TILBAKE: Toralv Maurstad skal etter alt å dømme tilbake til såpeserien Hotel Cæsar. Her er han på videoen som ble vist for pressen tirsdag .Foto: HALLGEIR VÅGENES/ VG

Toralv Maurstad tilbake til Hotel Cæsar

BERGEN (VG Nett) I høst sjekker en gammel kjenning inn på Hotel Cæsar igjen - Toralv Maurstad (86) er tilbake som Georg Anker-Hansen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tirsdag ble TV 2-høsten presentert for pressen i Bergen. På en introduksjonsvideo av Hotel Cæsar kunne man på slutten se selveste Toralv Maurstad sittende i en kontorstol mens han lener seg fremover og sier mens han ler:

«Dere trodde jeg var død».

TV 2s informasjonssjef Jan Petter Dahl melder at Georg Aker-Hansen, alias Toralv Maurstad, er tilbake i Hotel Cæsar på bildedelingstjenesten Instagram.

ET GLIMT: Toralv Maurstad forteller at seerne vil høre hans stemme og se glimt av han i den nye sesongen. Foto: HALLGEIR VÅGENES/ VG

- Jeg skal være med i et lite glimt, seerne vil se meg og høre stemmen min, sier Toralv Maurstad til VG.

- For stor til å dø

Arne Berggren som er sjef for serien bekrefter også til VG at Maurstad kommer tilbake.

- Vi har ikke fastsatt hans rolle, så vi er litt hemmelighetsfulle på det. Det jeg kan si er at vi blir å gå tilbake i historien - for der ligger det små deilige muligheter for å skrive han inn igjen.

Berggren møtte Maurstad i studio, og kan fortelle at det kommer til å komme mange overraskelser utover høsten.

- Toralvs skikkelse er noe av det sterkeste i norsk TV-historie. Han er for stor til å dø, sier han.

Døde av kreft

Maurstad var et år med i den norske såpeserien fra 1998 til 1999.

Georg levde da som singel i toppetasjen sammen med sin mor Astrid. Etter hvert giftet han seg med Ninni og hun flyttet inn i leiligheten. Etter hvert fant Georg ut at han hadde kreft i bukspyttkjertelen, og døde etter en kort tid.

Maurstad gjorde et lite comeback for 9 år siden, i drømmene til Juni, Astrid og Jens-August for å fortelle dem hvordan fremtiden skulle bli.

HELE GJENGEN: Toralv Maurstad var tirsdag med på høstlandseringen til TV 2. Her sammen med den nåværende gjengen i Hotel Cæsar. Foto: HALLGEIR VÅGENES/ VG


- Gøy

Elin Sogn, som spilte Julie Anker Hansen, synes comebacket er fint.

- Jeg synes det er gøy at de nå går tilbake til det Cæsar var i starten. Det var George som startet det hele med familien Anker Hansen og Nini.

- Kommer du tilbake?

- Jeg vet ikke, sier Elin hemmelighetsfullt.

Hvordan tror du Georg blir skrevet inn i serien igjen? Kom med forslag, og diskuter med VGs lesere under saken!

TILBAKE: I 1998 var Hotel Cæsar TV 2s store høstsatsning. Her har du skuespillerne Sofie Cappelen (f.v), Anette Hoff, Erik A. Schjerven og Sossen Krohg og Toralv Maurstad som mor og sønn Astrid og Georg Anker-Hansen. Foto: NTB SCANPIX

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder