Tørnquist nominert til «Beste mannlige programleder»* Margrethe Røed må ta tog til Gullruten

«Farmen»-Andreas: Hyggelig at jeg har vakt oppsikt

(VG Nett) Fredag ble det offentliggjort at den omstridte Farmen-deltaker Andreas Nørstrud kan vinne Gullruten-pris.

Artikkelen er over syv år gammel

Nørstrud var en av deltakerne i TV-programmet «Farmen» som gikk på TV 2 i fjor høst.

Der kom han med mange kontroversielle uttalelser, blant annet med angrep på homofile, hans syn på kvinner og utroskap.

Nominasjonen «Årets deltaker» kom som et sjokk på Nørstrud.

- Ja, jeg ble litt overrasket over dette. Det er nok ikke bare på godt, dette, men mest på vondt. Jeg var jo veldig kontroversiell, så jeg regner med jeg ble lagt merke til på grunn av dette, sier Andreas Nørstrud til VG.

I samme kategori er også Bjørn Ali Abdullah fra «Hele Norge baker», Grete Dale Thorsen fra «71 grader nord» og Gunhild Beatrice Bjørnnes i «En ny start» nominert.

VGs PUBLIKUMSPRIS: Her kan du stemme frem din favoritt!

- Mangler folk som er ærlige

- Det er veldig hyggelig at den figuren jeg har vært på TV har vekket litt oppsikt og skapt debatt, sier han til VGTV.

- Hvordan reaksjoner har du fått?

- Fått mange positive reaksjoner, samtidig er det mange som er dypt uenig med meg. Jeg har møtt mennesker som har takket meg fordi jeg er ærlig. Vi mangler folk som er ærlige i samfunnsdebatten, sier han.

IKKE LEI SEG: Da Andreas Nørstrud måtte forlate «Farmen» ble han ikke lei seg, siden det ble bestemt av en høyere makt. Foto: TV 2


- Hva er det folk reagerer på?

- Det er mange ting jeg står for som er kontroversielt. Det startet med at jeg kommenterte hvordan kvinner på gården gikk kledd - jeg synes de gikk alt for lettkledd. Så kom det en debatt rundt kvinnelig lederskap etter at det var en kvinnelig storbonde på gården.

Ikke forandret mening

Selv om Nørstrud har fått mye medieoppmerksomhet etter uttalelsene har han ikke endret oppdatningen sin.

- Neida, det har jeg ikke. Det jeg mener krever bare litt god tid å forklare, det holder ikke bare med skandaleoverskrifter, sier Andreas - som ikke vet noe om sine konkurrenter til Gullrute-prisen.

Se oversikt over nominasjonene her !

Hvem de andre nomminerte i kategorien er, har Nørstrud liten kunnskap om.

- Jeg vet ikke hvem noen av de andre er. Jeg har ikke TV hjemme, og ser nesten aldri på TV. Jeg får vel undersøke det litt nærmere nå, sier Nørstrud.

- Mer av dette

NOMINERT: Einar Tørnquist er fornøy med å bli nominert sammen med de store guttene. Foto: FRODE HANSEN

Blant de nominerte for kategorien «Beste mannlige programleder» er Einar Tørnquist som leder «Tørnquist Show» på VGTV og TVNORGE/ MAX.

- Nominasjonen er en super ære, og jeg føler ikke at jeg hører hjemme i dette landskapet. Det er en fantastisk følelse at juryen setter pris på programmet. Jeg ser ikke på vinnersjansene mine som store, men det er en enorm seier i seg selv å bli nominert blant de store guttene og jentene, sier Tørnquist til VG.

VGTV: Se den nyeste episoden av «Tørnquist Show», hvor Live Nelvik er ukes gjest.

Dette er første gang at et VGTV-program er nominert til Gullruten. Det synes programlederen er ganske rart.

- Web-TV er jo fremtiden som banker på døren. Det er egentlig litt rart at vi henger så langt etter at Web-TV ikke automatisk er med i kategoriene.

- Uansett så er dette stort, og noe jeg kan slå i bordet når jeg blir intervjuet om 50 år på «Her er ditt liv».

VGTV var den første som tok talkshow-sjangeren til nett-TV. Programmet har blitt en stor suksess, med svært høye visningstall.

- Vi er utrolig stolte og glade over at Einar Tørnquist er nominert til beste mannlige programleder og i tillegg er med i kampen om publikumsprisen. Einar er en fantastisk programleder. Sjarmerende, uhøytidelig og med en avvæpnede fremtoning som får gjestene til å komme med noe genuint nytt, sier Thomas Manus Hønningstad, leder for VGTV.

- Programmet treffer en målgruppe som tradisjonelt har vært vanskelig å nå, og sendes i tillegg til VGTV nå også på MAX. Det har vært en utrolig reise for VGTV på kort tid, og svært gøy å nå endelig ta steget opp og bli anerkjent blant de etablerte aktørene, sier Hønningstad.

Må ta tog

NOMINERT: Margrethe Røed må ta tog til Bergen når hun skal deta på Gullruten. Foto: CAMILLA NORLI/VG

Margrethe Røed kom på Gullrute-pressekonferransen med stor gravidmage. Hun venter barn nummer to 4. juni. Gullrute-festen er 11. mai.

- Ja, så hvis jeg ikke føder for tidlig, så kommer jeg. Men jeg får ikke lov til å fly så nært fødselen, så da må jeg ta tog. Det går bra, det, da, men jeg kommer jo til å være stor som et fjell på det tidspunktet, sier Røed som er nominert til Gullruten for første gang.

Hun er både nominert i den gjeve kategorien Beste kvinnelige programleder og med «Lesekorpset» i Beste barne- eller ungdomsprogram.

- Det er et kjempekopliment og en stor anerkjennelse. Alle vil jo bli sett, sier Margrethe Røed.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder