LAVESTE PÅ 17 ÅR: Bård Tufte Johansen og Nytt på nytt opplevde tidenes nedtur på fredag. 610.000 seere er laveste seertall siden år 2000. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

Tidenes nedtur for «Nytt på nytt»

Fredag var det bare 610.000 som så «Nytt på nytt». Vi må helt tilbake til 2000 for å finne så lave seertall.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over to år gammel

Det bekrefter Håkon Lund Sørensen i NRKs analyseavdeling overfor VG.

– Dette er for lavt, og det er ikke det tallet vi skal se fremover, sier NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen til VG.

– Et overraskende lavt seertall for «Nytt på nytt». Det skal bli veldig interessant å følge utviklingen utover høsten, sier Marianne Massaiu, TV-sjef i mediebyrået Mediacom, til VG.

Les også: Slik var mottakelsen av det første «Nytt på nytt»

Charlo Halvorsen mener at noe av årsaken er å finne i en kombinasjon av fotballkampen på TVNorge mellom Norge og Aserbajdsjan og det han kaller for en lavere «lead in» av seere fra «Linn & Ronnys tacoshow», programmet som ble sendt like før. Et program som for øvrig hadde 376.000 seere.

– Blir sertallene for «Nytt på nytt» liggende der, er det foruroligende. Men vi må samtidig huske på at seertallene er ikke som de var for tre år siden, fortsetter Charlo Halvorsen.

Gjett hvor mange «Nytt på nytt»-programmer Knut Nærum var med i!

«Nytt på nytt» er sendt uavbrutt siden 1999 på NRK1, og har i en årrekke vært kanalens mest sette program.

– Hvert år får jeg spørsmål om formatet er i ferd med å gå ut på dato - og svaret på det er nei. Det har det ikke gjort nå heller. Jeg mener at det fornyer seg selv fordi det skjer nye ting hver eneste uke, sier Charlo Halvorsen.

Han understreker at det ble gjort en god del endringer i programmet da Jon Almaas sluttet i fjor og Bård Tufte Johansen overtok.

Fikk du med deg denne? Jon Almaas om Bård Tufte Johansens «Nytt på Nytt»-debut

– Vi synes det fungerer veldig bra nå. Programmet er kanskje blitt litt hardere med Bård Tufte Johansen som programleder. Han har et tydeligere ståsted. Men det går begge veier, sier Charlo Halvorsen.

Samtidig legger ikke Halvorsen skjul på at det er grunn til bekymring dersom seertallene for «Nytt på nytt» blir liggende så lavt. Ikke minst når det gjelder antall seere som blir med videre til det neste programmet, «Skavlan».

– Alt henger sammen. Men glem ikke at «Nytt på nytt» er et program som mange ser i NRK-spilleren på et senere tidspunkt. Totaltallene kommer til å bli høyere utover i uken, og det er det som er viktig for oss. Allerede i dag tidlig hadde «Nytt på nytt» en såkalt Total Screen Rating på 825.000. Det virker som om de som har sett fotball har tatt opp og ser programmet senere. Så de totale seertallene er ganske stabile, sier Charlo Halvorsen

Les også

Flere artikler

  1. «Nytt på nytt» slår tilbake etter tidenes nedtur

  2. 308.000 TV-seere fikk med seg premieren til Jon Almaas

  3. Dramatisk nedgang i seertallene for Jon Almaas

  4. TV 2 vant høstens første TV-duell

  5. Skavlan gjør NRK-comeback

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder