MULIG BRUDD: Medietilsynet mener Cartman, Kenny, Kyle, Stan og Chef i TV-serien South Park kan være skadelig for barn. Foto: REUTERS

Mener South Park kan være skadelig for barn

Medietilsynet mener South Park kan være skadelig for barn og har varslet TV 2 Zebra om mulig brudd på reglene om sendetidspunkt.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Medietilsynet har i høst mottatt flere henvendelser fra norske foreldre om sendetidspunkt for South Park. Publikum har pekt på flere elementer ved serien som de mener er problematiske og lite egnet for barn: Vold, sex, svart humor, språk og holdninger, opplyser seniorrådgiver Berit Andersen i Medietilsynet.

Etter den såkalte vannskillebestemmelsen skal innslag som «kan være skadelige» for mindreåriges fysiske, psykiske eller moralske utvikling bare sendes etter klokken 21.00.

Medietilsynet har vurdert til sammen fem episoder som ble sendt på TV 2 Zebra om ettermiddagene. I vurderingen har Medietilsynet kommet fram til at to av episodene som er kontrollert, er egnet til ha en skadelig virkning på mindreårige.

- Vi finner grunn til å anta at også andre episoder i serien kan inneholde innslag som vil være i strid med vannskillebestemmelsen i kringkastingsloven. Medietilsynet har derfor bedt TV 2 Zebra vurdere seriens sendetidspunkt, sier Andersen.

Medietilsynet har i sin vurdering lagt vekt på at serien sendes på et tidspunkt da det er sannsynlig at barn utgjør en vesentlig del av seermassen. Serien sendes hovedsakelig på hverdager etter skoletid.

- Vi vil gå gjennom bakgrunnen for hvorfor Medietilsynet kommer med denne henvendelsen. Utover det ønsker jeg ikke kommentere saken, sier Glenn Uthaug, administrerende direktør i TV 2 Zebra.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder