HER FALLER AVGJØRELSEN: Jorun Stiansens ansiktssuttrykk sier det meste om hva hun følte akkurat da hun fikk vite at hun vant Idol 2005. Tone Damli Aaberge tok nederlaget med fatning. Foto: PÅL R: HANSEN

Tårevåt Idol-vinner sank sammen

Christian innrømmer at det «kanskje» er noe på gang

OSLO SPEKTRUM (VG Nett) Jorun Stiansen (21) vant Idol - og fikk klem av storsjarmøren Christian Stenseng.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det er så sykt, dette! Så sinnsykt!
Jorun har vanskelig for å få fram et eneste ord.

- Sykt, gjentar idolet når VG Nett spør hva hun føler.

- Dette kommer ikke til å gå opp for meg. Hva jeg skal gjøre i morgen? Har ikke peiling! Men i kveld skal jeg feire, sier sørlandsjenta.

"Kanskje kjærester"

TV-seerne kunne se at Jorun fikk en ekstra lang og god glem fra Christian Stenseng (21), som røk ut av Idol for noen uker siden.

Christian er stolt på Joruns vegne, og innrømmer for første gang etter sendingen at det nok er "noe på gang".

- Er dere kjærester eller ikke? vil alle reporterne ha svar på.

- Ingen kommentar, svarer Bærums-gutten før han legger til: - Kanskje.

Han innrømmer at et forhold kan bli tøft når Jorun er idol.

- Det kan bli vanskelig. Men Jorun fortjente å vinne, selv om Tone også hadde vært en verdig vinner. Jorun har hele pakka, er kjempesjarmerende og dyktig. Hun kommer liksom ut av TVen og rett hjem til deg, sier Christian.

- Sinnssykt!
Jorun visste ikke om hun skulle le eller gråte og gjorde derfor begge deler rett etter at avgjørelsen falt. Jorun konkluderte slik Kurt Nilsen (26) gjorde det for to år siden:

Tone (17) tok nederlaget, hvis man kan kalle det det, med fatning. Da Jorun vantro satte seg rett ned på scenen, var Tone der med klapp på skulderen og klem.

I finalen sang Jorun «What's love got to do with it» med Tina Turner, «If I ain't got you» med Alicia Keys og årets Idol-låt «This is the night».

- Dere skulle bare visst hva som skjer i hodet mitt nå! Dette er ubeskrivelig, sa Jorun.

- Fortjent

- Det var fortjent at Jorun vant, sier Tone til pressen bak scenen.

- Hun har vært storfavoritt hele tiden. Men jeg gruer meg til ikke å våkne på Hotel Bristol hver dag. Nå er del vel tilbake til skolen, tenker jeg, sier Tone.

- Nå skal Tone hjem og puste ut litt, sier pappa Jon Aaberge.

1.292.000 stemmer kom inn. Jorun vant med 55 prosent, så løpet var jevnt. Før finalen startet klokken 20 fredag kveld lå de to finalistene helt likt på VG Netts Idolometer, til tross for at mer enn 100.000 stemmer var avgitt.

- Sinnssykt!
På spørsmål fra programlederne om hun hadde noe på hjertet, klarte Jorun nesten ikke å si noe som helst.

Med tårer strømmende ned langs kinnene, sa Jorun bare noen få ord.

- Eeeh...dette betyr så utrolig mye for meg, sa jenta fra Vennesla.

Bak henne på scenen kom alle de andre Idol-finalistene.

- Dette er så sinnsykt, sa Jorun da hun skulle synge den nye Idol-singelen «This is the night» for andre gang i kveld. Etter at musikken hadde startet løsnet også tungebåndene til jenta som har blitt beskyldt for å snakke som en bryggesjauer.

- Jeg må bare si tusen takk. Dette er helt, helt sinnssykt, gjentok hun.

- Det er så deilig at dere ikke kan ane det, det er helt sinnssykt, sa Jorun mens Idol-låta gikk i bakgrunnen og konfetti regnet ned over scenen.

Årets idollåt heter «This is the night», og er skrevet av Wayne Hector og Steve Robson. De to har en rekke listetopper i Storbritannia og USA bak seg. Sangen blir den første singelen årets idolvinner skal gi ut.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder