TOK HJEMMETID: Marita Traaen takket nei til psykolog, og taklet den tunge tiden med å gjøre ting hun hadde lyst til hjemme. Foto: JAN PETTER LYNAU

«Cæsar»-stjerne ble syk av å spille syk

... og nå dør «Runa» i «Hotel Cæsar»

Etter å ha spilt kreftsyk i et halvt år fikk Marita Traaen (19) nok og ble sykemeldt. Kort tid senere ba hun om å få slutte i «Hotel Cæsar».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Hotel Cæsar

Hun har spilt rollefiguren Runa i tre år. Nå sjekker hun ut for godt - etter eget ønske. Å spille kreftsyk over lang tid ble for tøft.

Ifølge TV 2 har de valgt å løse avgangen med at karakteren ikke overleverer leukemien og dør.

VGTV: Her dør «Runa»

- Det siste halvåret var det tøffeste på «Cæsar». Jeg var redd for å tråkke noen på føttene. Det er en alvorlig sykdom, som mange er berørt av. Jeg var veldig opptatt av at det skulle være bra og troverdig, sier Marita Traaen.

Etter at hun selv ba produksjonen om å få en real utfordring, begynte hun å spille leukemi-syk høsten 2011. Mot juletider samme år hopet det seg opp.

I hodet hele tiden

- Jeg tok det mye med meg hjem. Det var i hodet hele tiden. Det kom til et punkt hvor jeg kjente at det tok skikkelig på. Jeg måtte ringe Tom Sterri og si at jeg trengte noen ukers pause, fordi jeg var så sliten, sier 19-åringen.

- Hvor lenge var du sykemeldt?

- Et par uker, jeg trengte det for å samle meg litt. Det gikk inn på meg. Det er ikke som en film du filmer i tre-fire måneder. Jeg spilte syk hver dag i over et halvt år og ble litt sprø og sliten. Jeg våknet om morgenen og visste at jeg skulle spille syk. Jeg hadde også veldig mange scener på den tiden, sier Traaen til VG.

Hun forteller at situasjonen løste seg ved at hun fikk slappet godt av, og at produksjonen ga henne færre scener. Hun slapp også å gå til psykolog.

- Jeg fikk tilbud, men visste at så lenge jeg fikk slappe av og tenkt litt, ville det gå seg til.

Hun takker kjæresten Steinar Johansen, som også har spilt i «Hotel Cæsar», for støtten.

- Han skjønte veldig godt hva jeg gikk gjennom. Han vet hvor hardt det er.

CÆSAR-PAR: Marita Traaen og Steinar Johansen har vært kjærester både privat og i «Hotel Cæsar». Nå er begge ferdige i TV-serien. Foto: HALSTEIN RØYSELAND

Ville slutte selv

På nyåret 2012, kort tid etter at hun var sykemeldt, gjorde hun det klart for produsentene at hun ikke ville fortsette i «Hotel Cæsar».

- Jeg sa jeg hadde lyst til å bli ferdig med «Cæsar», enten ta en pause eller slutte for godt. Men det var et lite sjokk at Runa skulle dø, selv om avslutningen var veldig bra. Jeg tror det kommer til å bli trist for seerne, sier hun, og understreker at det har vært en ære å få spille en sånn historie.

Traaen fortsatte å jobbe med Cæsar til sommeren 2012, men har det siste halve året vært ute på reise med samboeren. De har også kjøpt leilighet sammen på Kalbakken i Oslo, som de pusser opp. Samtidig har hun akkurat begynt å studere til å bli motekonsulent.

- Hva gjorde opplevelsen med deg?

- Jeg har ikke endret meg så mye, men man blir ganske godt kjent med seg selv. Det jeg gjorde feil var at jeg tok det med meg hjem. Det kan man ikke gjøre i «Cæsar» med så mange scener. Jeg var nødt til å glemme det og ikke tenke så mye på jobb.

- Hvordan synes du det er å slutte?

- Det er tøft. Når jeg ser «Hotel Cæsar» på TV er det trist. Og jeg savner å stå foran kamera. Samtidig har det vært veldig bra å ha muligheten til å gjøre andre ting, som jeg måtte takke nei til da jeg jobbet i «Cæsar». Tre år var nok, sier hun.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder