DOBBELTVINNERE: Petter Schjerven og Christine Koht var jublende glade for prisene. Foto: Bjørn Erik Larsen

Gull-paret

Koht og Schjerven fikk to priser hver

BERGEN (VG) Petter Schjerven i «Typisk Norsk» og Christine Koht fra «Jan Johansen» hentet hjem to Gullrute-priser hver under årets store tv-fest i Grieghallen i Bergen.

Ida Ellisif Knutsen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

SE LISTEN OVER ALLE VINNERNE HER!

To NRK-produksjoner ble hedret med to priser hver. Christine Koht fra «Jan Johansen, jakten på den norske mannen» ble belønnet både som årets beste kvinnelige programleder og for årets nyskapning. Den ellers så utagerende og verbale programlederen var tydelig rørt da hun ble hentet opp på scenen første gang.

- Nå begynner jeg nesten å gråte. Helt fantastisk. Jeg klarer nesten ikke snakke, det er veldig sjeldent, forklarte Koht da hun tok imot den første prisen.

- Jeg vet at du ser på nå, Jan Johansen, tusen, tusen takk, strålte Koht. Og da hun ble hedret som beste programleder var hun ikke til å styre: - Nå har jeg en i sekken, også skal jeg putte nedi en til, dette er fantastisk, jublet hun.

Takket barna

GLAMORØS: Dorthe Skappel gjorde fire kjoleskift i løpet av kvelden. Foto: Bjørn Erik Larsen

- Språket er en gladlaks, utbrøt Schjerven da han kom på scenen for første gang. Da han ble ropt opp av homsepatruljen for å motta prisen som beste programleder rant det nesten over under hatten til Schjerven.

- Jeg vil først og fremst takke kjæresten min, uten henne hadde jeg ikke vært den jeg er og stått her. Også vil jeg takke barna mine, Lasse og Jenny, håper dere sover, meldte Schjerven.

Idol-vinner

Solveig Kloppen var ikke mindre lykkelig da hun fikk stående applaus etter å ha blitt oppropt som vinner av publikumsprisen: - Skulle jeg delt denne prisen opp i tre, skulle jeg gitt en bit til Kåre Magnus Berg, en til Ingrid Gjessing, og til sist til Kjartan, klippen i livet mitt, meldte en rørt Solveig Kloppen fra scenen.

Idol 2005 fikk ikke overraskende prisen som beste underholdningsprogram, 71 Grader Nord vant som beste reality, mens Nytt på Nytt mottok prisen som beste humorprogram.

Tatt på sengen

Etter at tv-programmet var over, var de to dobbelt-vinnerne helt klare for fest.

- Nå vil jeg røyke, ønsket Koht.

- Jeg vil ha øl, samtykket Petter Schjerven - som innrømmet at han ikke husket noe som helst etter at han ble hentet opp på scenen for andre gang for å motta prisen som beste mannlige programleder.

- Jeg var helt skjelven, jeg hadde forberedt meg litt, men måtte ta en liten timeout, forteller Scjerven.


Vi har hele tiden skjønt at vi drev med noe som var bra, og fått masse tilbakemeldinger. Det har vært stort engasjement rundt programmet, sier Schjerven, som likevel ikke hadde trodd at han skulle hente hjem to Gullrute-priser for programmet Typisk Norsk.

Arne Scheie ble tatt helt på sengen da han trodde at han skulle dele ut kveldens hederspris. Konvolutten med vinnernavnet var tom - og i stedet var det en rørt Arne Scheie som fikk hedersbevisningen.

Til sammen ble det fire priser til TV 2, åtte priser til NRK mens TVNorge fikk en pris.

VINNERE: Solveig Kloppen og Kåre Magnus Berg fra Idol 2005 fikk pris for beste underholdningsprogram. Foto: Bjørn Erik Larsen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder