INNRØMMER ANSATTESTEMMER: Ansatte i Aller Media fikk beskjed om å stemme på Ellen Arnstad da hun deltok i Skal vi danse i 2009. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG

Aller-sjefen ba ansatte stemme på Arnstad

Dekket kostnadene for «Skal vi danse»-stemmer

(VG Nett) Aller Medias toppsjef oppfordret de ansatte til å stemme frem Ellen Arnstad i «Skal vi danse» med sine bedriftsmobiler.

Tommy Brakstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Forlagsredaktør Arnstad, som i dag ble utnevnt til ny sjefredaktør i Se og Hør, uttalte lørdag til VG at hun er motstander av at «Skal vi danse»-deltakere stemmer på seg selv.
Arnstad danset mot Hallvard Flatland i 2009. Han er i hardt vær etter avsløringen om han fikk stemmer for 170.000 kroner fra ett telefonnummer.

- Jeg liker fair play og hvis alle deltagerne i «Skal vi danse» kjøper seg stemmer, så ødelegges hele konseptet. Vi trenger ikke «doping» her også, sa Arnstad.

Er det greit å be ansatte om å stemme på realitydeltagere? Si din mening i kommentarfeltet i bunnen av artikkelen

Oppfordret til å stemme

Likevel ble de rundt 400 ansatte i Aller Media oppfordret av Allers administrerende direktør Roger Hansen til å stemme på nettopp Arnstad da hun deltok i konkurransen.

- Det var en helt uskyldig oppfordring på intranettet. Og det er vel helt vanlig blant deltagere i «Skal vi danse» at både kollegaer, venner, familie og bekjente blir oppfordret til å heie. Forøvrig røk jeg tidlig ut av konkurransen, til tross for at jeg hadde jevnt over høye karakterer og gode tilbakemeldinger fra dommerne, så det var ikke mine kollegaer eller mine venners stemmer som reddet meg, sier Ellen Arnstad til VG Nett.

- Er ikke dette indirekte kjøp av stemmer?

- Dette var ikke initiert av meg, men av administrerende direktør og det ble lagt ut på intranettet uten min viten, sier Arnstad.

- Noen fikk dekket stemmene

Roger Hansen bekrefter at det var hans ide om å oppfordre til å stemme på forlagsredaktøren.

- Hun var heller ikke kjent med «stuntet». Det var ment som et morsomt, uskyldig og oppmuntrende heiarop på vegne av en ansatt, sier Hansen til VG.

Ifølge VGs kilder må de ansatte i Aller Media som regel betale for slike underholdningstjenester selv, men i dette tilfellet ble det gjort unntak.

- Vår praksis er at alle innholdstjenester må betales av den ansatte. Det kan være at noen fikk dekket kostnader til stemmegivning i «Skal vi danse», uten at jeg har oversikt over det eller hvem de stemte på, sier Roger Hansen og legger til at ikke alle ansatte hadde mobiltelefon på selskapets regning i 2009.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder