SLENGT I BAKKEN: Mari (17) viste muskler overfor Jorun (21) under dagens studioøvelser i Nydalen. Jorun endte i gulvet. Foto: PÅL R. HANSEN

«Idolene» spår vinner!

(VG Nett) De er venner og rivaler. VG Nett har spurt de ni gjenværende finalistene om hvem de tror vinner «Idol».

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

VG Nett synes nå det er på sin plass å servere leserne «Idolenes» egne favoritter:

HØYE SPARK: Jorun måtte gi tapt for Mari under den vennskapelige slåsskampen. Foto: PÅL R. HANSEN

Malin (16): - Jeg har et kjedelig svar - nemlig at det er helt umulig å svare på.

Jorun (21): - Det er vanskelig å svare på. Jevnt over har jeg vel holdt en knapp på Ali, men jeg er veldig usikker...

Alejandro (17): - Jeg har ikke peiling, men det kan kanskje komme til å bli en jente, siden vi bare er tre gutter igjen? På en annen side - kanskje nettopp det er en fordel for oss gutta?

Mari (17): - Jeg hater det spørsmålet. Så mye kan skje, og alle er verdige vinnere.

Eva (19): - Det er vanskelig å si, og jeg synes ikke det er noen vits i å spekulere. Det eneste sikre er at det er en flink person som vinner.

Cindy (18): - Stiansen! Jorun er kjempeflink.

Tone (16): - Jeg holder et lite kort på Jorun. Jeg tror hun har det som skal til. Jorun presterer hver gang.

Christian (20): - Jeg har fire favoritter - Jorun, Cindy, Tone og Ali.

Slengte rivalen i bakken

Selv om de er beinharde rivaler, er finalistene også venner. Under dagens øvelser i TV 2-studioet, ertet de hverandre og lekesloss.

Særlig gikk det hardt utover favoritten Jorun. Rockejenta Mari føk løs på Jorun og slengte henne i bakken foran VG Netts fotograf . Mari hermet så etter Joruns dialekt og stemme. Men latteren satt løst hos begge, og Jorun bryr seg ikke om litt vennskapelig hets.

- Jeg tar det ikke inn på meg, sier Jorun.

Følger ikke med

- Topper jeg «Idolometeret», sier du? Det var da gøy! Selv følger jeg ikke med på alle disse kåringene her og der, forklarer Jorun

- Jeg tar det som et kompliment hvis folk tror jeg vinner, men jeg er redd for å bli påvirket hvis jeg legger vekt på det. Jeg ønsker ikke at det skal gå inn på meg psykisk. Jeg vet at hvis jeg fikk se meg selv nederst på en sånn liste, så ville jeg være deppa i to dager etterpå. Prestasjonsangsten ville melder seg, sier en åpenhjertig Jorun til VG Nett.

- Litt tungt

Jorun har blitt kalt bryggesjauer av Idol-juryen, som likevel presiserer hver gang hvor høyt de elsker henne. Men blir Jorun noen gang lei av alt fokuset på stemme og dialekt?

- Det plager meg ikke, men noen ganger er det litt tungt at dialekten byr på problemer, når folk ikke skjønner hva jeg sier, og jeg må si det samme seks ganger.Men jeg er vant til å bli mobbet litt, forklarer Jorun.

Topper fortsatt
Jorun topper også i skrivende stund «Idolometeret», hvor over 46.000 har stemt siden forrige direktesending. Vennesla-jenta er den som har figurert mest i tet siden finalerundene startet, selv om både Alejandro og Cindy også har vært innom topplasseringen. STEM HER!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder