Hundrevis samlet seg i «Idol»-kø i Oslo: Idol-dommer: - Tviler på at jeg blir en ny Jan Fredrik

(VG Nett) De ivrigste hadde stått i kø nesten hele natten. På plass var også en spent dommerdebutant.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Idol - TV2.no

- Dette er utvilsomt den lengste køen jeg har sett på veldig lenge! utbrøt en overveldet Gunnar Greve Pettersen (29) til VGTV.

Bergenseren var den eneste av årets dommere som stakk en tur innom precasten i hovedstaden onsdag, der 800 talenter var samlet. De «ordentlige» audition-rundene foran et samlet jurypanel, starter til helgen.

VGTV: Se intervju med dommeren og folk i kø

- Store sko å fylle

- Jeg gleder meg enormt. Det blir utrolig spennende, forklarte en oppglødd Greve, som aldri før har vært dommer i et talentshow.

29-åringen jobber som manager og har selv rappebakgrunn, deriblant fra bandet Spetakkel. Greve, eller Gest som han gjerne kaller seg, tror ikke han blir noen ny Jan Fredrik Karlsen.

- Det blir store sko å fylle i så fall. Utover det at vi begge er managere, vet jeg ikke om det er så store likheter mellom oss. Jeg tviler på at jeg blir en ny Jan Fredrik, sa en leende Greve.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NY DOMMER: Gunnar Greve Pettersen (29). Foto: Siri Nilminie Avlesen


- Ikke bare blid

Jurydebutanten vet ikke hva slags rolle han vil få i panelet.

- Deltagerne kan bare vente seg! fleipet Greve før han raskt la til: - Jeg kommer til å være ærlig og konstruktiv. Jeg kan ikke bare være blid.

Greve, som utgjør juryen sammen med Marion Ravn (26), Hans Erik Dyvik Husby (38) og Bertine Zetlitz (36), vil legge stor vekt på utstråling og formidlingsevne når han vurderer talentene.

- Det er ikke bare sangstemme som teller.

Les mer om dommerpanelet her

Les også: Han takket nei til «Idol»-jobb

Les også: Her er årets «Idol»-kontrakt

Våkenatt

De ivrigste sanghåpene hadde funnet sin plass allerede kl. 04 i natt.

- Jeg har ikke sovet i natt, innrømmet 22 år gamle Malin Sjøgren Hansen, som sto helt først i den over hundre meter lange køen.

- For meg er dette en stor drøm. Jeg er en karaokejente, og nå håper jeg det klaffer, sprudlet Malin, som ikke lot seg be to ganger da VGTV ba om en musikalsk smaksprøve.

Kasper Nilsen (15) fyller 16 år neste uke og er derfor innenfor «Idol»-aldersgrensen som er 16-35.

- Jeg skal synge Enrique Iglesias, forklarte Kasper, som sang og spilte gitar for VGTV etter påtrykk fra en stor vennegjeng.

- Dette var den første sangen jeg lærte på gitar, røpet unggutten.

PRØVER LYKKEN: Charlotte Johansen (17). Foto: Siri Nilminie Avlesen

Har prøvd før

Charlotte Johansen (17) har forsøkt seg i «X Factor» tidligere og håper på bedre hell denne gangen.

- Jeg skal fremføre «Amazing Grace» fordi den har betydd mye for meg, betrodde sa Charlotte og demonstrerte sangstemmen på VGTV.

- Under «X Factor» ble jeg syk og klarte ikke å gjøre mitt beste. Nå håper jeg det går bedre. Jeg er veldig glad for at Jan Fredrik ikke er med. Han er rett og slett slem, la 17-åringen smilende til.

- Men Bertine hadde det vært kult å møte!

VGTV: Se Charlotte og andre håpefulle synge

Artikkelen fortsetter under bildet.

«IDOL»-JURY: Bertine Zetlitz, Hans Erik Dyvik Husby alias Hank von Helvete, Marion Ravn og Gunnar Greve Pettersen. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG


100 får synge for juryen

Først etter kvalifiseringsrundene i dag og i morgen blir det klart hvilke 100 håpefulle som får muligheten til å synge foran Idol-dommerne på ny audition førstkommende helg.

Det skal også holdes auditions i Trondheim, Stavanger og Bergen. Startskudddet for programmet går i august, og vinneren kåres like før jul. Ravi (35) og Guri Solberg (34) er programledere.

Årets «Idol» er den sjette omgangen av talentkonseptet. TV 2 sendte programmet første gang i 2003, hvor Kurt Nilsen (32) vant. Til tross for gjentatte runder med «Idol», «X Factor» og «Norske Talenter» har ingen senere vinnere lykkes i å oppnå like stor stjernestatus som Kurt.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder