PRIVAT: Skuespiller Torgeir Reiten, her på fjorårets sommerfest med «Hotel Cæsar», tror mange ikke klarer å skille TV fra virkelighet. Foto:Frode Hansen,VG

Han er «hatet» av
«Hotel Cæsar»-fansen

... men Torgeir Reiten tar det som en kompliment

Torgeir Reiten (37) spiller rollen som onde Edvin i «Hotel Cæsar». Han blir ofte stoppet på gaten av folk som uttrykker avsky.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Facebook - Log In or Sign UpFacebook - Log In or Sign Up

– Det er en del hat, men jeg blir bare kjempeglad. Hvis jeg klarer å skape så mye mange følelser, har jeg gjort en god jobb. Da må jeg ta det som en kompliment. De som kjenner meg, vet at jeg er et ganske annet menneske privat, sier Reiten til VG.

I ett år har Reiten, som ellers er godt kjent fra teaterscenen, figurert som Edvin Holthe, og sjelden har det vært så mye ondskap i såpeserien.

EDVIN: Torgeir Reiten i velkjent positur som forhatt TV-skikkelse. Foto:TV 2,

– Det skjer at folk stopper meg på gaten. «Du er så fæl!», sier de. «Tusen takk! Det var veldig hyggelig!», svarer jeg da.

For 15 år siden måtte skuespiller Ingar Helge Gimle (58) gå til psykolog etter å ha spilt pastor-skurk i «Cæsar». Raseriet fra publikum ble i overkant tungt å takle.

Får mye meldinger

For Reiten har motbøren vært håndterlig. Det er først og fremst gjennom sosiale medier at skuespilleren merker at livet har forandret seg etter at han ble Edvin på TV.

– Jeg får en del meldinger på min egen Facebook også – og på mobilen. Det ser ut som om noen tror at «Hotel Cæsar» er en dokumentar, smiler skuespilleren.

– Mottar du trusler?

– Nei, fullt så galt er det ikke. Men det er nok lettere for folk å være litt røffere på nettet enn de ellers ville vært.

Her er et utvalg meldinger fra TV-seriens Facebook-side:

«Nå er jeg så kvalm av Edvin. Han skulle egentlig vært sperret inne for lenge siden.»

«Jeg synes historien med Edvin har vært kjempebra så langt! Han er jo den beste skurken som har vært med i Cæsar noen gang.»

«Jeg vurderer å slutte å se Hotel Cæsar hvis ikke Edvin forsvinner!»

«Se til Helsikke og få vekk han Edvin og få tilbake Jens August.»

«Gud, han Edvin spiller bra altså. Burde spille en skrekkfilm, for Gud så skummel han er.»

DRAMATISK: Edvin kidnapper Jenny (spilt av Camilla Aanonli). Foto:TV 2,

Det hender Reiten gjør research på dem som skriver stygge kommentarer.

– Da finner jeg ut om jeg bør ta dem alvorlig eller ikke. Det var særlig én som kom med tøffe meninger. Da svarte jeg at jeg håper han vet at Edvin og jeg er to ulike personer. Folk er folk. Jeg får veldig mange positive kommentarer også.

Han har ikke hemmelig mobilnummer.

– Jeg er frilansskuespiller. Det ville vært som å være president uten slips – uten sammenligning for øvrig.

– Angrer ikke

Reiten, kjent fra oppsetninger som «Les Misérables», «Om mus og menn» og «LuLu», beskriver rollen som Edvin som en gavepakke.

Jeg sverget da jeg gikk på teaterhøgskolen at aldri i verden om jeg skulle jobbe i «Hotel Cæsar», men jeg fikk råd om at dette er den beste filmskolen man kan få. Og det er sant. Jeg har lært så mye og angrer ikke et øyeblikk, selv om noen kanskje tenker at jeg får et «Cæsar»-stempel.

EKS-KOLLEGER: - Det var utrolig morsomt å spille mot Kim Kolstad, sier Torgeir Reiten om mannen bak Jens August. Foto:Helge Mikalsen,VG

Som Edvin får Reiten veltet seg i menneskets skyggesider, og det er det han liker best med jobben.

– Hva er favorittscenen?

– Den dagen vi filmet drapet på Jens August. Da vet man jo at det blir bråk. Jeg fikk så mange meldinger! «Du kødder ikke med Jens August!».

Bestemoren ble forskrekket

Edvin drepte også moren sin i serien.

– Da ringte bestemoren min på 87 år og sa «Huff, jeg har ikke fått sove i natt». Men jeg måtte ta det også som en kompliment på et vis.

NY KJÆRESTE: Torgeir Reiten (37) og Iman Aziz (25). Foto:PRIVAT,

Skuespilleren kommer fra Sunndal på Nordmøre og har beholdt dialekten når han ikke er Edvin. Han bor i Oslo og jobber som pleieassistent på et pleiehjem på si.

– Pasientene ser på «Cæsar», men de kjenner meg fra før, så de blir ikke redde. Jeg må jo tjene til mitt daglige brød. Jeg har vært frilansskuespiller i seks syv år, og selv om det er fantastisk, så tærer det på både det ene og det andre. En mer stabil tilværelse hadde vært fint, mener Reiten.

Musiker på si

– Det er på tide å tenke på hva jeg skal gjøre når jeg blir stor! mener Reiten, som har en nesten fullført sykepleierutdanning. Han er også trommeslager i rockebandet Sørgekåpe, som nettopp har fått platekontrakt og er ute med singel.

Reiten har en datter på ni år med skuespiller Line Verndal (42), som han tidligere var samboer med. De deler omsorgen. Og datteren er ikke skremt av å se pappa på TV.

– Hun har vært med på opptak og kjenner settet og folk ba, forsikrer Reiten.

Reiten er for øvrig forlovet på nytt og gifter seg til sommeren med 25 år gamle Iman Aziz.

– Jeg har funnet en fin jente fra Sunndalsøra, og jeg gleder meg veldig til å gifte meg med henne!

Uviss skjebne for «Hotel Cæsar»

«Hotel Cæsar», som har vært på lufta siden 1998, har for tiden innspillingspause. Det har vært spekulert på seriens videre skjebne.

– Det er synd hvis det forsvinner, sier Torgeir Reiten, som beskriver såpeserien som en utklekkingsanstalt for fagfolk innen norsk film og TV.

Programredaktør for drama i TV 2, Christopher Haug, forklarer til VG at kanalen i dag har nok episoder til å sende ut hele 2015.

– Vi ønsker å ta pause, slik at vi kan ligge tettere på historien. Det er spekulasjoner om at TV 2 skal legge ned «Cæsar», men TV 2 har ikke tatt en slik beslutning. Men selvsagt, vi evaluerer alle programmer som går på TV 2, også «Cæsar», sier Haug.

DISKUTER:Hva tenker du om at «Hotel Cæsar» muligens går en utrygg tid i møte? Kjør debatt i kommentarfeltet under artikkelen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder