18-åringen får svensk låtskriverhjelp

SYNGER UT: Nora Foss Al-Jabri beskriver «Stjernekamp» som et eventyr. – Jeg har blitt sikrere på meg selv som artist, sier hun. Foto:TROND SOLBERG,

«Stjernekamp»-Nora synger om eget sammenbrudd i finalen

Nora Foss Al-Jabri (18) synger en helt ny låt i lørdagens «Stjernekamp»-finale – skrevet av svenske Karin Park (36). Sangen handler om å møte veggen – og reise seg igjen.

  • Marcus Husby

Artikkelen er over fem år gammel

Ti norske artister har helt siden september konkurrert om å kapre førsteplassen i NRKs musikk-konkurranse «Stjernekamp».

Lørdag kveld står Nora Foss Al-Jabri og Reidun Sæther (33) i finalen for å kjempe om tittelen som «Norges ultimate entertainer».

Mens Sæther skal fremføre «Happy As a Girl Can Be», står 18 år gamle Nora på scenen i Cliffhanger Studio på Fornebu i Oslo med låten «Berlin Wall», som er skrevet av den svenske låtskriveren Karin Park.

Tidligere har Park skrevet låten «I Feed You My Love», som ble fremført av Margaret Berger, og som til slutt endte på en fjerdeplass i Eurovision-finalen i Malmö i Sverige i fjor.

Selv kjenner Nora seg igjen i den emosjonelle siden av den nykomponerte låten.

– Den handler om å møte veggen og kjempe seg videre. Det er noe jeg kan relatere meg til – både i «Stjernekamp» og livet for øvrig, sier hun.

Hendelsen hun sikter til i den NRK-sendte sangkonkurransen skjedde like før program nummer to skulle sendes i september.

Utslitt og med mange forskjellige tanker i hodet, brøt 18-åringen fullstendig sammen oppløst i tårer.

– Jeg begynte å gråte og ble veldig lei meg. Jeg vet ikke helt hvorfor det skjedde, men alt ble plutselig veldig tungt for meg. Det å delta i «Stjernekamp» samtidig som jeg gikk på skole og skulle være sosial med venner, kjæreste og familie ble med mer slitsomt enn jeg hadde trodd. Til slutt sa det bare pang, sier hun.

PÅ SCENEN: Reidun Sæther har imponerte dommerne gjennom hele «Stjernekamp». Foto:MATTIS SANDBLAD,

Reidun vinner terningkast-duellen

Hun beskriver smellen som tøff, men «menneskelig og normal».

– Det skjer med alle en gang iblant: Man møter veggen, men reiser igjen. Selv kjempet jeg meg videre etter god hjelp fra produksjonen og kjæreste og familie, sier Nora.

– Hadde du planer om å trekke deg fra programmet?

– Nei, jeg gir meg ikke med det første. Det var veldig vondt, men jeg trengte å ta en pause – og ikke tenke på alt hele tiden, sier hun.

Helt siden programmet startet har VGs musikkanmelder Stein Østbø trillet terning på låtene. Regner man summer fra terningkastene får man resultatet:

Reidun: 4,41

Nora: 4,08

I en uoffisiell måling gjort av flere tusen av VGs lesere, er det derimot Nora som er den største favoritten (se egen avstemning).

Nora har ikke lagt noen plan om hvordan hun skal klare å vinne «Stjernekamp» foran sin 15 år eldre konkurrent.

– Jeg må bare være meg selv og gjøre mitt beste. Jeg skal i alle fall ha det gøy og kose meg, sier hun.

Les også

Mer om

  1. Stjernekamp

Flere artikler

  1. Nora vant «Stjernekamp»: – Det er uvirkelig!

  2. Jørn Hoel ute «Stjernekamp»: – Hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt

  3. Her spiser Stein Østbø gullkjolen til «Stjernekamp»-Reidun

  4. Nora og Reidun i «Stjernekamp»-finale

  5. «Stjernekamp»-Nora: Hetsen har gjort meg sterkere

  6. «Stjernekamp»-Reidun overrasket pappa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder