MYSTERIET KIM: Kim (Edward Schultheiss) og Marit (Line Verndal) i Himmelblå har tatt tv-seerne med storm. I 2010 fortsetter NRK-serien. Foto: NRK

MYSTERIET KIM: Kim (Edward Schultheiss) og Marit (Line Verndal) i Himmelblå har tatt tv-seerne med storm. I 2010 fortsetter NRK-serien. Foto: NRK

Piner Himmelblå-fansen i ett år til

... for ingen vil si om Kim faktisk døde på havet

(VG Nett) Er «Kim» i Himmelblå virkelig død? Svaret får du ikke før om et år.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
HimmelblåBBC - Drama - Two Thousand Acres of Sky

For i kveldens sesongavslutning fikk ikke tv-seerne noen endelig avklaring på om den populære rollefiguren faktisk er død. Selv om Marit, Iris og Robin tente et bål til minne om kameraten som avslutning på episoden, henger det store spørsmålet fortsatt ubesvart i luften.

Og NRK har ingen planer om å avsløre noe som helst før neste sesong går på lufta en gang i 2010.

- Selv moren min prøver seg, men ikke engang hun får vite noe! humrer Himmelblå-produsent Vegard Stenberg Eriksen til VG Nett søndag kveld.

VG Nett-leser:- Jeg likte ikke helt at sønnen "følte" at Kim var i live. Det kan tyde på at de har tenkt å fortsette serien med en eller annen urealistisk tvist.Diskuter her.

Stort mer vil ikke Edward Schultheiss, som spiller Kim, ut med. Han ønsker ikke engang å si om han har en avtale 20. april, når teamet går løs på innspillingen av sesong 3.

- Pågangen har vært stort etter at Kim forsvant, men jeg kan rett og slett ikke kommentere dette. Så: Ingen kommentar, sier han til VG Nett.

Lover endelig svar

Himmelblå har vært en formidabel suksess for statskanalen det siste året. Forrige søndag benket nesten 1,3 millioner nordmenn seg foran tv-apparatene for å følge livet på den lille øya Ylvingen. Det er en halv million mer enn hva produsenten hadde drømt om da arbeidet med serien startet.

Ettersnakk:Hva synes du om avslutningsepisoden?

Nå lover Vegard Stenberg Eriksen millionseerne et endelig svar på hva som egentlig har skjedd med Kim.

- Dette handler jo om relasjoner og folk man blir glad i. Da kan vi ikke bare la folk forsvinne på havet. Det kommer et svar, men for å få det, må folk følge med tv-serien videre. Jeg kan ikke si om Kim lever eller ikke, sier han.

Kvitt sitt engelske opphav

Himmelblå bygger på den britiske BBC-serien «Two Thousand Acres of Sky». Der dør til slutt rollefiguren Kenny - som norske Kim er basert på. At det samme skjer i den norske varianten av tv-serien, er imidlertid slett ikke sikkert.

- Vi står helt fritt i forhold til den engelske serien. Måten Kenny forsvinner ut på, er helt ulikt det som skjer med Kim. Det er ingenting til felles. Men jeg sier ikke dermed at Kim lever i sesong 3. Det får seerne vite senere, sier Vegard Stenberg Eriksen kryptisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder