«Game of Thrones» med ny verdensrekord

Nei, det handler ikke om flest fan-teorier rundt Jon Snow - men derimot kan serien titulere seg med rekorden «største samsending av et TV-drama». Spoiler-advarsel hvis du skal lese denne artikkelen!

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I neste versjon av Guinness rekordbok har «Game of Thrones» sikret seg en plass, og det ved å sende episode to av sesong fem samtidig i hele 173 land – med starttidspunkt klokken 02 den 20. april, melder Guinness World Record på sine hjemmesider.

Med med det snappet HBO-serien verdensrekorden fra en annen amerikansk TV-serie – nemlig CSI. Kriminaletterforskerne hadde kapret rekorden kun fem uker tidligere, og ble slått med to land.

George R.R. Martin til VG: – Jeg elsker Hivju i «Game of Thrones»

Mest piratkopiert

MØTTE FANSEN: Maisie Williams deltok i juli på Comic-Con i San Diego. Foto:Chris Pizzello,Ap

Årsaken til at HBO bestemte seg for å prøve dette, er at serien er utrolig populær – og med det sitter de med den noe mer ugunstige rekorden: Den mest piratkopierte TV-serien.

Den tittelen har «Game of Thrones» beholdt siden 2012, og det førte til at HBO bestemte seg for å sende episodene fra femte sesong samtidig til flere land.

Les også: Danske Birgitte hylles etter «Game of Thrones»

Det var Maisie Williams (18), som spiller Arya Stark, som tok imot prisen på vegne av serien.

– Jeg er veldig glad for at «Game of Thrones» er en del av Guinness World Records. Nå skal jeg fortelle til stebroren min at han skal få denne boken til jul hvert år. Jeg gleder meg til å se ansiktsuttrykket hans! sier 18-åringen i en uttalelse.

Flere fanteorier

Da sesongavslutningen av «Game of Thrones» gikk på TV-skjermen i USA satt rekordmange og fulgte med på episoden. Nærmere bestemt 8.11 millioner, og med det slo serien sin gamle rekord fra åpningsepisoden.

I juli startet innspillingen av sesong seks, og allerede før da begynte fans å spekulere i skjebnen til rollefiguren Jon Snow. Flere klamrer seg nemlig fast i håpet om at den sentrale karakteren vil returnere, og med det har flere fanteorier dukket opp – og de kan du lese om her.

Sesong seks av «Game of Thrones» har premiere i april 2016.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder