JULEBORD: Det var her i Posthallen at Hotel Cæsar-gjestene feiret før jul i fjor. Foto: Jørgen Upsaker/VG

Beskylder Hotel Cæsar-gjester for tyveri

(VG Nett) Skatebutikken Steez ble frastjålet klær fra Posthallen i Oslo like før jul, og innehaver Stefan Johansson Polliani mener Hotel Cæsars julebord står bak. Det blir blankt avvist av Hotel Cæsar-sjefene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Av HENRIK IHME og HALSTEIN RØYSELAND

- Det er ikke tvil om at det er folk fra Cæsar-julebordet som gjorde dette, men det er ingen som vil ta ansvar i denne saken, sier en oppgitt Stefan Johansson Polliani, daglig leder i Steez i Dronningensgate i Oslo til VG.

Polliani hevder at staben bak den populære TV 2-serien tok julaften på forskudd den 17. desember i fjor, ved at de tok grådig til seg fra skatebutikkens klessortiment, som lå lagret i en hall vegg-i-vegg med Posthallen Restaurant

Store verdier

Polliani oppbevarte en mengde kofferter og kasser med klær under en presenning i posthallen, der bare klesbutikken skal ha adgang. I løpet av natten ble klær til mellom 16.000 og 17.000 kroner stjålet.

- Da jeg kom på jobb lørdag morgen så jeg ut mot hallen, og der lå kartongene åpnet og klær spredd over alt. Vanligvis har ikke restauranten tilgang til hallen, men den kvelden hadde de åpnet opp for gjestene, slik at de kunne trekke ut på hjørnet av Dronningens gate og Tollbodgata, sier han.

Irritert

Poliiani er mektig irritert over restauranten, som han mener ikke har påtatt seg ansvaret for tyveriet.

- Jeg gikk rett opp til dem etter jeg kom på jobb, og de lovet at de skulle ta kontakt med Hotel Cæsar og finne en løsning. De var helt klare på at jeg ikke skulle kontakte verken media eller politi, og at de skulle ordne opp, sier Polliani.

Men julen kom og gikk uten svar, og den 18. januar svarte restauranten på e-post:

- Råttent

«Vi har snakket med Cæsar, og de har ikke funnet ut noe mer om tyveriet. Vår konklusjon blir at du må politianmelde det så det blir en sak for politiet. Vi setter pris på om du ikke informerer media siden vi ikke synes dette er heldig for noen av de involverte partene at dette blir blåst opp i media», skrev restauranten.

- Jeg føler jeg har blitt behandlet ufattelig råttent i denne saken. Jeg går på et økonomisk tap på grunn av dem og deres dårlige sikkerhetsopplegg, og så vil de at jeg skal tie om det, sier Polliani, som fortsatt vurderer en anmeldelse - selv om han tror det er for sent.

- Vi synes det er en trist sak, og synd at de har mistet tingene sine. Samtidig er det opprørende at det kommer beskyldninger i forhold til at det skal være Cæsar-folk som har gjort dette, sier Anne Kolbjørnsen, produsent i Hotel Cæsar, til VG.

- Hvem som helst

Kolbjørnsen bekrefter at Hotel Cæsar-staben hadde julebord med sine partnere og ektefeller på Posthallen i desember.

- Vi har gitt beskjed om at dette må politianmeldes. Det var andre gjester i restauranten, og Posthallen stod for vaktholdet. Jeg synes det er utrolig frekt at de henger ut oss.

- Føler du deg trygg på at det ikke er noen fra Hotel Cæsar som har tatt tingene?

- Det kunne vært hvem som helst, sier Kolbjørnsen.

- Vi synes det er veldig trist at de har mistet klær, og vi har forsøkt å ha en god dialog med dem. Vi vil gjerne at saken etterforskes, sier Einar Haganäs, deleier i Posthallen Restaurant til VG.

- Vi føler fra dag én at vi har blitt anklaget, uten at noen andre- eller tredjepart har sett på saken. Det synes vi er ganske frekt, sier Haganäs.

Haganäs sier de hele tiden har oppfordret Johansson til å anmelde tyveriet.

- Vi har ønsket å løse saken utenfor media. Det har vi ikke fått til, beklager Haganäs.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder