SNART «HOMELAND»-KLAR: Skuespiller Tobias Santelmann har kapret flere internasjonale roller de siste årene. Foto: Nils Bjåland , VG

Tobias Santelmann i «Homeland»

Den norske skuespilleren (35) dukker opp i den amerikanske spenningsserien allerede i neste uke.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidligere denne uken hadde femte runde av «Homeland» premiere på TV 2 Zebra, og i forkant har fansen blitt fôret med både trailere og andre «sneak peeks»fra den nye sesongen. I et par av dem, publisert via seriens offisielle YouTube-konto, skimtes et kjent, norsk fjes: Tobias Santelmann.
I den ene snutten er nordmannen i dialog med seriens hovedperson, Carrie Mathison. Ifølge filmdatabasen IMDb vil Santelmann kun ta del i sesongens andre episode, som ruller over norske TV-skjermer førstkommende torsdag. Skuespilleren vil angivelig portrettere en mann ved navn Anders Haugen, noe som vel tyder på at karakteren har norske aner.

Her kan du se et klipp fra episoden hvor Santelmann dukker opp:

Les anmeldelsen av sesong fem: «Carrie-show» er tilbake

– En riktig serie for Santelmann

– «Homeland» er en av de mest profilerte seriene der ute, så dette er nok veldig positivt for Santelmanns karriere, sier Asbjørn Slettemark til VG.
Han har både skrevet om og anmeldt «Homeland» de siste årene. I likhet med sine norske anmelderkolleger fikk han bare se én episode før sesongpremieren – men starten var svært lovende, synes han.
– Jeg tror «Homeland» er en riktig serie for Santelmann, og jeg gleder meg til å se episoden! Generelt er det veldig spennende å se hva som skjer med norske skuespillere på det amerikanske TV- og filmmarkedet. Forhåpentligvis er det bare et spørsmål om tid før en av dem får en fast rolle i en stor serie, mener Slettemark.
Så du denne? Dette kan du vente fra «Homeland»

Flere internasjonale roller

Dette er slett ikke første gang Tobias Santelmann markerer seg utenfor landegrensene: I fjor spilte han i actionfilmen «Hercules» sammen med Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal, og senere i år vil han dukke opp i Hollywood-filmen «Point Break».

I fjor hanket han inn en sentral rolle i BBC-serien «The Last Kingdom», hvor også Julia Bache-Wiig og Ole Christoffer Ertvaag har fått en plass på rollelisten.

Først og fremst gleder jeg meg veldig til å komme i gang. Vi har en strålende regissør (Nick Murphy) som har en klar idé om hva han vil med prosjektet, sa Santelmann til VG i fjor høst.
VG har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Tobias Santelmann.

Les også: Slik er «Homeland»-stjernene privat

SHE'S BACK: Claire Danes som Carrie Mathison sammen med Sebastian Koch som er nykommer i «Homeland» som sjefen hennes Otto Düring. Foto: Stephan Rabold, Showtime ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder