NYTT RADARPAR: Programlederne Hallvard Flatland og Marte Kaasa Arntsen leder Landskampen. FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN

Sterk start for TV3s «Landskampen»

(VG Nett) TV-seerne satte pris på å se Bjørn Dæhlie knuse Torgny Mogren i det nye TV-programmet.

  • Elisabeth Norheim

Torsdagens premiere på TV3s «Landskampen» hadde 267.000 seere og en markedsandel på 15,6 prosent blant alle seere over tolv år i snitt.

Landskampen er en konkurranse der legendariske vinteridrettsutøvere fra Norge og Sverige en gang for alle skal avgjøre hvilken nasjon som er best i vintersport.

Norge vant første runde

Programlederne Hallvard Flatland og Marte Kaasa Arntsen leder deltagerne gjennom ulike OL-øvelser, lagkonkurranser og spennende dueller i vintersportsstedet Åre i Sverige.

Seertallene steg kraftig underveis i programmet. Hele 354.000 seere fikk med seg duellen der Bjørn Dæhlie knuste Torgny Mogren og sikret Norge første stikk i konkurransen.

- Dette er en sterk start for Landskampen, og vi er fornøyde med seertallene. Den kraftige økningen i seertall underveis tyder på at seerne likte programmet, og det lover godt for fortsettelsen utover våren, sier informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Støldal til VG Nett.

LES OGSÅ: Kjendiskompiser i TV-krig: - Dag Erik er håpløs på TV

«Landskampen» har fått inn flere gode navn, og spesielt Bjørn Dæhlie er et navn som henger høyt når det kommer til norske realityserier. Programleder Hallvard Flatland er storfornøyd med scoopet.

- Jeg har veldig mange gode minner med Bjørn Dæhlie, og derfor er det spesielt morsomt at han er med. Han var jo ikke helt anonym under OL på Lillehammer, og det er morsomt at han valgte oss når han først valgte å stille opp i reality. De har jo prøvd å få med ham i det som er av sånne programmer, sier han til VG Nett.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder