Nytt underholdningsprogram høsten 2014

Undertegnet avtale med SBS Discovery

TILBAKE: Komikeren og imitatoren Kristian Valen er tilbake på TVNorge etter at han gikk til NRK i 2012. Foto: MATTIS SANDBLAD

Kristian Valen returnerer til TVNorge

Kristian Valen (39) returnerer til TVNorge neste høst med et splitter nytt program. Og i utlandet venter mulige TV-prosjekter for komikeren og imitatoren.

 • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over seks år gammel

Kristian Valen og TVNorge hadde formidabel suksess med «Valen TV» i 2003 og «Valen & de etter fjøstid» i 2006. På det meste ble programmene sett av 900.000 nordmenn.

I 2012 meldte Valen overgang til NRK med storsatsningen «Valens Rikskringkasting» i beste sendetid på lørdager.

- Jeg lærte usedvanlig mye på NRK både faglig og på det personlige plan. Nå kjennes det veldig riktig å være tilbake på TVNorge og få jobbe sammen med gode, gamle kollegaer og være en del av et større internasjonalt nettverk, sier den populære komikeren.

- Vi er ekstremt glade for å ha Kristian tilbake i stallen, tilføyer programdirektør i Norge, Eivind Landsverk.

- «Valen TV» samlet en halv million seere i snitt. Programmet la grunnsteinen for humorrevolusjonen som TVNorge senere har gjennomgått, fastslår han videre.

Årets morsomste

Under Komiprisen 2012 kåret publikum Valen til «Årets morsomste».

- Det var en stor ære. Jeg hadde nådd alle mine drømmer for lenge siden, og hadde egentlig ikke tenkt å lage mer TV i Skandinavia. Det er viktig med fornyelse, og jeg ønsker ikke å gjenta meg selv.

En av Valens nye karakterer er Leo Ajkic.

- Når jeg er i USA, er det stort sett NRK som oppdaterer meg på norske nyheter. Og Leo var overalt en periode, og jeg fikk veldig sansen for ham. At han mener han er den mest hardtarbeidende innen norsk TV-bransje er jo en gull-uttalelse for oss som jobber med parodier. Leo er en utrolig kul fyr å parodiere, og han er en av mine nye personlige favoritter, sier Valen.

NY FIGUR: Friskusen Leo Ajkic fra NRK er en av de nye figurene til Kristian Valen som dukker opp på TVNorge neste høst. Foto: Per Heimly/TVNorge

Ideen om å lage det nye programmet for TVNorge ble unnfanget i Los Angeles, Valens andre hjemby, hvor komikeren traff programdirektør Landsverk.

- Vi hadde en middag sammen. Han spurte om det var noe jeg kunne tenke meg å gjøre i Norge, og jeg bekreftet at jeg hadde masse ideer, forteller Valen på telefon fra hjembyen Stavanger, hvor han opptrer med showet «Fra Hillevåg til Hollywood».

TV utenfor Norge?

Landsverk satte Valen i kontakt med Lee Bartlett, en av sjefene i SBS Discovery, selskapet som eier TVNorge.

- Jeg fortalte Bartlett om mine programideer og vi ble enige om å holde kontakten og se mer på dette, opplyser komikeren.

Nå har Valens selskap, Deepwater AS, inngått en avtale med SBS Discovery, som gjennom Discovery-eierskapet også omfatter muligheten til å lage TV i utlandet.

Landsverk bekrefter at Valen er blitt godt mottatt i Discovery-systemet.

- Lov til å drømme

- Hans talent strekker seg langt ut over Norges grenser. Det har vi allerede sett med hans TV-opptredener i USA. Det er mange som er spente på hva dette prosjektet blir til, sier programdirektøren.

- Jeg vil ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, men det er lov til å drømme. Det er viktig å ha noe å strekke seg mot, mener Kristian Valen, som insisterer på at penger ikke er hans viktigste motivasjon for å vende tilbake til TVNorge.

Mer om

 1. TVNorge

Flere artikler

 1. Bård og Harald med nytt humorprogram

 2. Nyforelsket Henriette gjør «Alt for Norge»-comeback

 3. Espen Eckbo skadet i bilulykke

 4. TVNorge-sjef om den tøffe vinteren: – Vi har ikke innfridd

 5. Eckbo: – Brukket rygg er ingen unnskyldning for ikke å være på TV

Fra andre aviser

 1. Comeback for Lasse Hallberg

  Aftenposten
 2. Harald Eia gjør comeback i NRK

  Aftenposten
 3. – Nødt til å bli bråk, lover Harald Eia om nye «Mandagsklubben»

  Aftenposten
 4. Harald Eia gjør comeback i NRK

  Fædrelandsvennen
 5. Endelig kommer han til Kilden

  Fædrelandsvennen
 6. «Kompani Lauritzen» vant Gullruten-pris

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder