SKAL KJEMPE I PORTUGAL: Gro Hammerseng-Edin blir å se på skjermen som deltaker i NRKs Mesternes mester neste år. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Disse blir med i neste sesong av «Mesternes mester»

I juni starter innspillingen til ny sesong av NRKs «Mesternes mester». Denne gangen skal deltakerne kjempe seg gjennom fysiske utfordringer i Faro i Portugal.

Den niende sesongen blir å se på skjermen fra januar neste år, og har et knippe deltakere med variert idrettsbakgrunn.

Det blir fem kvinner og fem menn som skal forsøke å kjempe seg til toppen. Deriblant håndballesset Gro Hammerseng-Edin (37), snøbrettkjører Andras Ygre Wiig (36) og syklist Kurt Asle Arvesen (42).

Les også: Suksesstrenere hyller Hammerseng-Edin: – Aldri sett større vinnervilje

To nye idretter representert

I den nye sesongen vil hundekjører Lena Boysen Hillestad (48) og turneren Espen Jansen (49) representere to nye idrettsgrener i «Mesternes mester»-huset.

Boyesen Hillestad tilhører verdenseliten i hundekjøring, og har hevdet seg innenfor både nordisk, slede, sprint og barmark. Hun har i løpet av karrieren sikret seg blant annet 25 VM-gull, 15 EM-gull og 28 NM-gull.

– Dette kunne jeg ikke si nei til. På vegne av idretten jeg holder på med var det aldri i mine tanker å si nei, forteller Boysen Hillestad til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet

DELTAR I KAMPEN: Snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig skal konkurrere i «Mesternes mester». Snøbrettstjernen har blant annet vunnet tre gull i X-Games. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Boysen, som tok VM-gull tidligere i år, tenker at det i mange av de statiske øvelsene kanskje hadde vært en fordel å være skøyteløper eller syklist, og er spent på å se hvor lista ligger.

– Det blir veldig spennende å se, men konkurranseinstinktet mitt pleier å våkne når det gjelder.

Boysen Hillestad forteller at hun har vunnet så mye i det siste at hun snart kan si seg fornøyd. Hun har imidlertid ingen planer om å ligge på latsiden frem mot konkurransestart.

– Jeg har tenkt at jeg ikke kan sitte stille. Akkurat nå ser jeg på tidligere sesonger for å forberede meg på de ulike typene smerte. Det er jo ålreit å komme litt forberedt.

Les også: Fyrsten overrasket Mesternes mestere

Espen Jansen vant sin første kongepokal i turn som 20-åring, og sin siste som 40-åring for ni år siden. Tilsammen har Jansen vunnet 10 slike pokaler. I løpet av sine 30 år som aktiv utøver har han sikret seg hele 96 NM-gull. Han har også fått en turnøvelse oppkalt etter seg: Jansen-svingstanga.

Håper på kvinnelig mester

Programleder Dag Erik Pedersen skal nok en gang lose deltakerne gjennom øvelsene. I årets sesong håper han å se en av jentene ta den gjeve tittelen.

– Håpet om å se ei jente vinne er ikke mindre denne gangen, sier han til NRK.

Pedersen har ledet programmet siden første sesong i 2009, og programmet har stukket av med gullrute for beste konkurransedrevne reality to ganger.

– Det er nesten ikke til å tro at vi har kommet frem til niende sesong. Da vi satte i gang ante vi ingenting om suksessen som ventet, sier Pedersen.

«Mesternes mester» er et av NRKs mest populære programmer, og kan skilte med seertall på godt over millionen.

DELTAKER: Tidligere proffspiller Steffen Iversen blir å se i «Mesternes mester» neste år. 40-åringen har scoret 21 mål for Norge gjennom sine 79 landskamper. Foto: Øyvind Nordahl Næss VG

Les også: «Mesternes mester»-Odd Sørlis smertemareritt: – Det var jævlig bittert

«Tredve års hvile kan også være fordel»

Som tidligere sesonger har også denne sesongen et stort aldersspenn.

En av norges mest profilerte fotballspillere gjennom tidene, Solveig Guldbrandsen (36), og snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig (36) blir 2018-sesongens yngste deltakere.

Sesongens «veteraner» er skøyteløper Rolf Falk-Larssen (57) og skøyteløper og syklist Bjørg Eva Jensen (57).

Les også: Kritisk for Dag Otto under innspilling

Falk-Larssen har blitt spurt om å være med før, men ikke følt at tiden var inne. I år valgte han å takke ja til opplevelsen.

– Det her blir veldig spennende, og jeg gleder meg. «Mesternes mester» er en litt annen form for konkurranse, og en gylden mulighet til å treffe folk du ikke kjenner, men likevel kjenner litt gjennom felles idrettsbakgrunn, forteller han til VG.

Selv om Falk-Larssen blir en av sesongens eldste deltakere tror han at han har gode sjanser.

– Det er sikkert en fordel med en kropp som kommer rett fra toppidrett, men jeg tror tredve års hvile også kan være en fordel.

VG+: Hva gjør du nå Rolf Falk-Larssen?

I forrige sesongs finale i mars ble det klart det var den tidligere hopperen Anders Jacobsen (32) som stakk av med den gjeve tittelen, etter at han slo snøbrettkjører Helene Olafsen i finalen.

TO VERDENSREKORDER: Rolf Falk-Larssen har tatt en rekke medaljer gjennom sin karriere, og kan i tillegg skryte av å ha satt to verdensrekorder. Her fra Bislett stadion under EM på skøyter i 1982. Foto: Jan Greve VG

Komplett deltakerliste:

Kurt Asle Arvesen (42), sykling

Isabel Blanco (38), håndball

Rolf Falk-Larssen (57), skøyter

Solveig Gulbrandsen (36), fotball

Gro Hammerseng-Edin (37), håndball

Lena Boysen Hillestad (48), hundekjøring

Steffen Iversen (40), fotball

Espen Jansen (49), turn

Bjørg Eva Jensen (57), skøyter og sykling

Andreas Ygre Wiig (36), snøbrett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder