende. Jeg husker at jeg sa da jeg leste manuset: «Den som gjør dette kommer ikke til å kunne gå ut av huset sitt igjen og være den samme som før dette startet.» Man kunne skjønne at det var et popkulturelt fenomen. Det var både spennende og nervepirrende, men også veldig skummelt, sier Lively til magasinet om å ta rollen.

Hun er en av skuespillerne som fikk sitt store gjennombrudd med serien, og hun er også en av dem som har hatt størst suksess i karrieren i etterkant.

En periode under innspillingen av «Gossip Girl», datet hun Leonardo diCaprio.

Tilbakeblikk: «Gossip Girl»-mamma brast i gråt på TV

Lively spilte mot sin nåværende ektemann, Ryan Reynolds (40), i «Green Lantern» i 2011, og Woody Allens «Café Society» i 2016. For tiden filmer hun Paul Feig-filmen «A Simple Favor» som kommer neste år.

Fikk du med deg: «Gossip Girl» dropper Taylor Momsen og Jessica Szohr

Meester: Var først på audition for Serena-rollen

Serena van der Woodsens venninne og motvekt er Blair Waldorf, som er kontrollert, manipulerende og elegant. Relativt ukjente Leighton Meester (31) var først på audition for rollen som Serena, før hun prøvde seg som Blair – og fikk rollen.

Les også: «Gossip Girl»-stjerne vant over mamma i retten

Meester hadde spilt mange mindre roller i TV-serier og filmer før «Gossip Girl», som i «7th Heaven», «24», «Entourage» og «Veronica Mars». Etter at «GG» var ferdig i 2012, har Meester spilt i blant annet filmen «The Judge» (2014). Hun satset også på en popkarriere en stund.

I 2012 var hun i en offentlig krangel med moren Constance, etter at hun hevdet at datteren hadde lovet å betale henne 60.000 kroner i måneden. Den saken vant Leighton i retten. Skuespilleren giftet seg i 2014 med «O.C.»-stjernen Adam Brody (37).

Les mer: Nå viser TV-stjernene sin forelskelse

I år er hun å se i en av hovedrollene i Fox-komiserien «Making History».
Se: I 2011 spilte hun hovedrollen i filmen «Country Strong» med Gwyneth Paltrow, Tim McGraw:

Badgley: Likte ikke å være med i «Gossip Girl»

I løpet av serien var både Serena og Blair sammen med «outsider»-gutten Dan Humphrey, spilt av Penn Badgley (30).

I virkeligheten var Lively og Badgley kjærester de første sesongene, men de holdt lav profil. Skuespillerne holdt det også hemmelig for resten av filmteamet da de gjorde det slutt en stund før innspillingsslutt på sesong 2.

– Det overraskende er at det først var på settet til finaleepisoden i sesong 2 jeg fant ut at Blake og Penn hadde gjort det slutt flere måneder i forveien. De holdt bruddet hemmelig fra crewet, noe som hadde vært umulig nå. Jeg skjønner ikke hvordan de klarte det. Men at de gjorde det sier noe om hvor gode skuespillere de er, fordi de ikke ville at deres personlige drama skulle påvirke serien, forteller manusforfatter og serieskapernes nestkommanderende, Joshua Safran til VF.

Fikk du med deg: Penn Badgley giftet seg

Badgley ville ikke la seg intervjue av Vanity Fair i anledning 10-årsjubileet, men han har tidligere uttalt seg om hva han ikke likte med serien.

– Penn likte ikke å være med i «Gossip Girl», men han var Dan. Han likte det kanskje ikke, men rollefiguren hans var den som er mest lik på hvordan han er i virkeligheten, sa Safran om skuespilleren.

Den gang: «Gossip Girl»-stjerne innlagt på sykehus


Etter «Gossip Girl» har Badgley gjort noen få roller i uavhengige filmer. Nå spiller han i den kommende TV-serien «You». Han spiller i bandet MOTHXR og giftet seg i år med søsteren til «Girls»-skuespiller Jemina Kirke, Domino Kirke.
Se: I 2010 spilte Badgley i den amerikanske romantiske komedien «Easy-A» med Emma Stone:

Momsen: Ga seg som skuespiller

Taylor Momsen (24) spilte Dans lillesøster Jenny Humphrey. Hun hadde hatt flere roller før «Gossip Girl», blant annet som den uskyldige Cindy Lou i julefilmen «Grinchen», men sluttet som skuespiller etter serien. Momsen sa allerede i 2011, da hun var 18, at hun var ferdig med skuespill. Hun satset derimot på musikken med bandet The Pretty Reckless. De turnerte en stund med Evanescence.

I oktober 2016 ga bandet ut sitt tredje album, «Who You Selling For».

Les mer: «Gossip Girl»-stjerne: – Har gitt meg som skuespiller

Mot slutten av serien var det påfallende mange av skuespillerne som ville satse på andre ting – blant annet musikk.

– Du kunne gå forbi garderobene og høre at alle holdt på med sin musikk, har Kelly Rutherford som spilte Serenas mor fortalt.

– Etter et visst punkt var noen av skuespillerne ikke helt fornøyde med å være med på «Gossip Girl». Og uansett hva vi gjorde, ville de aldri blitt fornøyde. De var barn. De var unge, sier produsent og manusforfatter Safran.

Lest denne: Reynolds spøker med konas brystmelk

Westwick: Britisk skuespiller

I rollen som Upper East Side-bad boy og Blairs kjærlighetsinteresse Chuck Bass, valgte serieskaperne en britisk skuespiller. Ed Westwick (30) fra Stevenage i England flyttet sammen med Chace Crawford (32) som spilte Nate Archibald. Westwick var opprinnelig på audition for rollen som Nate, men de to ble likevel venner.

Westwick var også kjæreste med medspiller Jessica Szohr (32) i to år mens serien gikk. Briten har også spilt i band, punkbandet The Filthy Youth.

Det siste året har han vært å se i TV-seriene «Snatch» og «White Gold».

Så du denne: Reynolds og Lively lagde bryllupsdagspresangene selv

Crawford: Texaner

Chace Crawford (32) fra Texas fikk rollen som New York-aristokratarving Nate Archibald. Da hadde han allerede spilt i den overnaturlige skrekkfilmen «The Covenant» (2006).

I etterkant av «Gossip Girl» spilte han en av hovedrollene i oljeserien «Blood & Oil», mot blant andre Don Johnson og Amber Valetta.

Les også: Chace Crawford narkotiltalt

Crawford har fortalt Vanity fair hvordan han og Westwick opplevde berømmelsen helt i starten av «Gossip Girl», på en Arctic Monkey-konsert da bare casten var kjent:

– Jenter kom opptil oss og «friket helt ut» og sa «Ååå, vi elsker bøkene!» Ed og jeg så på hverandre og sa «shit, man».

Szohr: Til «Twin Peaks»

Jessica Szohr (32) spilte Dan Humphreys bestevenn Vanessa Abrams som også ble involvert i flere av seriens intriger. Etter «Gossip Girl» har hun blant annet spilt i «Ted 2» og nå sist i gjenopplivingen av TV-serien «Twin Peaks», der hun spilte Renee. I 2015 spilte hun også Laura Melvin i TV-serien «Kingdom».

Her kan du lese mer om