Blir ikke skremt av favorittstempel

Kash King og Zahid Ali i den første danseduellen.

Kash King trakk det korteste strået

Roar Strand og Nadya Khamitskaya under sesongens andre program av TV 2s Skal vi danse lørdag kveld. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Forhåndsfavoritt Roar Strand innfridde

I forrige ukes sesongåpning av danseprogrammet ble ingen deltagere sendt hjem. Denne lørdagen er det imidlertid alvor, og ett par må forlate dansen.

Artikkelen er over fem år gammel

Under andre direktesending av årets «Skal vi danse» er skuespiller Line Verndal og hennes dansepartner Glenn Jørgen Sandaker først ut på parketten. Det ser hun på som både en fordel og en ulempe.

– Det er litt skummelt, for det kommer så innmari rett på. Men så er jeg tidlig ferdig og kan se på de andre, sier Verndal til VG.

I forrige uke fikk Verndal tilbakemelding på at hun så for streng ut. Det har hun tatt til følge, og har denne uken øvd seg på å smile.

– Jeg konsentrerer meg så voldsomt om å danse at det å smile ikke er det første jeg tenker på, sa Verndal til VG i forkant av dagens quickstep.

Denne gangen var dommerne mer imponert.

– Jeg syns du har utrolig fine linjer, men henger litt etter i løpetrinnene dine, sa dommer Gyda Bloch Torsen.

«Skal vi danse»-dommerne ga poengene 6 + 7 + 5.

Gått ned 10 kilo

Per Heimly ble meldt på i «Skal vi danse» av moren. Under kveldens paso doble lot dommer Trine Dehli Cleve seg imponere, og ga Heimly poengene 7 + 5 + 7.

– Dere hadde noen heftige løft. Bare fortsett og jobb med den dama, sier Dehli Cleve etter dansen.
Etter dansen var ferdig fortalte Heimly at han har gått ned 10 kilo.

Så forbedring

I forrige uke var Idar Vollvik en av de to som fikk færrest poeng av dommerne. Under denne ukens quickstep fikk han 4 + 5 + 4 poeng.

– Quickstep er vanskelig, og du skal ha for at du har lagt deg i selen, sa Gyda Bloch Thorsen.

Tøffere

Denne uken ble det kjent at Caroline Berg Eriksen kvitter seg med «Fotballfrue»-stemplet. På parketten lørdag hadde hun bestemt seg for å bli tøffere etter å ha fått tilbakemeldinger om at selvtilliten var for lav.
– Jeg syns du var litt upresis og litt ustø på bena, men jeg syns du gjorde en veldig bra figur, sa dommer Tony Ferraz etter dansen.
Dommerne ga poengene 6 + 6 + 6.

TØFFERE: Caroline Berg Eriksen og Kai Andre Lillebø under sesongens andre program av TV2s Skal vi danse lørdag kveld. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Ga opp ostepop

Designer Fam Irvoll mener dansekostymene er harry, og under kveldens quickstep var hun kledd i en grønn kreasjon.
Hun fortalte i danseporgrammet at hun ikke lenger spiser ostepop. Hun har også blitt sendt på bootcamp av dansepartner Tom Erik.
- Fortsett på denne måten. Tusen takk!, sa dommer Tony Ferraz og reiste seg.
- Det har gått oppover, sier Trine Dehli Cleve.
Dommerne ga poengene 7 + 7 + 7.

FORBEDRING: Fam Irvoll og Tom-Erik Nilsen under sesongens andre program av TV 2s "Skal vi danse" lørdag kveld. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Skorter på motorikken

Zahid Ali havnet på bunnen sammen med Idar Vollvik under forrige ukes dansesending med 10 poeng. Under kveldens paso doble følte komikeren seg mer i sitt rette element.
- Jeg syns det skorter litt på motorikken, men absolutt bedre enn i forrige uke, sa Trine Dehli Cleve.
Dommer Gyda Bloch Thorsen ga Ali skryt for sterke armer, og han fikk poengene 5 + 5 + 5.

Etter dansen spøkte han også om stramme bukser som viste litt mer enn de skulle.

Må øve mer

Kash King kunne fortelle at han har vanskelig for å konsentrere seg og ofte blir distrahert. Dommerne ble ikke helt imponert av hans quickstep sammen med Marianne Sandaker, og sa han måtte øve mer målrettet.
Dommerne ga poengene 6 + 5 + 6.

Imponerte

Kine Hellebust og Geir Gundersen under deres paso doble. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

I forrige uke fikk Kine Hellebust beskjed om å stå mer på egne ben. Denne lørdagen var hun bekymret for å bli "Bambi på isen", men dommerne ble imponert av Hellebusts paso doble.

- Jeg var litt usikker på hvem som var matador, sa Tony Ferraz.

- Man skulle tro du ikke hadde gjort noe annet, sa Trine Dehli Cleve.

Hellebust fikk poengene 7 + 8 + 7 av dommerne.

Innfrir

Roar Strand og Nadya Khamitskaya under sesongens andre program av TV2s Skal vi danse lørdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Roar Strand og Nadya Khamitskaya imponerte dommerene under første direktesending. Under lørdagens dans imponerte paret igjen.
- Det er en forståelse for dans du må ta med deg videre. Vi tar av oss hatten, sier trine Dehli Cleve.
- Knallbra, avsluttet Gyda Bloch Thorsen.
Dommerne ga poengene 9 + 9 + 9.

Tok av seg hatten

Motorsportutøver Andre Villa og Maria Sandvik danset quickstep.
- Du mestrer det sinnsykt bra, sa Gyda Bloch Thorsen og utropte paret til kveldens beste.
Dommer Tony Ferraz reiste seg og tok av seg hatten.

Dommerne ga poengene 8 + 8 + 9.

Ble bedre

Linnea Myhre og Alexander Svanberg. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Forfatter og tidligere blogger Linnea Myhre fortalte at hun fikk en knekk etter å ha sett seg selv danse på TV.
Denne uken har hun brukt parykk for å komme inn i riktig stemning til lørdagens dans. Dommerne var positivt overrasket etter å ha sett Myhre danse paso doble med dansepartner Alexander Svanberg.
Dommer Trine Dehli Cleve reiste seg opp fra dommerpanelet og ga Myhre en klem.
- Du må ikke tro vi hater deg, sa Dehli Cleve trøstende.
Myhre var overrasket over klemmen, og fortalte at hun egentlig ikke gir klemmer, men at det var greit ettersom det var nettopp Dehli Cleve.
Dommerne ga poengene 7 + 7 + 7.

Showet

Siste par ut på parketten var Agnete Kristin Johnsen som fikk favorittstempel fra VGs danseekspert ChristerTornell. Sammen med Egor Filipenko danset Johnsen quickstep til stor begeistring fra dommerne.
Johnsen fortalte at hun stiller høye krav til seg selv og at hun derfor har øvd mye med hode og overkropp. I en blå kreasjon svingte hun seg over parketten.
- Det er så deilig å få avslutte kvelden med en sånn quickstep. Det er kjekt for Egor og føre deg fordi du er så på plass. Knallbra!, sa Gyda Bloch Thorsen.
Dommerne ga poengene 9 + 9 + 9.

Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Ikke skremt

Etter at dommernes poeng var lagt sammen med forrige ukes resultat var det Idar Vollvik og hans dansepartner Anette Stokke som ble liggende i bunnen.

Vollvik sier til VG at han hadde en fantastisk generalprøve, og at nervene spilte ham et puss da det virkelig gjaldt.
- En eventuell duell ser jeg frem i mot, for da kan jeg vise hva jeg kan. Jeg er fornøyd med både fremgangen og innsatsen denne uken.

Roar Strand og Nadya Khamitskaya imponerte forrige uke, og paret innfridde også denne lørdagen. Det gjorde at de to plasserte seg helt i toppen av den midlertidige resultatlisten.

Et favorittstempel skremmer ikke Khamitskaya.
- Om vi har like god fremgang som vi har hatt denne uken og fortsetter og danse like bra, blir jeg ikke skremt av et favorittstempel, sier hun.

- Det kan snu så fort, fortsetter Strand.

Khamitskaya er heller ikke overrasket over at fotballspilleren Strand kom så fort inn i danserutinene.
- Jeg vet hvor måøbevisst han er, sier hun til VG i forkant av danseduellen.

Havnet i duell

Kash King og Zahid Ali havnet i den første danseduellen.

King sa til programlederne at han gledet seg til å danse mot komiker Zahid Ali i duellen for å vise hva han er god til.
Etter å ha danset fortalte han at han var imponert over sin dansepartner.
Ali fortalte at han syns det er gøy å være i danseduell - om han vinner. Men han innrømmer at det er morsommere å danse utenfor duell.
Etter seernes stemmer var talt opp ble det klart at det var Kash King som måtte forlate dansen som førstemann.

Hadde mareritt

Ifølge Line Verndal var det verste som kunne skje under kveldens direktesending, som du kan følge i VGs direktestudio, at hun går glipp av noen nøye innøvde trinn. Den siste uken har skuespilleren øvd på quickstep-dansen minst tre timer hver dag. Det har også satt preg på nattesøvnen hennes, og hun har hatt mareritt om «Skal vi danse».

– Jeg hadde en veldig levende drøm. Vi befant oss på danskebåten, og så var det min og Glenn Jørgens tur til å danse. Det var direktesending og jeg fant ikke skoene mine. Det var helt krise. Men så kom Carsten Skjelbreid inn. Han kastet seg på scenen og hadde en feiende flott fektekamp.

Selv om den tidligere «Skal vi danse»-vinneren Skjelbreid holdt fektekamp i Verndals drøm, var det ikke nok til å få orden på dansen.

­– Parketten var alt for liten, og i det musikken skulle begynne stoppet Glenn Jørgen musikken og trakk seg fra programmet, sa Verndal mens latteren satt løst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder