Larsåsens blodige TV-drama: - Jeg fikk panikk

Friidrettsstjernen Cathrine Larsåsen (27) puttet fingeren i en kjøkkenmaskin og måtte fraktes til legevakt under innspillingen av «MasterChef».

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fem år gammel

Det kan gå hardt for seg når mer eller mindre kokkerutinerte kjendiser kjemper om heder og ære i TV3-programmet. Mange har pådratt seg skrammer, men det hører likevel med til sjeldenhetene at deltagerne ender på legevakten. I kveldens episode gikk det riktig ille.

Når Larsåsen skal fjerne smør ut av kjøkkenmaskinen, skrur hun ved et uhell maskinen på. Fingeren setter seg fast, og når Larsåsen får den ut, fosser blodet.

– Jeg tenkte overhodet ikke. Uhellet skjedde etter at jeg hadde ødelagt min egen miksmaster og måtte låne Ørjan Burøe sin. Jeg løp fram og tilbake og var ekstra stresset, forklarer Larsåsen til VG.

VGTV:Se hva som skjedde her

Hun husker lyden da maskinen startet.

– Det var for vondt til at jeg kjente smerten, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg så at hele lokket på fingeren var av, og jeg kunne liksom se gjennom den. Jeg tror jeg også sa til de andre at jeg hadde mistet fingeren. Da noen foreslo plaster, sa jeg bare nei – jeg skal til legen.

FORTVILET: Cathrine Larsåsen var ikke høy i hatten da hun ankom legevakten. Foto:PRIVAT,

Larsåsen får selv surret masse papir rundt den skadede hånden, men hun blir gående rundt og virre litt – tydelig rådvill før de andre innser omfanget av skaden.

Livredd for blod

TV-seerne kan se fortvilelsen og panikken øke når Larsåsen innser at fingertuppen er i ferd med å falle av.

27-åringen, som er norsk rekordholder i stavsprang, har alltid vært livredd for blod og har angst for både sykehus og sprøyter. Å bli sydd i, er den store skrekken. Midt oppe i det hele bekymret hun seg for matlagingskonkurransen, som hun så fryktelig gjerne ville vinne. Ikke minst tenkte hun på idrettskarrieren.

– Jeg trenger jo fingeren når jeg hopper stav, selv om jeg sikkert skulle klart det uten en fingertupp også. Legene sa at hadde jeg kuttet litt lenger inn, så kunne hele fingeren røket, forteller Larsåsen.

FEM STING: Legene klarte å redde Cathrine Larsåsens venstre pekefinger, hvor tuppen ble sydd fast igjen. Foto:PRIVAT,

– Jeg var så sint på meg selv. Som det sta konkurransemennesket jeg er, så ville jeg jo ikke at dette skulle stoppe meg. Først da jeg kom på at jeg ikke tåler å se blod, fikk jeg panikk, sier Larsåsen – som etter uhellet måtte sette friidrettssesongen på vent i tre uker.

– Kløne

Blant annet røk et stevne på Bislett i mai for stavhopperen, som på den tiden hadde friidretts-VM i Sveits som sitt mål.

I dag synes Larsåsen at det hele er ganske pinlig, og hun føler at hun dummet seg ut.

– Jeg følte meg som en kløne, eller en klumpedumpe som min danske kjæreste sier. Under innspillingen var jeg helt uten kontroll. jeg oppfører meg ikke sånn på mitt eget kjøkken. Men jeg har forsøkt å snu det til noe positivt. Det finnes verre ting i livet enn å miste en finger, sier hun smilende.

Gravid

Larsåsen er bosatt i København sammen med den danske lengdehopperen Morten Jensen. Stavhopperen venter for øvrig parets første barn, noe som gjorde at EM i august uansett ikke ble aktuelt for 27-åringen.

– Jeg var ikke gravid under TV-innspillingen, men ble det rett etterpå. Da kroppen fikk tre uker med ro, skjedde det. Så kanskje det var en mening med alt, sprudler den vordende mammaen, som har termin i februar.

Larsåsen har figurert i flere realityshow, i «Skal vi danse» på TV 2 i 2012, og i «4 stjerners middag» på TVN i vår. I sistnevnte kom hun til finalen, som ble spilt inn ikke lenge etter «MasterChef»-uhellet – og hun ble nummer tre.

FRIIDRETTSSTJERNE: Stavhopper Cathrine Larsåsen i NM i Lillehammer for noen år tilbake. Foto: Line Møller Foto:Line Møller,VG

Om det blir flere realitysprell, gjenstår å se. Larsåsen synes det er fint å kunne takke ja til spennende utfordringer og adpredelser så lenge det ikke går ut over idretten. Hun utelukker ikke flere TV-stunt.

– Det får jeg energi av. «MasterChef» ble jo i tillegg spilt inn i København, hvor jeg bor, så jeg kunne trene på kveldene.

– Hvordan er fingeren din i dag?

– Jeg har faktisk akkurat begynt å få følelsen tilbake. Neglen falt av, og det er først nå den vokser ut igjen. Fingeren ser litt annerledes ut og er øm, forteller Larsåsen.

Forsikret

To ganger tidligere har norske «MasterChef»-deltagere måtte kjøres til legevakt under innspillingen. Tidligere i år kuttet programleder Margrethe Røed (38) seg i fingeren og måtte få stivkrampesprøyte og bandasje. I fjor måtte kunstner Unni Askeland (52) sy i fingeren etter å ha skåret seg.

– Heldigvis har det gått bra med alle i ettertid. Deltagerne er forsikret gjennom produksjonsselskapet Rubicon under innspillingen, opplyser Linda Glomlien, informasjonskonsulent i TV3, til VG.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Eksterne lenker

les også

«MasterChef» - hjemmeside

Cathrine Larsåsen

Les også

 1. Larsåsen måtte droppe stevne etter «Masterchef»-tabbe

  To og en halv måned før EM måtte stavhopperen Cathrine Larsåsen (27) droppe Bislett-stevne.
 2. 10+10+10+10 = full pott til «Skal vi danse»-Cathrine

  NYDALEN (VG Nett) Stavhopper Cathrine Larsåsen (25) fikk endelig full uttelling på dansegulvet - og jubel fra dommerne.
 3. Larsåsen bryter med spillselskap

  Stavhopper Cathrine Larsåsen (26) bryter avtalen med spillselskapet Unibet.
 4. Cathrine Larsåsen: - Tungt å se mamma syk

  (VG Nett) Cathrine Larsåsen (25) takker moren Elisabeth (60) for at hun har selvtillit til å gjennomføre…
 5. Lover Larsåsen landslagsplass ved betting-brudd

  (VG Nett) Cathrine Larsåsen (26) vil bli tatt tilbake i landslagsvarmen igjen, dersom hun bryter samarbeidsavtalen med…
 6. Larsåsen: - Jeg prøver å holde fokus og være sterk

  DEN RUSSISKE AMBASSADE / OSLO (VG Nett) Cathrine Larsåsen (26) innrømmer at hun merker oppstyret rundt hennes nye…

Mer om

 1. TV3
 2. Reality-TV
 3. Mat og drikke
 4. Medier
 5. Cathrine Larsåsen

Flere artikler

 1. Cathrine Larsåsen må pumpe brystmelk på TV

 2. Stavhopper Cathrine Larsåsen (29) klar for comeback: – Jeg synes det har vært tøft. Loui er så aktiv. Det krever mer av meg.

 3. Pluss content

  «Det at han forstår min sorg og fortvilelse har vært viktig for meg»

 4. Pluss content

  Vil leve uten å tenke på døden

 5. Brå utvikling: Burhan forlot «Farmen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder