Lurt til «homofilt konebytte»

Saksøker for 10.000.000 dollar etter serien «Konebytte»

(VG Nett) En mann saksøker TV-selskapet etter at deltagelsen i den amerikanske versjonen av «Konebytte» ikke ble riktig slik han hadde tenkt seg.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Jeffrey D. Bedford fra Oklahoma ble grundig irritert da han så hva TV-produsentene hadde byttet hans kone med i den populære realityserien.

Nå saksøker han Walt Disney, eier av både ABC og produsenten av showet RDF Media, for 10 millioner dollar eller i overkant av 67 millioner kroner.

Bedford føler seg lurt etter at en homoseksuell mann ble sendt hjem til ham i stedet for en kvinne fra et heteroseksuelt hjem, melder PlanetOut Network.

Bibelkurs

I begrunnelsen for saksøkingen skriver Bedford også at den homofile mannen inviterte en annen gruppe homofile mens han arrangerte et bibelkurs for baptistkirken i Haileyville hjemme hos seg selv.

Men det er ikke bare det homofile som plager amerikaneren. Han nevner i samme slengen at han ble fysisk og psykisk nedbrutt av det han mener er løgn fra produsentene av showet.

Han mener de gjentatte ganger fortalte ham at kona var i ferd med å forlate ham og at de truet med ikke å fortelle hvor kona befant seg hvis han ikke samarbeidet.

Suksess

Forskjellige versjoner av «Wife Swap» eller «Konebytte» har gått på TV i mange land. Serien startet i England og har vært en braksuksess. Også en norsk versjon har vært laget.

Konseptet går ut på at en mann eller kvinne i en familie bytter plass med en mann eller kvinne i en annen familie. Der skal de følge familiens dagligliv og leve slik den «ekte» kona eller mannen gjør. Det har hendt at noen av deltagerne har funnet lykken i den andre familien, men slik gikk det ikke for Bedford.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder