Tull til gull

TV

TV-Première: «Tonight med Timothy Dahle» på TV2

Publisert: Oppdatert: 10.10.03 08:37

Vi innrømmer det glatt: Vi skrattet både hjertelig og ofte av Timothy og hans aparte kumpaner - i deres innbilt-hip'e, flashy omgivelser.

Det er teamet bak legendariske «Nissene på låven» - Espen Eckbo, Henrik Elvestad og Kristian Ødegård - som står bak den nye talkshowparodien.

Timothy - alias Elvestad - eks-Boyzvoice-manager - har tatt spranget over i den glitrende, glinsende og heseblesende talkshowverdenen, der image is everything.

Men Timothy får ikke skikk på imagen.

Den lune, underfundige TV-sjarmøren Espen Eckbo dukker opp i et utall roller - i går som snusleppe-medprogramleder Steinar Hofthun (som klødde seg noe avsindig på bjellene), den kvinnelige håndballspilleren Bente Rognlie, sexolog Kyrre Ekely (samt hans alter ego, Lillebror på fem og et halvt år) og den konstant rødvinspimpende og fiskegratengetende ungkaren Asbjørn Brekke.

Line Verndal gestaltet Emilie Stray-Henriksen, arving til helsekostimperiet Pure Vitaminia; også hun gjest hos Timothy - som totalt mistet interessen for sitt intervjuobjekt etter å ha brakt på det rene at hun var forelsket og nyforlovet.

Vi fikk også se klipp fra filmen om sexolog Benest, unnskyld, Ekely - og hans alternative tilværelse som vilter, frittavførende femåring.

Enrique Iglesias kom aldri til studio, men var representert med mikrofonstativ og playback.

«Tonight med Timothy Dahle» påførte oss et lite smil i munnviken etter sendeslutt (og et håp om en mildere verden). Det betyr at programskaperne traff.

JAN OVIND