FÆRRE SEERE - DÅRLIG KRITIKK: Chris Evans, ny programleder for «Top Gear» fikk en tøff start. Seerne sviktet og kritikerne beskylde han for å være en dårlig kopi av Jeremy Clarkson.
FÆRRE SEERE - DÅRLIG KRITIKK: Chris Evans, ny programleder for «Top Gear» fikk en tøff start. Seerne sviktet og kritikerne beskylde han for å være en dårlig kopi av Jeremy Clarkson. Foto: Alex Howe Alex Howe, BBC Worldwide

Seerne sviktet nye «Top Gear»

TV

Bare 4,3 millioner briter så premieren på nye «Top Gear» søndag kveld. Det er en million færre enn de som tok farvel med den gamle «Top Gear»-trioen i juni i fjor.

Publisert: Oppdatert: 31.05.16 07:46

Den nye programlederen Chris Evans fikk allerede samme kveld på pukkelen av TV-anmelderne som blant annet mente at han i altfor stor grad prøvde å være Jeremy Clarkson.

VGs anmelder var heller ikke overbevist, ga Evans og hans nye «Top Gear» terningkast tre og mente det var altfor mye skråling.

Les hele anmeldelsen her

Clarkson som selv fikk sparken som «Top Gear»-programleder etter å ha slått en kollega i ansiktet, ville mandag ikke ha noen mening om nye «Top Gear»:

– Jeg er altfor opptatt med mitt nye TV-show, var alt han ville si til Daily Mail.

Husker du? Her er Clarksons mange kontroverser

Men hans datter Emily kunne ikke holde seg borte fra sosiale medier og tvitret: «Nei. Ikke det minste overbevist». Clarksons gamle «Top Gear» kollega James May var heller ikke særlig pratsom, men innrømmet overfor Daily Mail at han hadde sett premiereprogrammet søndag og at han fortsatt er en «stor fan».

Chris Evans som har med seg blant andre «Friends»-stjernen Matt LeBlanc på laget, var derimot raskt på ballen og slo fast at hans Top Gear er en suksess og fremholdt på sin side at selv om seertallene var betydelig lavere, var markeredsandelen høyere nå enn den var for den gamle «Top Gear». Dette til tross for at han så sent som i forrige uke hadde sagt at han regnet ikke sin «Top Gear» serie for en suksess dersom det var færre enn fem millioner som så første program.

Les også: «Friends»-stjerne blir Top Gear-programleder

Siste mann i den gamle «Top Gear»-trioen har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar. Men i likhet med de to andre har han også fokus på den nye serien de tre skal lage for Amazon og som har premiere til høsten.

De får godt betalt, skal vi tro Broadcast, som siteres av britiske Independent.

Ifølge avisen har de fått et budsjett på litt over 2 milliarder kroner til å lage 36 episoder – hvilket betyr at hver episode har et budsjett på rundt 56 millioner kroner. Det gjør nye «Top Gear» dyrere enn de to første sesongene av Netflix' suksesserie «House of Cards» og storfilmen «The Avengers».

Kjekt å vite: Slik er den nye «Top Gear»-sjefen