TV-KLAR: Chris Medina er en av deltagere i «Århundrets stemme» i TV 2. Foto: Solberg, Trond

Chris Medina om «What Are Words»: – Ble en forbannelse

Syv år etter at «American Idol»-kjendisen Chris Medina (34) trollbandt verden med hitballaden, skal han konkurrere på TV igjen – i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Chris Medina fant kjæreste i Norge

I 2011 lå Medina 24 uker på VG-lista, 11 av dem på førsteplass. Samme år opptrådte han for 100.000 gjester på VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo. At han skulle gjøre nordmann av seg, lå likevel ikke i kortene.

Men 3. mars dukker han opp i TV 2s nye lørdagssatsing, «Århundrets stemme», hvor han skal konkurrere mot ni andre, alle nordmenn, om å tolke låter fra det siste århundret.

– Jeg er redd for sånne konkurranser, for det kan fort bli dumt. Det kan til og med skade karrieren. Samtidig blir man lagt merke til, sier Medina til VG.

Han vet hva han snakker om. 34-åringen røk ut av «American Idol», men ikke før millioner med TV-seere hadde rukket å få med seg den hjerteskjærende historien: Medinas forlovede pådro seg en alvorlig hjerneskade i en bilulykke få måneder før de skulle gifte seg, og bryllupet ble avlyst. TV-seerne fikk innblikk i hvordan Medina etter tragedien i stor grad viet livet sitt til å pleie kjæresten, Juliana Ramos (33).

– Gjennom «American Idol» fikk alle se hjertet mitt, men de fikk aldri se hva slags artist jeg egentlig er, at jeg spiller piano og gitar og skriver låter. Så på én måte skadet det meg. Samtidig klandrer jeg ingen. Det var jeg som valgte å fortelle.

SAMBOERE: Chris Medina og norske Silje Skylstad Gotaas. Foto: PRIVAT

«What Are Words» var låten som handlet om å stå ved sin kjæres side uansett prøvelser: «What kind of guy would I be if I was to leave when you need me most».

Mye har skjedd siden da. Medina har brutt med forloveden hjemme i Chicago og flyttet til ny kjæreste i Oslo. Nylig ble han og Silje Skylstad Gotaas (31) foreldre til en jente – lille Mila.

les også

Chris Medina og hans norske kjæreste har blitt foreldre

Å begynne på nytt når «hele verden» forventer at du skal bli værende i et forhold, har vært en lang og sår prosess. Medina forteller om år med skyldfølelse og kvaler, om hvordan «What Are Words» gikk fra å være en suksess til en byrde.

– Jeg ønsket ikke å være i forholdet lenger, samtidig følte jeg en så sterk kjærlighet til forloveden min. De som ikke kjenner til den typen hjerneskade, kan ikke forstå hva jeg snakker om.

les også

Chris Medina hedret Utøya-offer med sang

– Er det riktig å si at låten ble en forbannelse?

– Ja, den ble så absolutt en forbannelse. Når man bestemmer seg for å synge en sånn sang, så pålegger man seg et stort ansvar. Hvis man velger å gjøre kjærlighetshistorien så offentlig, kan det bli skummelt mange år senere.

Tilbakeblikk på Medinas første norgesbesøk (Artikkelen fortsetter under videoen)

Medina forteller hvordan han en stund trakk seg tilbake og droppet musikken. Han følte press og ble usikker av all oppmerksomheten.

– Det virket som om folk likte meg bare på grunn av historien min, og jeg fryktet at de kom til å hate meg. Først da jeg møtte Silje, som så meg for den jeg var, snudde det, forteller Medina.

Stemmen blir varm når han snakker om kjæresten.

– Hun brydde seg ikke om håret mitt, vekten min eller om låten min ble spilt på radio. Det sier mye om et menneske at de med stor tålmodighet kan møte en så ødelagt og skyldbetynget person. Jeg hadde en ekstrem bagasje. Hadde det ikke vært for Silje, ville jeg kanskje sittet i det samme vonde rotet ennå. Med henne ved min side har jeg lært å elske meg selv igjen.

PAPPA: Chris Medina og datteren Mila. Foto: PRIVAT

Det var likevel eksforloveden som sa det Medina trengte å høre for å kunne gi slipp.

– Juliana sa «Slapp av, jeg er ikke sint. Du fortjener å være lykkelig. Hva får deg til å tro at du ikke kan være hos meg selv om vi ikke er sammen?». Jeg fikk både Julianas og resten av hennes og min families velsignelse.

«AMERICAN IDOL»: Chris Medina og hans daværende kjæreste Juliana smeltet juryen og TV-seerne. Foto: BULLS

les også

Tone kom med Chris Medina på kjendisfest

Ikke alle fans forstår valgene hans, og Medina har fått hard medfart i sosiale medier fra folk som er skuffet. Fortsatt lever «What Are Words» og gamle TV-klipp sitt eget liv på nettet.

– Hvert år oppdager et nytt land låten – nå er det Kina. Og hver dag får jeg blandede tilbakemeldinger. Mange spør «Hva skjedde med Juliana?». Jeg svarer ikke lenger på det. Etter en stund forstår de fleste.

VG intervjuet Chris Medina om hans daværende forlovede i 2011 (artikkelen fortsetter under videoen):

2. mars kommer singlen «Cut Me», en slags fortsettelse på «What Are Words, og med hjelp av de samme låtskriverne som den gangen, deriblant norske André Lindal.

– Låten handler om å være bevisst på hvem man selv er, og at det er det eneste som betyr noe. Det vil alltid finnes mennesker som kritiserer.

Se hvordan det gikk da Chris Medina overrasket denne bruden (artikkelen fortsetter under videoen):

les også

Slutt mellom Chris Medina og kjæresten

Nå går han på norskkurs og venner seg til norsk kultur og livsstil.

– Det Silje har investert i meg, fortjener en forpliktelse. Og så kom jo Mila. Norge er det beste stedet å oppdra et barn. Å bli pappa er det største som har hendt meg.

Og kanskje lå det i kortene likevel at Norge skulle bety noe spesielt?

– Jeg ble faktisk født på Norwegian Memorial Hospital i Chicago og gikk på Saint Laurence Vikings High School, smiler Medina.

Nå håper han å snake stemmer fra TV-seerne. I første program, med låter fra 60-tallet, har han valgt The Animals’ «The House of the Rising Sun».

– Jeg har googlet alle de andre artistene. De er farlig dyktige, og jeg har stor respekt for hver og en.

ARTISTENE: «Århundrets stemme»-ekspertene Bertine Zetlitz og Ivar Dyrhaug sammen med Nosizwe Baqwa, William Hut, Guri Schanke, Øivind «Elg» Elgenes, Frida Ånnevik, Chris Medina, Daniel Owen, Jannike Kruse, Eirik Søfteland og Marianne Sveen. Foto: Foto: Espen Solli/TV 2

Les også

 1. Chris Medina og hans norske kjæreste har blitt foreldre

  3. juli ble paret foreldre til en liten jente som skal hete Mila.
 2. Chris Medina venter barn med sin norske kjæreste

  «What Are Words»-artisten Chris Medina (33) skal bli pappa – og nå planlegger han flytting til Norge.
 3. Chris Medina feirer jul med kjæresten i Norge

  «What Are Words»-stjernen Chris Medina (32) markerer sin første norske julefeiring med å gi ut en egenskrevet julesang…
 4. Chris Medina fant kjæreste i Norge

  Popstjernen Chris Medina (31) er lykkelig igjen med norske Silje Skylstad Gotaas (28).
 5. Chris Medina hjelper norske Karoline (17) i USA

  I 2012 fikk Karoline Slemmen drømmen oppfylt om å synge på TV - med amerikanske Chris Medina (30).
 6. Chris Medina, «What Are Words»

  Chris Medina, «What Are Words»
 7. Karoline (15) fikk synge med Chris Medina

  Karoline Slemmen (15) begynte å hylgråte da hun skjønte at hun skulle få et privat møte med den amerikanske…
 8. Chris Medina: – Spent og bekymret før plateslippet

  (VG Nett) Etter å ha trollbundet verden med balladen «What Are Words», har «American Idol»-kjendisen Chris Medina…
 9. Chris Medinas kjæreste var beruset da hun krasjet

  (VG Nett) Superstjernen Chris Medina (28) gir kjæresten sin fulle støtte når hun nå står fram og innrømmer at hun hadde…
 10. Chris Medina hedret Utøya-offeret Monica (18) med sang

  (VG Nett) Den amerikanske popartisten reiste til Bergen for å følge terror-offeret Monica Iselin Didriksen til graven…
 11. Her er Chris Medinas norske bakmann

  (VG Nett) Andre Lindal (34) fra Oslo vil lage musikk som rører andre. Det har han klart med Chris Medinas låt «What Are…
 12. Chris Medina rørt til tårer av norske fans

  RÅDHUSPLASSEN (VG Nett) Det kokte blant 50.000 publikummere på Rådhusplassen da Chris Medina (27) opptrådte på VG-lista…
 13. Chris Medina til VGTV: – Skal bruke en uke på å bli kjent med nordmenn

  (VG Nett) Selv om Chris Medina (26) bare har sovet to timer det siste døgnet, fryder han seg over endelig å være…
 14. Sånn gikk det med Chris som smeltet «Idol»-juryen

  (VG Nett) 26 år gamle Chris Medina rørte «American Idol»-juryen med sin gripende kjærlighetshistorie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder