UT: Dag Ingebrigtsen fikk terningkast tre av VGs anmelder for sin innsats i kveldens «Stjernekamp». Foto: Julia Marie Naglestad

Dag Ingebrigtsen måtte forlate «Stjernekamp»

Dag Ingebrigtsen var første mann ut av årets «Stjernekamp». - Klart jeg hadde ønsket å være med videre, kanskje i fem- seks programmer. Men jeg bestemte meg for å være meg sjæl og da blir det rock uansett og jeg måtte velge sanger jeg synes en fine.

 • Jørn Pettersen
 • Tor Martin Bøe

Artikkelen er over ett år gammel

Det sier Dag Ingebrigtsen til VG like etter at «nederlaget» var et faktum.

– Jeg må velge sanger jeg synes er fine og jeg angrer ikke på at jeg valgte « Ruby, Don't Take Your Love To Town». Jeg gjorde det også for å hedre mitt store forbilde Casino Steel som ble veldig rørt da han fikk vite det og ikke minst Gary Holton som dessverre ikke er blant oss lenger, fortsetter Dag Ingebrigtsen.

les også

Her er de nye «Stjernekamp»-rivalene

VGs anmelder var nok ikke helt enig i Ingebrigtsen valg:

– Han svelger ordene, vifter med gitaren – og klarer ikke helt å bestemme seg for om han vil rope eller hviske. Veldig usikker på hva Ruby egentlig ville konkludert med etter dette, konkluderte VGs Tor Martin Bøe og ga han terningkast tre for hans tolkning av «Ruby, Don't Take Your Love To Town».

Ingebrigtsen er glad for å ha fått lov til å være med på det som han karakteriserer som «et lite eventyr».

– Jeg har holdt på i hele sommer for å lære meg hiphop, opera og blues. Jeg har øvd gitar i fem timer hver dag, så slik sett kan man si at det har kommet noe godt ut av dette også, sier Dag Ingebrigtsen.

les også

- Kunne dødd når som helst

Han mener at han har lært veldig mye av både forberedelser og deltagelse i «Stjernekamp».

– Jeg har lært at det er mange flinke folk rundt meg, at jeg må øve enda hardere og at jeg må tro min sjanger. Jeg skal ikke bli hverken country-sanger, soulsanger eller operasanger. Jeg er rockesangerog det er det jeg må holde på med, sier Dag Ingebrigtsen.

Videre sier vår anmelder Tor Martin Bøe dette om kveldens sending:

– Veldig lite som egentlig kvalifiserer som country i år også. Med få unntak kunne de kalt hele sjangeren for ballade i stedet. Det gjør at flere kommer bedre ut av sendingen enn om man skulle vært skikkelig sjangerstreng. For her var det vel bare tre-fire låter som kvalifiserer som country. Fremdeles synes jeg uansett at det generelle vokalnivået på årets Stjernekamp er sterkere enn på lenge.

les også

VG anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

I åpningsprogrammet brynet artistene seg på sjangeren «rock» - ikveld er det «country» som står på konkurransemenyen. Bjøro Håland er mentor og sjangerekspert.

les også

Dag Ingebrigtsen etter nedtur i «Stjernekamp»: – Litt fornedrende

I fjor var det Adam Douglas som gikk helt til topps i «Stjernekamp».

Mer om

 1. Musikkanmeldelse
 2. Musikk
 3. Maria Arredondo
 4. Stjernekamp
 5. Bjøro Håland

Flere artikler

 1. Dag Ingebrigtsen etter nedtur i «Stjernekamp»: – Litt fornedrende

 2. VG anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

 3. Åge Sten Nilsen ute av «Stjernekamp»

 4. MGP-veteran Kari Gjærum røk ut fra MGP-kveld i «Stjernekamp»

 5. Bilal Saab vant «Stjernekamp»: – Har forandret meg som artist

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder