TØFF DELTAKELSE: Arne Waage måtte reise hjem etter kun to uker på «The Biggest Loser». Her sammen med det blå lagets trener Adrian Paul. Foto:,TV Norge

Arne først ut av «The
Biggest Loser»: – Jeg hadde også stemt på meg

Arne Waage (24) slapp unna eliminering i konkurransens første uke, men i kveld var han ikke like heldig.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg skjønte tidlig at det kom til å bli jeg som måtte forlate konkurransen. Eirik (Larsen, journ. anm) var en kjempeflott kar som motiverte alle. Jeg hadde også stemt på meg, sier Waage til VG.

KONKURRANSEN HJALP: Waage veide 132 kilo i starten konkurransen, og kan etter deltakelsen og treningen hjemme skilte med betydelig lavere tall når han går på vekta. Foto:,TV Norge

Waage havnet under den gule linjen i forrige uke, men slapp unna eliminering, og fikk bli igjen i «The Biggest Loser» i en uke til. Men Waage har vært uheldig under innspillingen. I tillegg til at han slet med krystallsyken, skadet han også kneet under en treningsøkt.

– Slikt gjør at motet forsvinner. Når du endelig har kommet til et sted for å endre livet til det bedre, så skjer det, da blir du fysisk og psykisk knust.

Hvor mye påvirket skaden treningen den uken?

– Det påvirket selvfølgelig treningen mye, ettersom jeg måtte gå på krykker. Jeg kunne ikke gå på tredemølla eller trene på ellipse-maskinen. Men jeg fikk et annet opplegg av Adrian (Paul, personlig trener, journ. anm), og det funket ganske bra. Jeg gikk fremdeles ned i vekt, selv om det var minimalt.

Waage endte etter kveldens innveiing opp som en av de to deltakerne som risikerte eliminering, og de fire resterende deltakerne valgte å sende Waage ut av konkurransen. I løpet av sine to uker i konkurransen gikk Waage ned 6,8 kilo på to uker - det er et tall han er fornøyd med.

– Det er helt sinnssykt. Jeg har aldri gått ned seks kilo noen sinne. Jeg har bare gått opp. Å se et så stort tall i minus, det er ganske uvirkelig.

Har du lest?TV-anmeldelse: Overvektig opptur

Han mener at konkurransen kun har vært «vorspielet», og at festen, og hardtreningen, ventet hjemme.

– Det var veldig deilig å komme hjem, og jeg skal være ærlig og innrømme at motivasjonen ikke var på topp den første perioden. Men etter en måned forsvant krystallsyken, og motet kom i full fart tilbake. Etter det har dagene bestått av mye trening.

– Hva var den største utfordringen med ikke lenger å være med i konkurransen?

– Det som var verst var at du ikke lenger hadde laget som du trente med, snakket med og spiste med. Det å miste laget så tidlig var tungt.

Men Waage gikk heldigvis ikke tomhendt fra konkurransen, og han fikk hjelp i form av ett års gratis trening, med PT-timer i tillegg til sjansen om å vinne «hjemmeprisen», som går til deltakeren som har gått ned flest kilo på hjemmebane. Likevel er det ikke pengene som presser Waage fremover.

– De 100.000 kronene betyr lite for meg: Ikke fordi jeg ikke vil ha dem, alle trenger penger til noe, men jeg meldte meg ikke på for å vinne en premiere. Jeg meldte meg på for å vinne et sunnere og bedre liv.

Har du lest?Fikk nytt liv etter TV-slankingen(krever innlogging)

Og allerede nå ser det ut til å funke. Siden 2012 har Waage vært sykemeldt etter en arbeidsulykke, men om en uke begynner han i ny jobb: som motivator på treningssenter!

– Endelig kan jeg få stå og skrike til folk, slik trenerne mine skriker til meg, ler Waage.

24-åringen kan ikke avsløre hvor mye han har gått ned siden programmet ble spilt inn, eller hvor mye han veier i dag - men han kan avsløre at han fremdeles går ned i vekt.

Mer om

 1. Reality-TV
 2. TVNorge

Flere artikler

 1. Pluss content

  Dans deg ned i vekt

 2. Amanda (20) gråt da hun ble den yngste «71º nord»-vinneren noensinne: – Mye følelser som måtte ut

 3. Pluss content

  Maratonmannen (132 kilo) er blitt Ironman

 4. Pluss content

  Veide 200 kilo - slik snudde han livet

 5. «Komikerfrue» om «Skal vi danse»-kostymeprøven: – Selvtilliten fikk en skikkelig, skikkelig knekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder