HYLLET: Eirik Søfteland fikk et samlet dommerpanel i kne med sine to fremføringer fredag kveld. Foto: Robert Eik

Eirik lovprises av dommerne

Eirik Søfteland tok et langt skritt mot Idolfinale neste fredag med sin innsats i semifinalen - iallfall skal vi tro dommerne.

  • Stein Østbø
  • Atle Jørstad Wergeland

Artikkelen er over syv år gammel


Eirik Søfteland fikk virkelig frem lovordene hos dommerne allerede som førstemann ut i denne sesongens nest siste Idolprogram.

- Det er slik akustiske låter skal fremføres. Du synger dødsbra! var dommen til Kurt Nilsen da Eirik Søfteland var ferdig med sin versjon av Soundgardens "Black Hole Sun", og Gunnar Greve fulgte på - lettet over at Eirik var ferdig med "hyleriet" som han kalte det.

- Kjempebra, var dommen fra Greve.

Tone Damli var også et eneste stort smil.
- Jeg blir sittende helt i drømmeland, det er en fryd å høre på deg, sa hun.

Stående applaus

Lovprisningen fortsatte da Eirik leverte sin andre sang for kvelden, Queens "Bohemian Rhapsody".
- Nå er vi ikke lenger inne i Idolbobla, her er vi i ferd med å være vitne til den ultimate entertainere blir født på scenen, sa en overentusiastisk Gunnar Greve fra et dommerpanel som belønnet prestasjonen med stående applaus.

I pausen kunne Eirik selv avsløre at han faktisk har øvd ganske mye på å danse.
- Om jeg må si det selv, så er jeg ganske flink til å danse og har danset mye opp gjennom, sa Eirik som ikke akkurat tok det så tungt at dommer Gunnar Greve kalte deler av stemmeprestasjonene hans for "hyleri".

- Han må gjerne kalle det hyleri, men dette er en pop-konkurranse, og det han kaller hyling en naturlig del av populærmusikk. Du kan godt si det er skriking, men det er kontrollert skriking - en teknikk som jeg har øvd mye på.

Todelt

Kveldens program var todelt. Hver deltaker sang to sanger - en akustisk og en med koreografi. Steffen Jakobsen hadde sin koreograferte sang først, noe som fikk dommer Gunnar Greve til å ta frem store ord i negativ retning.

- Du skal ha respekt for innsatsen og for å gå 100 prosent inn og gi alt, men det er jo katastrofalt. Og parodisk, smalt det fra Greve som likevel presiserte at han synes det var gøy også.

- Katastrofalt bra, i min målestokk, repliserte Steffen selv, mens Tone Damli kanskje vær nærmest sannheten da hun sa at Steffen oppholdt sg langt unna sin egen komfortsone og at det neppe var i en slik setting vi kom til å se Steffen i fremtiden.

- Sydd sammen for deg

Atskillig heldigere var Steffen med sin versjon av True Blood-låten "Bad Things"
- Her var du rett tilbake til hjemmeseier. Denne låten er sydd sammen for deg, sa Kurt Nilsen.
- Og jeg blir nysgjerrig på hvem du vil gjøre "bad things" sammen med, sa Tone Damli.

17 år gamle Siri Vølstad Jensen er eneste jente igjen i denne Idolomgangen. Hennes første forsøk på å bli en av de to i finalen neste fredag var akustiske "Whiskey Lullaby" i en versjon som fikk Tone Damli spontant til å oppfordre TV-seerne til å stemme.
- Du ser ut som en gudinne der du sitter. Alison Krauss har en ufattelig vakker stemme, og det har du også.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Steffen ute - Siri og Eirik til «Idol»-finalen

  2. Eirik: - Følte ikke at dommerne var slemme

  3. Ingvar og Jørn videre til «Idol»-finalen

  4. Ingen røk ut av «Idol» - dommerne reddet Chinook

  5. Thomas blir sammenlignet med Kurt Nilsen – med Nilsen tilstede

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder