STOR ÆRE: Duchovny poserer ved sin nye stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles.

STOR ÆRE: Duchovny poserer ved sin nye stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Foto: Reuters ,

Stolt David Duchovny fikk stjerne

«X-Files»-aktuelle David Duchovny (55) kan skryte av å ha fått sin egen plass på prestisjetunge Hollywood Walk of Fame.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Skuespilleren kan skilte med en karriere som strekker seg over tre tiår. I disse dager er han i vinden i forbindelse med «X-Files»-comebacket.

Takket kolleger

– Dette er ubeskrivelig. Så mange minner strømmer på, sa en fornøyd Duchovny til pressen etter at han mandag hadde avduket sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

– Jeg reiste til Los Angeles i 1988 og prøvde å tjene nok penger til å kunne leve på. Det var alt jeg tenkte på – om jeg kunne være skuespiller og betale husleien. Jeg har jobbet med så mange fantastiske mennesker i bransjen, så for meg representerer denne stjernen alle de dagene jeg får tilbringe med mennesker som er flinkere og bedre enn meg – og som lærer meg så mye. De har sin del av æren, forklarte Duchovny i takketalen ifølge Belfast Telegraph.

Review Journal skriver at 55-åringen fortsatt ikke vet hva han skal bli «når han blir voksen».

– Jeg er veldig glad i å være skuespiller, men på ett tidspunkt må jeg nok stoppe opp og finne på noe annet å gjøre, skal stjernen ha uttalt etter hederen.

FORNØYD: Duchovny er nummer 2.572 som får stjerne på Walk of Fame. Foto: AFP ,

Hollywood-par: Skilte seg i hemmelighet

2008: Behandlet for sex-avhengighet

TV-aktuell

Det har gått 14 år siden «X-Files» rundet av. Den nye serien hadde premiere i USA søndag og fristet 13,5 millioner seere. I Norge dukker nye «X-Files» opp på TV3 torsdag 28. januar.

Duchovnys motspiller, Gillian Anderson (47), har til gode å bli belønnet med stjerne på den ærverdige Hollywood-gaten. Hun skal for øvrig ha vært forhindret fra å kaste glans over makkerens seremoni, men sendte ifølge amerikanske medier en humoristisk hilsen som ble lest opp, og som mest minnet om en begravelsestale:

«Han var en fin mann, en snill mann. Ganske smart. Han likte avokado og pilates. Skuespiller, skribent og venn. Han vil alltid være min skinnende stjerne. Måtte hans sjel få tilgivelse og hvile i fred

Oppdatert? TV-stjernen savner romantikk

Duchovnys Hollywood-stjerne er et resultat av en iherdig kampanje i regi av stjernens tilhengere. Organisasjonen Hollywood Chamber of Commerce mottar hvert år om lag 300 forslag fra fanklubber og agenter. Bare 15–20 av disse ender opp med stjerne.

Lest denne? TV-stjernen fikk feilstavet stjerne på Walk of Fame

Mytologi og monster

Når «X-Files» vender tilbake, blir det med aldri så lite norsk «touch». Serien både starter og avslutter med episoder oppkalt etter Karl Ove Knausgårds «Min Kamp»-saga.

Da VG var på verdenspremieren av den nye «X-Files»-serien på TV-messen i Cannes i oktober, fortalte serieskaper Chris Carter at den første og den avsluttende episoden er mytologi-episoder, mens de fire i midten er såkalte «monster of the week»-episoder.

Les intervjuet med «X-Files»-skaperen på VG+: – Slik blir nye «X-Files»

Bakgrunn: «X-Files» fortsetter

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder