JUBLER: Forrige uke oppnådde «Sommeråpent» med Nadia Hasnaoui tidenes beste resultat med 629.000 seere. Både hun og programredaktør Rune Møklebust har all grunn til å juble. Foto: Sindre Skrede / NRK

2,8 millioner har sett «Sommeråpent»

De første to ukene har over 2,8 millioner av landets TV-seere vært innom sendingene fra «Sommeråpent»-båten MS «Sjøkurs».

Artikkelen er over seks år gammel

- Vi snakker om 70 prosent av befolkningen og det er et veldig høyt tall, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til VG.
Denne sommeren har NRK1 satset tungt på å oppsøke sommerfolket der de er - og reiser kysten rundt og klapper til kai i 38 kommuner fra Oslo til Kirkenes og tilbake igjen. Resultatet er blitt tre daglige TV-sendinger, «Sommeråpent», «På vei til» og «Sommeråpent minutt for minutt».

LES OGSÅ: Fra «Sommeråpent» til «Nytt på nytt»

100.000 høyere enn ifjor

- Sammenlignet med samme periode i fjor sommer, ligger snittet på «Sommeråpent» rundt 100.000 seere høyere, fortsetter Tolonen, som kan opplyse om at tallene i år ligger på 546.000 seere i snitt.
Seertallene for hovedsendingen har variert mellom 445.000 og 629.000, som faktisk er tidenes beste seertall for «Sommeråpent».
Det var programmet fra Fedje forrige onsdag med Nadia Hasnaoui som programleder som sto for rekordnoteringen.
- Vanligvis er vi godt fornøyd med seertall på 600.000. Å få så høye seertall er betydelig vanskeligere på sommeren enn i januar-februar. Vi skal heller ikke glemme at dette er målinger som er gjort i private hjem. Seing i båten eller på hytta er for eksempel ikke medregnet, sier Kristian Tolonen.

LES OGSÅ: Fra TV-sporten til «Sommeråpent»

Har sett hele

«På vei til»-sendingene som går etter Dagsrevyen de fem dagene i uken det er «Sommeråpent», har også fått god mottagelse blant seerne og har så langt på det meste hatt flest seere «På vei til Skudeneshavn» med 506.000 foran TV-skjermene i sommer-Norge.
Med 579.000 seere på «Sommeråpent» den kvelden, ble det 1.085.000 seere på de to programmene fra MS Sjølyst til sammen den kvelden.
- Dette er seere som ikke bare har vært innom programmene, men sett hele, understreker Tolonen.
Tilsvarende tall fra rekordkvelden i Fedje ble ikke så mye dårligere med til sammen 1.041.000 seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder